Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2008 09:54 - Нужна ли е смяна на системата?
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 23938 Коментари: 63 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Повод да напиша тези редове са последните предавания на Слави, където всички вкупом заговориха, че е нужна смяна на системата. От думите му само не стана ясно с какво иска да замени сегашната система? С диктатура начело примерно с ген. Борисов, с привнесен отвън нов монарх или анархия? Не разбрах.

Много по-лесно бе да си признае грешката. Грешката, че през 2005г. отново подкрепи царя и НДСВ – декларира го публично в предаването си след изборите. Отказва да признае грешката си, че с гласа си е помогнал на настоящата тройна коалиция, че е допринесъл за това Европа да ни спре фондовете, че е допринесъл за това царя, Доган и всички комунисти да продължат разграбването на страната. Къде по-удобно е да се охулят всички. Да се каже, че всички в парламента са маскари.

Да, в парламента има и педофили и простаци и всякакви други, но всички тях ги вкарваме ние, избирателите. Ние гласуваме за тях. А такива като Слави, с техните предавания, естествено че влияят на избора. И при свършените факти, да се търси вината в системата, а не в себе си, мисля, че не е най-правилния избор.

Всеки който е гледал предаването знае, че слави в настоящия момент подкрепя Бойко Борисов. Подкрепя го така, както преди подкрепяше царя. И логично след 4 години пак ще говори колко лоша е политическата система у нас.

Защо? Защото десните са го изгонили от националната телевизия. Поради тази причина, ако трябва и системата трябва да се смени, ама десните да не идват пак на власт. Защото недай Боже, пак могат да го изгонят. Ще ми се Слави да ми отговори на един въпрос – колко шаржа имаше с главен герой Петър Стоянов и колко с Георги Първанов? Или Първанов е чист като момина сълза, няма за какво да се хванеш да се пошегуваш с него? За това ли канеше и Илия Павлов в предаването си – да ни разказва по какъв честен път забогатял?

Слави, и ти си от тия които ни дробят попарата, бедата е, че всички я сърбаме!



Тагове:   смяна,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eien - И защо Ви се ще точно Слави да Ви отговори? Защо се обръщате към него и пишете за него?
17.12.2008 10:01
Смятате, че е капацитет ли?
цитирай
2. анонимен - Подкрепям мнението на уважаемата ейен.
17.12.2008 10:05
Слави е доста кухо парче.
цитирай
3. july26 - Мда,прав си за всичко ,което казваш
17.12.2008 10:06
И аз написах нещо такова, почти същото май,но теб те публикуваха в "Избрани". Няма лошо,за едно и също става дума.
Основният въпрос е с какво се сменя съществуващата система, а не съществуващите хора според мен. В неговия случай обаче става дума най-вече за търговска промоция на музикалния му албум,мисля.И е жалко да му се връзваме на внушенията,поне за мен.
Поздрави!
цитирай
4. henzelski - Няма
17.12.2008 10:17
никакво значение какво е казал Слави, какво си е признал и какво не. Кучетата си лаят, керванът си върви. У нас на всеки 4 години уж се сменя системата и от това са доволни само уж сменящите я. Всички останали мърморим и се овикваме един друг. Тоест, кучетата си лаят, керванът си върви. И ще е така до края на света!
цитирай
5. анонимен - Само не разбрах ти какво предлагаш ...
17.12.2008 10:20
Само не разбрах ти какво предлагаш ??? Като си признае грешката ще оправи ли нещата или въпроса е на теб да ти стане густо?!Да критикува всеки може-ето ме и мен,набързо те оплюх и тебе! Ама какво да се прави след това е въпроса? А Слави поне повдигна въпроса за пред хората,за разлика от всички други още по-продажни медии.Ако не беше предаването,кой щеше да говори сега за това? Щяхме да прочетем още 200-300 коментара тук-там в интернет и толкова,всяко чудо за три дни.Трябва да се говори за проблемите и да им се дава гласност.Това,че е рекламен трик и промоция за мен е на заден план,има го и този момент,но по-добре да се говори, пък било то и като пи-ар.Хората трябва да се научат да говорят,да мислят и да се защитават.
цитирай
6. valsodar - Смяна или Подмяна :)
17.12.2008 10:21
Защото, за изтеклите две десителетия у нас системата не е сменена, а просто подменена с идентична, но под камуфлажна окраска.
цитирай
7. dantonov - До @5
17.12.2008 10:28
По принцип не отговарям на анонимни, но ще направя изключение.
Смятам, че няма нужда от смяна на системата. По-добро от парламентарната демокрация не е измислено. Личните си политически предпочитания никога не съм крил - симпатизирам и съм член на СДС.
Но не в това е въпросът. Въпросът е в това всеки да отговаря за действията си и да си признае ясно пред всички, когато е сбъркал.
цитирай
8. valsodar - Много си прав :)
17.12.2008 10:33
"Въпросът е в това всеки да отговаря за действията си и да си признае ясно пред всички, когато е сбъркал." - E , точно тука е препъни камъка, който политиците ни не могат да прескочат !

