Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2013 11:35 - За тока и протестите
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 2542 Коментари: 0 Гласове:
0



Напоследък ставаме свидетели на масовите протести срещу ЕРП-тата – ЧЕЗ, ЕВН, Енрго Про. Хората протестират, защото изнемогват от високите сметки за ток и от невъзможността да ги плащат. Всички медии се стремят дса ни убедят, че протеста, не е политически, а срещу лошите ЕРП-та. Включително Кошлуков от екрана нееднократно ги попържаше и ги обвиняваше за всички злини на света. Да, най-вероятно има надписани сметки. Най вероятно има и ощетени хора. Но не е ли същото с потребителите на топлоенергия и на вода? Защо се съсредоточаваме върху ЕРП-тата?

 

Отговорът е прост. Защото хората ще проумеят, че проблемът не е само в дошлата висока сметка за ток. Защото хората ще проумеят, че проблема е в това, че нараснаха цените на основните хранителни продукти, на енергията –газ, ток, вода, изобщо нараснаха цените на всички стоки. А заплатите? Какво стана с тях? От една страна благодарение на финансовата политика ба Борисов и Дянков огромен брой частни фирми просто фалираха. Безработицата надмина 12%. Мизерията е повсеместна. Да, хората ще проумеят всичко това и протестите ще се превърнат в социални. Не напразно чуваме думите „мафия” по улицата.  

 

Да, удобно е да се говори за Костов, Кунева, Станишев. Да, но протестите стават сега, по времето на управлението на Борисов. Какво направи Борисов за контрола на монополите в България? Това не са само ЕРП-тата. Тава са също и големите търговски, вериги. Питайте търговците, които трябва да работят с тях, как биват притискани буквално до стената! Настоящото правителство се справя с една задача отлично – да обяснява колко са лоши другите. Но идва момент, когато народа разбира, колко са некадърни настоящите управници, и тогава излиза на улицата!

2007г. бил подписан некадърен договор относно зелената енергия, където цените били много високи. Договора бил с продължителност 5. Това ни разказваше настоящия шеф на АЕЦ Козлодуй и водещият Кошлуков кимаше разбиращо с глава. Същият този директор завърши точно с това, договора е изтекъл и било време за промяната му. Сега – през 2013г. Този човек май не може да смята. 5-годишния срок на договора трябва да е изтекъл през 2012 г., а не през 2013г.! Или не може да смята или се опитва да ни прави на балъци! Вие какво мислите?

Арсенала от лъжи, постоянно повтарящите се обвинения на управниците започват да омръзват на всички. Идат избори. Там избирателя ще си каже мнението!



Тагове:   ЕРП,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 515304
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930