Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2010 09:55 - Коментар за пистата за Формула 1 край Доброславци
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 15434 Коментари: 50 Гласове:
0

Последна промяна: 06.09.2010 10:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Откри се възможност в България да се построи писта за Формула 1. С интерес следя развитието на ситуацията от самото начало. Един от най-антипатичните ми политици – Румен Петков се захвана с този проект. В първия момент подходих с огромно недоверие, мислейки си, че това не е нищо повече от една обикновена PR-акция. Но с течение на времето се оказа, че тази идея е напълно осъществима. България да има писта за Формула 1!!! Намери се терен, намери се инвеститор, изглежда има положително становище и на Бърни Екълстоун.

И какво се получава? Проекта веднага се политизира. Към дясномислещи политици (даже и Мартин Димитров ???) вкупом почнаха да оплюват проекта. Типично по български – появиха се писма, публикации и какво ли не още, целящо провала на начинанието? И защо? Защото е дело на политически противник? Ситуация типично българска…

Докога политиците ни няма да надмогнат собственото си себелюбие, докога ще се гледа на нещата само едностранно – ляво/дясно, русофилство/русофобство??? Във всички тези противопоставяния интереса на обикновените хора, на българите остава някъде в страни… Защо на никой не му пука, че феновете на Формула 1 не се делят на леви и десни, защо на никой от десните не му пука, че в страната ще влязат милиони долари, ще бъдат създадени работни места??? След като проекта тръгва от омразния ляв Румен Петков, той трябва да бъде провален!!! Боже, Боже, вкарай малко разум в главите на нещастните ни политици…. Но не би…

Затова ще си тънем в блатото – защото виза за ада и казана с българите в него се преповтаря и преповтаря. Горещо се надявах с избора на Мартин Димитров да има нов повей, нов начин на мислене в дясно, но май не би…

Жалко. Много жалко!




Гласувай:
1



1. karambol5 - Дано Румен Петков знае с какво се е ...
06.09.2010 10:13
Дано Румен Петков знае с какво се е захванал !
Инак има подкрепа !
цитирай
2. veselaj - този път не съм съгласна с теб. Не ...
06.09.2010 11:34
този път не съм съгласна с теб. Не заради Р. Петков (макар че около този човек винаги мирише). какво, обаче, ще дпечели България ако такъв проект се реализира? да, може би няма да се плаща с държавни пари за построяването (в което не вярвам), но какво нататък? Каква е ,например, печалбата от мотопистата край Севлиево? колко струва на държавата провеждането на едно състезание там и каква част от вложените пари са се върнали? Не виждам отговори на тези въпроси. А приказките на Р. Петков колко велики ще станем - не, благодаря
цитирай
3. анонимен - Бе вие
06.09.2010 13:33
... не четете ли? От няколко дена много авторитетни хора направиха на пух и прах тази планетарна групост, като се започне от инж. Иван Тенчев, та до Жан Тод. А Мартин Димитро е икономист - също не е случаен човек. И откъде накъде държавата ще подарява на някакви си едни 3 200 дка край София, защото на Р.Петк. и онзи простак Богдан Николов така им скимнало? Писта им се приискала... :) Пари имате ли, бе? Инфраструктура имате ли, бе? Приходи и публика ще осигурите ли, бе? Поддръжка ще гарантирате ли, и с какво? С мушмули? Многомилионните такси за ФИА ще плащате ли? Приискали им се едни комисиони на тях.
Писта няма да има, но ще има една апортирана златна земя, която ще бъде застроена и прилапана съвсем законно от "партньорите" - знаем как става - държавата знае как става.
А тези от правителството доказаха за пореден път, че са полуидиоти.