Колко от политиците ни до момента влизали във властта , а те са хиляди , към момента си е подавал оставка за допуснати негови грешки и неспазени обещания ??!
цитирай
9. slavimirgenchev1953 - Верни изводи
17.12.2008 10:35
но с един недостатък: излиза, че "всички са маскаи", включително и избирателите.
А че системата е така скроена още от ВНС, че да се възпроизвежда все този олигархичен модел?
Не знам колцина вече гледа шоуто на Слави, за да може да изиграе каквато и да е роля.
Ето едно мое мнение по тези въпроси от Литернет


http://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=6784&sid=23
цитирай
10. spasunger - Новата система?
17.12.2008 10:36
...е ясна. Нарича се Моронархия (от moron = идиот). Пилотния вариант вече бе тестван при полеви условия в САЩ през последните 8 години и изглежда проработи. Днес в САЩ, утре и в други страни.

Очакваме продължение...
цитирай
11. dantonov - Единствен Филип Димитров се отт...
17.12.2008 10:38
Единствен Филип Димитров се оттегли от политиката, като каза, че времето е друго и новите политически реалности не са за него. Един пример, дано бъде последван и от други...
цитирай
12. анонимен - Система?
17.12.2008 10:38
Там е проблема че няма система.На какъв принцип и по каква система се коалираха БСП,НДСВ и ДПС - КЕЛЕПИРА.Хората които трябва да ги изчистят са столичани които само говорят че са нещо по от провинцията но нищо не правят.НАШИТЕ учители и будители се събраха в София - кой ги подкрепи или използва като повод за свалянето на тази Лакома коалиция.Е всеки пастир си дои и стриже стадото както му е удобно.Важното е като не искаш да те доят и стрижат - да не дремеш като добиче.
цитирай
13. valsodar - Филип Димитров, излезе от системата
17.12.2008 10:42
Филип Димитров, излезе от системата, по простата причина, че в нея не се допускат хора със съвест.

Така че, що за Система е това ??!
И какво добро можем да очакваме от нея ?
цитирай
14. анонимен - системата като цяло е добра
17.12.2008 10:57
Всички знаем, че тази система е добра има примери за това, но трябва сериозен контрол за да работи качествено. Но контрольорите, сиреч ние, спиме. И тази простотия с тихата или нежната, както там се нарича, революция беше пълна простотия. Трябва да излезем и да им кажем очи в очи, че ние не спиме. Но не тихо и кротко, а така че да им се дръпне акото за две седмици напред. Иначе който и да дойде е все тая, ако ние си седиме в къщи и само си пишеме щуротии... .
Дайте да се организираме и да действаме!
цитирай
15. pllamm - Говорим за смяна на системата, но ...
17.12.2008 11:18
Говорим за смяна на системата, но всъщност имаме предвид да направим системата по-добра. Това означава да направим така, че машината на демокрацията да заработи. Това означава избирателят да има избор, а не да има право да играе тото.
цитирай
16. akasha85 - По-добро от парламентарната демокрация не е измислено
17.12.2008 11:26
да! но когато парламентът се пълни само със сметкаджии, които гласуват закони единствено за своето благо и не хаят за народа, тогава парламентарната демокрация е най-лошото. Защото колкото и да ги сменяш, те си остават едни и същи, едни и същи хора влизат там под различни партийни групи...Въпросът не е дали Слави си прави реклами или не, факт е, че той има и медийното пространство, за да го каже, има и необходимия респект....е, да! и той като всички нас е вярвал в някои хора, както ние сме се излъгали в тях, така и той......не го винете и той е човек!

Проблемът е друг - има ли нужда от промяна на системата? Защото ако влязат двама съвестни депутати, ще влязат още сто корумпирани....и пак гласът на народа остава глас в пустиня. Не можеш да лъжеш хората в очите и да имаш наглостта после да изискваш от тях подкрепа. Защото нашенските политици не мислят за народа, не поемат отговорност за действията си.....и само си прехвърлят топката.......

