Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2009 16:07 - Защо да пуснете гласа си за „Синята коалиция”
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 3847 Коментари: 7 Гласове:
0



Искам да обясня защо гарант на промяната, на действителната промяна може да бъде само Синята коалиция.

Нека първо си зададем въпроса – от кого се страхуват най-вече управляващите от БСП и ДПС? От Яне Янев? От Бойко Борисов? От Волен Сидеров? Мисля, че е очевидно за всички – управляващите се страхуват единствено и само от Синята коалиция. Факти в подкрепа на тезата – черния PR – Гласуваш за Бойко, получаваш Костов – към чий избирател е насочена – към избирателя на ГЕРБ, като целта е да се покаже колко са лоши сините, колко трябва да се страхуваме, ако дойдат на власт. Калфин в последните си изявление взе да се позовава на пенсиите по времето на правителството на ОДС, темата Козлодуй се свързва с ОДС и т.н. Да припомням ли сагата с регистрацията на СДС? Нека да прогнозирам – следващия ход на управляващите ще бъде да сменят номера на бюлетина 11 за парламентарните избори!

Защо ли?

Защото за последните 20 години единствено правителството на ОДС начело с Иван Костов извърши реални промени в страната. Това е правителството, което изкара страната от батака забъркан от комунистите начело с Жан Виденов.

В много форуми се писа, само ще го повторя:

Средна пенсия в началото на мандата - $6, в края на мандата $48 – нарастване 6 пъти!!!

Средна заплата в началото на мандата - $12, в края на мандата $130 – нарастване над 10 пъти!!!

За да не каже някой, че си измислям ето и линк:

http://www.mlsp.government.bg/bg/public/Bulletin_jun_07_20.doc

Питам кой царя или настоящото правителство постигна подобни ръстове???

Нека напомня – за престъпността – за какво бе изхвърлен Богомил Бонев от правителството – защото бе засечен на Златни пясъци с престъпни босове. Факт – в последствие се видя как Богомил Бонев помогна на Първанов да стане президент. Точно обратното – по това време всички престъпни групировки се изпокриха е не смееха да надигнат глави! Нямаше знакови убийства. Стигна се дотам, че като проблем се изведе как една луда майка си уби детето.

Дали имаше грешки? Да, имаше.

Първото за което всеки се хваща е приватизацията. Да, тя не бе извършена по най-добрия начин. Но там винаги съм се питал – а имало ли е по-добър? И май отговорът на този въпрос е отрицателен! А на всеки е ясно – предприятията трябваше да бъдат раздържавени, защото генерираха загуби, които трябваше да се покриват от нас, работещите данъкоплатци!

Постоянно се говори за мистър 10% - Сашо Божков – задавам простичък въпрос – ако той наистина вземаше тези пари, нямаше ли сега да бъде милионер? А го гледаме да води предаване по Дарик радио (и между другото – отлично го води!) По темата – не милионери, милиардерите са в БСП и са техни спонсори, както и спонсори на президента, чак американците ни го казаха, ама някак си това остава в страни!

Същото и за Сапио, за Славчо Христов – и тук питам – след като съдът е в ръцете на комунистите, как пък не взеха да приключат някое дело и да осъдят, я Иван Костов, я Надежда Михайлова, я някой друг? Повтарям, в последните месеци ясно се видя кой държи съда – БСП и ДСП. Ако имаше и най-малка възможност да вкарат Костов в панделата, как смятате – нямаше ли да го направят с най-голям кеф? Няма за какво да се хванат! Всичко е пропагандни трикове!

Пропагандни трикове, за да се обезверят хората. За да не гласуват. За да може същата шайка да остане на власт. За да могат да презареждат джобовете си с нови и нови милиони европейски пари!

Нека не го позволим! Нека излезем и гласуваме! Нека бием шута на тройната коалиция!