на българина му трябва здрава юзда и един водач. За да може, ако сгафи тоя водач, да се знае че той и само той е виновен.... а щом е виновен, заминава си, с целия си екип, с който е сгафил...
Поправете ме, ако греша, ама на това май му се вика президентска република.....
цитирай
17. gothic - И кой ще е този водач? Бойко може би?
17.12.2008 11:28
И кой ще е този водач? Бойко може би?
цитирай
18. valsodar - Или Драгойко ?!
17.12.2008 11:37
Или само Ойко, който да си охка пред медиите, как той искал да ни оправи, ама на - всички му пречели ?! :)))
цитирай
19. анонимен - Хубава работа.. ама глупава
17.12.2008 11:49
Добре... Слави това Слави онова.. човека просто се бори за повече зрители - изгубени през отминалите години поради една или друга причина.. Затова така той и екипът му се вкопчиха в едно от не редките просташки изпълнения на депутатските плужеци. Всичко добре... каузата добре.. защитата също... НО... голямата простотия беше апелът към хората "ДА НЕ ГЛАСУВАТ"... от това по тъпа простотия не бях чувал в ефир.. Всичките им приказки са добре само не се разбра защо искат с не гласуване да 'накажат' депутатите?.. Нали точно заради това сме на този хал... Защото не гласуваме! Защото когато не гласуваме улесняваме всичките тези плесенясали кухи глави да влезнат по лесно в парламента, да купуват гласове.. и всеки купен от тях глас става все по властен! Всичкото хубаво.. ама накрая така претъпя чак смених канала (което не ми се случва рядко когато чуя шоуто на Слави да започва)
цитирай
20. akasha85 - Бойко или Ойко....
17.12.2008 12:10
Не ни трябва за водач ни Бойко, ни Ойко, нито Гойко или който и да грандоман. Трябва ни водач, който да е народен човек, да не страда от мания за величие. Защото всички онези, които сме избирали, са все разни грандомани с дълбоки джобове. Водач може да бъде само човек, който познава народа и мисли като народа.

А относно не гласуването и аз реагирах така в началото. Та нали затова сме така, защото малко от нас гласуват. И реакцията ми беше, ами ако ние не гласуваме, Доган ще докара пак автобусите и тогава не крадци, а турци ще ни управляват.( Не съм расист, но имам принципи. ) И тогава.....тогава може би, като ни стъпят на врата, ще изправим глави и ще застанем насреща.
Защото прекалено много търпим и мълчим и нищо не правим.
цитирай
21. valsodar - Щеше ми се тази мисъл да е моя, но само ще я цитирам :
17.12.2008 12:15
"когато започваш в политиката, може и интуитивно да прозреш очевадни истини. Например - политическата система трябва да се смени; този полителит е вреден за България и трябва да се премахне; един от демократичните начини за това е да не се гласува и след това да се повдигне въпроса за легитимността на новоизбраните. Абсурдно е да мислим, че всички няма да гласуват. Нема да стане. Но, ако броят им е минимален, въпроса за легитимността стои открит и тогава могат да се започнат някакви действия. Легитимни действия, а не революции! Щото от революции и революционери вече аман! "

цитирай
22. pllamm - Трябва ни водач, който може да ни ...
17.12.2008 12:27
Трябва ни водач, който може да ни доведе до победа. Не всеки добър човек е добър водач. Това, че някой е добър човек въобще в живота, не е достатъчна гарация, че ще е добър водач.

А призивите за негласуване са не само безмислени, но и вредни. Негласуването за демократичната машина е като колата ти да работи с половината си бутала.
цитирай
23. spasunger - За Филип Димитров.
17.12.2008 12:30
Осъзна, че отдавна е "ирелевантен" (неадекватен) на реалностите и затова избра да се "оттегли" с фанфари. Многина го виждат като наивен глупак и мухльо. За мен си е просто човек с принципи, за жалост попаднал в безпринципна среда.
цитирай
24. akasha85 - Водачът....
17.12.2008 12:33
какъвто и човек да е, със сигурност трябва да е човек с принципи, с железни принципи, за да не се поддава на манипулации. Дори и тиранин да е, ако има правилните принципи, защо не.....ни е не сме народ за демокрация. Нямаме необходимата дисциплина за демокрация.
цитирай
25. анонимен - Не залагай ,,,
17.12.2008 12:39
Не залагай /не гласувай/ на катър в надпревара за коне!Катърите са безплодни животни,зли ,непредвидими и с тях след третия завой си в канавката,или след третата година ти спират парите!Някой от тях са високи,небрежно плешиви с шираки плещи и младите кобилки много се захластват,но при оплождането остоват разочеровани!Не залагай на катъри,те хапят,ритат и имат висок рейтинг!
цитирай
26. cornflower - NO MERCY
17.12.2008 12:53
Подкрепям Слави да изметем политическия боклук!
Нека да не ни е той виновния, че отваря очите на слепите.
И аз съм подкрепяла царя, а преди това СДС - кой знаеше, че ще ни излъжат?
Нека да е демокрация, но с млади, необременени хора!
Два закона са нужни - да се забрани на пенсионерите да гласуват и закон за лустрацията - комунист власт да не види!!!
цитирай
27. ariela - No mercy - за комунистите обаче!
17.12.2008 13:06
За мен основният проблем е, че България така и не се изчисти от комунистическия елит, който здраво е окупирал политическия живот. Нещо, което направиха много страни като Чехия например и затова сега са на светлинни години от нас. А колкото до призива "Не гласувайте. Всички са маскари!" Толкова ли не разбрахте, че и това е политическа пропаганда. Този апел беше насочен главно към сипатизантите на опозицията, защото на всички ни е ясно, че комунистите имат твърд електорат. Така и се разцепи самата опозиция. Просто в България комунизмът не си е отишъл.
цитирай
28. valsodar - Електората им измря отдавна
17.12.2008 13:10
Колкото и да си втвърден в убежденията си, требе и да се яде, требе и да се живее, защото покойник не може да гласува.
А БСП е уникална в почина. по който физически изтребва електората си с глад и мизерия :)))

Така че, стига сте развявали някакви цветни парцали с които да плашите гаргите - вижте как една тройна коалиция между ляво, дясно и център, без никакви скрупули окраде еврофондовете и се запитайте - за това ли гласувахте на предните избори ! :)))
цитирай
29. ariela - valsodar
17.12.2008 13:41
Ами тази коалиция, каква е? Да не би на е комунистическа. Че Ахмед Доган какъв е бил преди 10 ноември, ами царят за какво дойде в България? Какви ни управляват мислиш? Или мислиш, че всеки който пропагандира, че е десен наистина е десен? В политиката винаги е имало поставени лица и партии и това не само у нас.
цитирай
30. valsodar - A-a-a , Разгеле - дойдохме си на думата !
17.12.2008 13:47
лека полека ще сближим позициите си , около прозрението, че властта равращава.
С лекото уточнение, че в НС досега не са влезли нито партия, нито политик девственици, на които да им се е опетнила съвеста и името след влизането им във властта.

Всички влизат в НС с ясното съзнание, че това е пътят за техният личен финансов просперитет, а на тези които са ги избрали да ги предсталяват - майната им !
цитирай
31. veniblg - От контекста та на въпроса.......
17.12.2008 13:52
1. Не приемам, че Слави е повод,а неговите морални качества дадоха гласност на гостите в предаването които с чисто морални и човешки намерения търсеха подкрепа коята бе отказана безумнобрутално.
2. Да хората изграждат и променят системата събразно морални и реалистични възгледи и изграждат своя публичен образ. Не вярвам в популистичния образ погледнат през призмата на "кози крака", "бай Ганьовщината" и чалгата". Независимо от всичко, и без петел ще се съмни, но колелото на прогреса неумолимо се върти напред и "Най-доброто" предстои.
цитирай
32. анонимен - ot Dimi
17.12.2008 14:03
Bravo! Nay-posle nqkoy da kaje istinata za Slavi Trifonov!
цитирай
33. ariela - Еее прекалено е според мен
17.12.2008 14:03
"на тези които са ги избрали да ги предсталяват - майната им !" Съгласна съм, че властта развращава. Не съм съгласна обаче хората да не гласуват. Това е все едно на последните избори в САЩ да се пропагандира:Хора, не гласувайте! Ами как тогава ще дойде някаква промяна. Единственото което ми идва на ум е преврат който да изчисти всички досегашни политици. Само, че това си е вече доста крайно. Ето затова мразя да споря за политика въпреки, че се интересувам много от всичко това. Защото в един момент спорът заприличва на обиколка на окръжност - като тръгнеш по линията не й се вижда краят :).
цитирай
34. krassko - Няма защо да цитирате Слави
17.12.2008 14:23
Погледнете цифрите и тогава коментирайте.