Време е!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. borjanmljakov - А защо Костов не оправи пустите досиета?
04.06.2009 16:10
.
цитирай
2. kavarma - Хора, поне си променете стратег...
04.06.2009 16:24
Хора, поне си променете стратегията и аргументите. Нищо ново не можете да измислите в една предизборна кампания, а какво остава, когато влезете във властта.
Ето затова все по-малко хора ще гласуват и накрая ще трябва да се приемат закони, които да приемта вот от роднините на кандидатите!
Гласувайте за мен, а не за онзи!
И защо бе, байо?! Всичките й се изредиха на властта и единственото което свършиха е да си напълнят джобовете!
Хайде сега да ми цитираш ЕДИН закон, който е бил в полза на хората, а не на пасмината, наричаща себе си политици!
Няма такъв закон!
Е, защо тогава да се гласува за Муньо, вместо за Сульо?! За който и да гласуваш - същата работа!
цитирай
3. dantonov - kavarma, не си прав
04.06.2009 16:29
Всички заккони в облястта на икономиката са насочени точно спрямо хората - не случайно цитирах увеличението на пенсиите и заплатите - това какво е? Не те ли касае и то пряко?
В сегашната програма е заложено - допълнително намаляване на данъците - което реално ще доведе до това, да разполагаш с повече пари. И това ли не те касае?
цитирай
4. анонимен - Еееее
04.06.2009 16:30
Нямало знакови убийства... Прекалено е, и го знаете.

Не отричам че Костов е най-големия реформатор в периода на прехода, но вие сам знаете че изчизлението в долари е нереално и е правено спрямо период на хиперинфлация, това да си милионер не пречи да се занимаш с хобито си - музика, а за Славчо Христов и СиБанк е срамно да се говори след като тази банка-джудже взе всички бюджетни сметки именно по време на това правителство.

Обективността е важна, бъдете обективен!
цитирай
5. dantonov - Точно изчислението в долари е на...
04.06.2009 16:36
Точно изчислението в долари е най-реално, защото именно така се премахва инфлационния фактор!
Какво му е нереалното? Не е ли вярно, че в началото на 1997 г. родителите ни вземаха по $6 пенсия, а ние смешни заплати?
Няма да забравя, как по него време четях, че в прибалтийските републики средните заплати бяха около $150 - $200 долара. И се чудех, как ли с нашите заплати от около $20 ще ги стигнем...
Колкото до банката - защо и по време на царя, а и сега по време на БСП бюджетните сметки са пак там? Може би логиката е друга? И по-точно - по него време се създадоха и здравната каса, и НОИ и т.н. тогава се проведоха реформите.
Ако не беше Си банк, щеше да бъде друга банка Х. И тогава отново въпросът щеше да бъде - защо банка Х???
цитирай
6. kavarma - dantonov,
04.06.2009 17:55
кой пълни хазната?
Знаеш ли, че когато един частник сяда на масата, с него, макар и против волята му сядат двама пенсионери, циганин и държавен служител!
Не ми говори за закони за икономиката, защото те се пишат в интерес на тесен кръг хора и това е видно!
Намаляването на данъците ще остави повче пари само на онези, които имат и внасят много и това е компромиса, защото те иначе няма да финансират!
А бай Дочо от Воденичарово ще спести 8.32 лева и ще си купи цели девет кисели млека!
И още едно уточнение - не съм мъж, а момиче :)
цитирай
7. dantonov - kavarma
05.06.2009 08:46
Намаляването на данъците цели да останат повече пари в обикновените хора. Плоския данък доведе до това, че един човек с заплата от около 700 лв получи около 60-70 лв. чисти пари на разположение.
Намаляването на данъците води и до друго - до "изсветляване" на доходите, т.е. за работодателите да стане изгодно да не дават заплати на черно, а да осигуряват служителите си върху пълната заплата. Това може да стане, когато данъчните ставки станат поносими. Неоспорим и доказан факт е, че намаляването на данъка е имало винаги обратен ефект - увеличаване на парите в бъджета - и това е така, защото все повече работодатели престават да крият доходи!
До останалото - пак в програмата на синята коалиция е записано - да се увеличат здравните каси - да не е само една, за да спрат далаверите с лекарства, за да се подобри здравното обслужване.
Ако искаш ще ти дам програмата да видиш какво е записано. Все неща, които наистина трябва да станат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 515619
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930