Ако изборите бяха днес:

ГЕРБ ще получи 24,2%,
БСП- 17%
ДПС - 8,2%,
"Атака" - 8%,
СДС - 2,7%, ДСБ - 2,5%, НДСВ - 1,8%.

Първите трима от ранглистата на
най-одобряваните политици са :

Бойко Борисов - 56%,
Стефан Данаилов - 55% и
Георги Първанов - 50%,

32 % днес няма да гласуват!

Данни на НЦИОМ.

Какво ще се промени и как? Кой с кого ще направи коалиция след изборите ?

Моята прогноза:

1. ГЕРБ няма да направи коалиция с друга партия след изборите
2. Ще дадат мандата на втората политическа сила.
3. Бойко Борисов ще стане Президент.

цитирай
35. анонимен - Ето и моята прогноза 50 - 50
17.12.2008 14:32
1. Избори до дупка -50 %.
2. 10 китайци в правосъдната с-ма 50 %.
цитирай
36. krassko - 35. анонимен
17.12.2008 14:49
Картинката я има в Кама Сутра: Анонимните и негласувалите са се навели и "Духат супата" на БСП, а ДПС отзад ... И коментарите ще ги запазя за да ги пусна пак в ноща след изборите. За да не пиша два пъти едно и също.
цитирай
37. yanichka92 - Честно казано, много харесвам С...
17.12.2008 15:13
Честно казано, много харесвам Слави, шоуто му, бенда му и като цяло това, което прави (или поне това, което виждам, че прави), но не ми хареса действително факта, че снощи и оная вечер също - хули, хули, даваше себе си за пример, но само за добрите неща - цитирам: "На мен може да се има доверие, на тези в парламента - не!" Нещо от сорта беше повторено няколко пъти, но именно грешките си относно всичко това, не призна. Както и да е, впечатление ми направи песента, озаглавена "NO MERCY", чиито клип излъчиха в края на предаването - почти всички хора от включените компрометиращи ио не до там кадри, му бяха гостували. Споделям какво ме заинтригува, не изказвам мнение, но все пак, всяко нещо си има поне две страни и според мен няма как да му се отрече на Слави, че колкото и БРУТАЛНА да беше снощната "изява", бяха изказани много истини. И се замислям, а ние с какво може да ги променим, вместо да следваме примера на шоуто и да критикуваме...?
цитирай
38. dantonov - yanichka92, схванала си точно т...
17.12.2008 15:25
yanichka92, схванала си точно това, което искам да кажа. Като шоу - да отлично е! Проблемът който постави вчера - едва ли ще се намери разумно мислещ човек, който да не подкрепи позицията. И точно тук идва манипулацията. Застава зад един ясно дефиниран проблем, който среща съвсем естествена обществена (безпартийна подкрепа) и веднага се опитва да прави внушение - еди кои са маскари, а ние сме ангели невинни... И твърде много хора се връзват на сладките приказки. За съжаление...
цитирай
39. valsodar - Краско, духа го целокупният български народ, Краско !
17.12.2008 15:34
И ако смяташ , че с някакви духовити пожелания ще ме закараш пред урната, за да се отчета като поредния будала повярвал в мита за демокрацията...

У нас Демокрация не е имало, Няма и в близко бъдеще Няма и да има, защото демокрацията не се дава наготово, а се гради от всичките граждани на обществото в което трябва да вирее.
цитирай
40. gnushev - Прав си, че не имало демокрация у ...
17.12.2008 16:13
Прав си, че не имало демокрация у нас. И то не е имало, защото за да има демокрация (народовластие), трябва да има народ. Народ, кото да излезе и публично да поеме отговорност за грешките си. Сиреч като сме се оакали и сме издигнали тези алчни и безотговорни същества сега трябва да се обършем като ги махнем от там. Това е. Като не стават следващите. Ние назначаваме и ние уволнявоме. Ние сме "шефовете". Само дето "шефовете" толкова сме се объркали и ошашавили, че се кланяме на нашите прислужници, които сме назначили самите ние да ни служат и си плащаме за това! Ехооо...какво правиме!
цитирай
41. krassko - 39. valsodar
17.12.2008 16:21
Като НЕгласуваш, негласувалите ще станат 32.5 %. Това ще промени ли нещо ??? НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИ !!!
цитирай
42. valsodar - Краско, всяка една промяна си е започвала така :)
17.12.2008 16:32
Всяка една промяна е започвала с отхвърлянето на една система, като недействаща.
Днес 1/3 от българите са категорични в нежеланието си да продължават да узаконяват беззаконието с гласа си на изборите.
Днес 2/3 от българите констатират, че нито една партия не е свършила нищо положително за благото на страната ни за изтеклите 4 години.

Колко останаха тези подкрепящи статувкото ?!
Май по-малко от 1/3 , а ?
цитирай
43. анонимен - Дерзай краскооо, дерзай, до изборите има време
17.12.2008 16:35
Трудно е , но не и невъзможно.
Невъзможно е само да накараш щрауса да си навре някои други части в пясъка вместо главата.
цитирай
44. july26 - Не съм СДС-ар като автора и не е нужно да съм някакъв,за да имам мнение и да кажа нещо.
17.12.2008 16:40
Всякакви разговори за смяна на системата за безпредметни, безсмислени! Ясно е защо,нали? ПРоблемът е ,че у нас всеки знае всичко и е фактор от последна инстанция! И Слави, и Б.Б, и В.Сидеров...Поредните еднодневки без капацитет от каквото и да било естество за управление на нещо,което се нарича Държава!
Колкото и да е странно,няма друга смислена и системна алтернатива на следващо управление освен КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ ПОНЕ ТРИ ПАРТИИ! И освен това е ясно кои са възможните варианти за това! Погледнете в Румъния след изборите какво се случва,същото ще е и тук,просто няма друг начин! Както и в Чехия донякъде,в Полша...
Айде стига войводи-единаци и шерифи са ни водили...накъде всъщност?!
На България повече от всякога й е нужно да запази създаваната в момента системност и програмност на управление,това са модерните и нормални принципи на управление в днешното време,без значение кой е начело.Когато има екипност, този на върха е почти без значение, важното е да е екипен играч! Но нито Бойко,нито Волен,нито някой друг отговаря на тези условия освен управляващите в момента! Със всичките условности за добро или лошо управление не вярвам,че има и ще има по-добър начин освен КОАЛИЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ,БАЗИРАНО НА ПРОГРАМНО-БЮДЖЕТЕН ПРИНЦИП! Не по шерифски и не по псевдобългарски критерии,това със сигурност няма да доведе до нещо качествено по-добро от това в момента.
Поздрави още веднъж!
цитирай
45. анонимен - Радост
17.12.2008 17:36
Да се каже, че това днешното управение е добро значи да си ненормален или да си част от него. Моля без внушения, че наглата тройна коалиция днес няма алтернатива. Всяка секунда от нейното управление е фатална. ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА. За съжаление икономическата власт е в БСП. Те много умело трансформираха политическата , но може да им се вземе с подходящо управление. ГЛАСУВАЙТЕ!!!!
Евросъюза не са толкова глупави. Пари на комунисти няма да дадат . Ако не искате пак да спрат парите гласувайте, но не за комунистите.
цитирай
46. dantonov - В случая партийната принадлежност ...
17.12.2008 17:41
В случая партийната принадлежност е без значение.
За разлика от Слави, аз виждам проблемите в собствената си партия и доколкото мога помагам те да се решат.
Но това, че ни управлява тройната коалиция не е проблем на системата, а на избирателите, които са гласували за тези партии.
цитирай
47. darktales - Преди "Шоуто на Слави" ...
17.12.2008 18:17
Преди "Шоуто на Слави" имаше "Хъшове", преди него "Ку-Ку" и вестник със същото име, и във всички тях се пародираха на воля всички политици. Имаше задявки с царя и монархистите още по времето, когато някои от СДС пишеха по стените "Искаме си царя" и говореха за повтаряне на референдума. Едва ли някой политик може се похвали, че е допринесъл повече от тях за девалвирането на онова чудо-юдо Жорж Ганчев, което по едно време беше набрало невиждани проценти. Правеха десетки шаржове на Жан Виденов и даже точно Слави го играеше. А преди да ги изгони Лиляна Попова, първо ги беше гонил смелият разузнавач Хачо Бояджиев. Тъй че не знам дали има смисъл да се мери с конец на кого са правили повече шаржове. Пък и за да правиш шарж на някого, по-добре е характерното у него да е колкото може повече, а тук Първанов определено отстъпва на Петър Стоянов. Правили са шаржове и на Бойко, и на Волен, макар последните да са много тъпи заради Иван Кулеков.
Тези момчета не са виновни за наличното положение. Това, в което могат да бъдат упрекнати някои от тях е, че тръгнаха по течението.Но иначе нямаше да сме ги чували или отдавна да сме ги забравили. Просто такива са условията у нас. За което все пак по-виновни са политиците.
цитирай
48. анонимен - Нещо друго - може но ум не!!!
17.12.2008 19:56
Димитър Антонов, чети внимателно!Гласоподавателите не са виновни, казаха ти хората.Правителството не е легитимно и за когото и да гласуваш резултата ще е същия.СДС защо се разцепи - защото е стабилно ли?Казах че столичани трябва да решат въпроса и № 40 правилно ме е разбрали няма значение кой ти говори - важното е какво казва.За ориентация коментарите си имат номера.
цитирай
49. анонимен - № 12 и 48 - Наглостта
17.12.2008 20:10
Депутатите даже си гласували парички пак.Е, не са ли за трепане вече?За учителите нямаше, за това няма, за онова няма, а за тях винаги има.А некастрени сурвачки няма ли.Ако са на аванта и тях ще вземат но няма кой. Много свидлив народ сме ей!Депутатчетата ще ни избодат очите с наглите си пръстчета, а ние крием суровакниците и се правим на стабилни европеци.Кон с каруца не може да ни помръдне.
цитирай
50. strianakiev - Не ни тябват вече водачи..
18.12.2008 09:05
Видяхме, че така наречената Парламентарна демокрация не отговаря на изискванията ни. Време е да поемем съдбата си в свои ръце..Да се опитаме да реализираме Пряката демокрация...има я в Швейцария. Лично аз не желая повече малоумници и бандити да решават съдбата ми. Живота ни е достатъчно кратък за подобен лукс. Що се отнася до Слави, Бойко,Царя, и Доган...та те са това, което ние пожелахме. не разбирам защо се занимаваме с хора, който са полуграмотни и невежи и очакваме те да правят друго освен да ни крадат.
цитирай
51. анонимен - Vie li gospodin ANTONOV,ste tragnali da razmishliavate?
18.12.2008 11:54
Nikoi ne vi moli da izkazvate komentar,vseki balgarin znae kakvo e upravlenieto v nashata BULGARIA!TOCHNO TOVA I TRIABVA NA NASHATA STRANA-VODACH,KATO SLAVI!TOI E EDINSTVENIAT,KOITO IMA SMELOSTA DA KAGE ISTINATA V OCHITE NA VSICHKI!
REVOLUCIA,REVOLUCIA,REVOLUCIA,REVOLUCIA!
VSICHKI PRED NARODNOTO SABRANIE!
цитирай
52. bashibozuk - Не скъпи dantonov
18.12.2008 15:30
не ни трябва смяна на системата, трябва ни система на смяната
цитирай
53. анонимен - да тръгваме
18.12.2008 15:35
доста хора смятат да излезат заедно с полицаите в неделя. Време е да почнем от някъде....
цитирай
54. анонимен - Vsichki na bunt v nedelia!
18.12.2008 15:51
REVOLUCIA!
цитирай
55. анонимен - Ааа. в парламента имало и педофили, ...
18.12.2008 18:50
Ааа.в парламента имало и педофили,и всякакви.Ти го каза.Сами сме ги вкарали там.Да,ама не.Те сами се вкрват там драгий ми авторе.А ние не можем по никакъв начин да им попречим.Дори и чрез избори.Също както по комунистическо време те сами се избират.В политическо отношени разлика между комунизъм и капитализъм няма.Колкото е тоталитарно едното,толкова е и другото.Обаче при стария режим имаше държавна собственост.Ако не капеше,поне валеше.При тъй наречената пазарна икономика стотина души заграбват цялата икономика,всичката собственост на държавата за която принос сме имали всички.На нас остамалите ни се подхвърлят едни трохи за прах в очите.

СЛАВИ.ДЕСНИТЕ ГО ИЗГОНИЛИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ.Е хубаво те.Как тъй ще го гонят от национална телевизия.Ами то туй се правеше при "тоталитарната" система.НАШИТЕ ДЕСНИ, КОМУНИСТИ ЛИ СА?Ако не са,защо се държат като такива?Ако пък са,защо да гласуваме тогава за ментето вместо за оригинала? МОЛЯ, отговори ми на тия въпроси.

Нямало карикатури на Първанов ли?Само ти ли не ги виждаш или проблем със зрението нещо?
цитирай
56. empire - ккк
19.12.2008 23:46
Дядо пази си пастата,Слави ли ти е крастата? :)
цитирай
57. tino - Слави да си пее!
21.12.2008 06:52
Защо са така нагли нашите избраници и трябва да бъдат сменени?
Просто знаят, че Ние нямаме алтернатива и са прави. На пазара са БСП, ДПС, Атака, Герб и при късмет СДС+ДС и „Царисти”.

Казват, че има 30 000 български блога. Това значи, че има 100 000 (пишещи и четящи) активни, образовани, които нямат представителство и го търсят. Няма от къде другаде да намерим читави хора. Те са тук сред нас. Просто за единната ни цел, промяна, нека забравим различията си и да работим за възможността да предложим алтернатива (други хора) за тези избори - 2009 г.
Виж:
http://valentin-davidov-sailor.blogspot.com/


цитирай
58. strianakiev - Алтернатива има...но не е революцията извън нас..
21.12.2008 17:11
Трябва да се променим ние и да разберем силата си, но не чрез сблъсъци и демонстрации на мускули..Какво пречи всички да отидем на избори и да гласуваме, но да задраскаме предлаганите дами и господа..И да пишем...искаме пряка демокрация....По закон ако направим така ще има реално гласуване, но нито една действителна бюлетина...ако това не е истински глас...здраве му кажи...При тази ситуация Президента трябва да назначи служебно правителство и да се проведе Велико Народно събрание на което да решим, че не желаем парламентарна демокрация а пряка...както е в Швейцария...
цитирай
59. анонимен - Да, да
21.12.2008 19:12
Много неща трябва да станат но всички правят каквото си искат.Това правителство легитимно ли е?Обедини ги келепира и хич не се замислисиха нито за платформи нито за обещания нито за народа.В петък как си изчезнаха безцеремонно.Просто не трябва да ги допускаме в парламента и министерствата за да си уреждат далаверките и да си пълнят гушите за това че рушат и продават България.
цитирай
60. анонимен - Кой да реши какво и как, ако не ние, гражданите?
29.12.2008 09:39
Да се научим - и да обсъждаме, и да си вземаме каквото искаме. Ето, на 14-ти е следващата репетиция. И вече будалкат децата с фалшиви искания - http://forum.levski.com/
Да се свържем всички за да сме ефективни.
http://www.pisnani.com/article.php?V0b95e6ec=1&V92a2b5cb=1351
цитирай
61. marystaneva - № 40, gnushev, много си прав!
04.01.2009 18:58
Трябва да повярваме в себе си и да поемем отговорност за избора си! Но, разбира се, много по-лесно е да кажем, че "всички са маскари" и да си седим у дома пред телевизора с ракийката и салатката, вместо да отидем до урните. А после се чудим защо държавата ни е на тоя хал? Все някой друг ни е виновен!? Виновни сме си ние! Колко народ протестираше през последните години? Но всеки си протестираше отделно. "Разделяй и владей"... Ако всички тези протестиращи бяха излезли заедно, това правителство отдавна да е паднало. Ако пак не гласуват, избирателите няма да дадат шанс на нито една партия самостоятелно да състави правителство и да носи отговорност за делата си. Тогава - какво? Служебен кабинет под ръководството на Георги Първанов? Че той не беше ли от БСП? И не беше ли избран с гласовете на ДПС? С какво ще е по-различно това служебно правителство, което ще нарекат експертен кабинет? Май точно това е целта на управляващите? А тези, които не гласуват, наливат вода в мелницата им...Но всеки народ си заслужава управниците, особено този, който не търси и не упражнява правата си... Жалко за България и за децата ни...
цитирай
62. dantonov - Да, всичко това е истина. Но е истина ...
04.01.2009 19:58
Да, всичко това е истина.
Но е истина ии това, че всичко си зависи и от нас самите. Просто повече хора трябва да бъдат политически активни. Това също е изход.
цитирай
63. marystaneva - Да бъдем единни!
07.01.2009 03:13
№ 62, dantonov, така е, "...повече хора трябва да бъдат политически активни." Не знам какво чакаме още? Да досъсипят и нас и страната ли? Нека им покажем на 14 януари, че не ги искаме!

http://vbox7.com/search/?offline=1&vbox_q=14+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82

http://news24.bg/novini-18498-organizirat_obshtonacionalen_protest_na_14_yanuari_obshtonacionalen_protest_pred_parlamenta_v_parviya_mu_.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 514046
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930