frog
цитирай
4. gantree - :)))
06.09.2010 13:58
Каква F1 бе, човече :)))
Ходил ли си в Доброславци? Въобще, в околните на София села стъпвал ли си?
Знаеш ли, че дори само пътищата дотам са като след ожесточена многомесечна бомбардировка. Писта за Формула Едно далеч не е само някой да направи самото съоръжение върху някакви си празни държавни декари. ПредставИ си всичко да е завършено по самото съоръжение, и да се организира първото състезание. Пристигат, да речем, сто хиляди души гости. Как ще стигнат дотам, по какво, по изкъртените селски калдъръми? Къде ще се настанят сто хиляди гости, да кажем за седмица време? Ако се позамислиш, полека-лека може и да започнеш да разбираш какво и защо е казал Мартин Димитров. Вие, от СДС, по принцип сте ми крайно противни и неприятни, но в случая Мартин Димитров е прав, наричайки този проект с мекото "глупости". Този проект не е само "глупости", той е "много големи глупости" дори и само да изключим рушветчийската около организатора част. Особено по време на такова безпаричие като днешното.
цитирай
5. dantonov - Весела,
06.09.2010 14:10
Проектът ще е проблемен, ако държавата трябва да инвестира пари. Това не се очаква. Ще се влезе само със земя, което е достатъчно. Организацията на едно такова първенство може да е и с положителен баланс. Проектът изобщо не е съпоставим с пистата около Севлиево.
Това е частно начинание. Има кой да смята дали крайния резултат ще е печалба или загуба. Не разбирам, защо ако някой реши на инвестира 6 цифрени суми в страната, да му пречим? Защото инвеститора е докаран от политически противник? Смешно!
Защо Унгария имат състезание и не се отказват от него? Защото са будали?
По-скоро, Весела, всичко тук опира до типично български черти…
И да се върна още веднъж на това какво ще спечели България – първо района около Доброславци ще има препитание. Защото освен Формула 1 на тази писта ще могат да се провеждат още много други състезания. За останалото не искам да говоря – телевизионни права, имидж и не на последно място развитие на наши родни таланти в мото спортовете.
цитирай
6. dantonov - @gan
06.09.2010 14:21
Друго и не очаквам от теб! :)
Вие от ДСБ не сте ми противни, напротив, симпатични сте ми, донякъде ви и съжалявам... :)
За твое сведение, спал съм в "хотела", където отсяда техническия състав и пилотите при състезанията в Нюрбургринг. При едно посещения на компютърното изложение в Хановер, на връщане пренощувахме там. Намира се на 2-3 км. От пистата. Хотелът представляваше няколко едноетажни постройки от олекотени конструкции. Вътре леглата бяха на два етажа и спартанско обзавеждане. Никакъв лукс и голяма чистота!
Когато има желание и съгласие, нещата се получават. Една добра идея винаги може да бъде оплюта. Без проблем. Това го можем най-добре! Това, което не можем е да градим – заедно…
Между нас има разлика. И ти добре го знаеш. Винаги съм съжалявал, че не можете да надмогнете първичните си чувства и да почнете да мислите за страната си, а не за накърненото си его…
цитирай
7. анонимен - № 3
06.09.2010 14:26
Антонов, като спомена "Хунгароринг" да ти кажа, че из средите на Ф1 се носи достоверна мълва, че Бърни Екълстън се заиграва с нас за писта, за да подскаже на унгарското правителство да се стегнат и да вземат да наливат повечко милиони във ФИА и пистата им. :) И не правИ сметки за печалби - не познаваш, вижда се, света на Ф1, поне познаваш българската действителност.
Уж си десен човек, а мислиш, че всичко, което хвърчи, се яде. Недей така. :) Из света има предостатъчно писти, а ние няма да имаме. И по-добре. Лошото е, че ще изгубим още държавна земя.
А какви са тези кухи лейки, които подписват на най-високо държавно ниво нещо си, с някакъв си, дошъл от някъде? Че те даже не го знаеха какъв е. :))) Какви са им намеренията? Къде са им експертите, къде са им консултантите, къде са им екипите, къде са им преговарящите? Кой да ти каже... :) Ако консултантите им (понеже друга информация няма) са само двамата мошеници, за какво говорим?

frog
цитирай
8. dantonov - До №3
06.09.2010 14:35
Първо, добре е да си пишеш и името.
Колкото до държавата земя - не е нужен много ум, за да се сетиш, че държавна земя ще бъде дадена само при услови на сключен договор. Както и никой нормален бизнесмен няма да хвърли няколко стотин милиона ако няма договор!
Не ми е ясно за какво плачете? Дошъл някой, казал, че иска да инвестира. Вместо да го оставим да видим какво ще направи и да му дадем възможност да го направи, първото което правим е да кажем колко е идиотска идеята...
Като десен човек разбирам от бизнес. Защото това и правя. И не вярвам, че някой ще дойде да похарчи 200-300 милиона, ей така за милите ни очи. И за да даде комисионна на Р. Петков.
Смешно. И тъжно...
цитирай
9. gantree - @ dantonov, коментар 6
06.09.2010 14:57
Има си хас и да очакваш, като си на един акъл с Румен Петков.
Пишеш по-горе на Весела някакви абсолютни фантастики - как "не се очаквало" държавата да инвестирала пари във въпросния проект. Кой ти го каза това, Румен Петков ли, или ти сам си я измисли тази фантастика? "Частно начинание" бил този проект за F1 - ами тогава за какво изобщо се занимава министър Трайков, за какво му се задават въпроси и му се делегират очаквания, само заради земята ли? Какво правят действащи политици в този т.нар. "граждански" инициативен комитет, ако проектът е изцяло частен? Защо веднъж се говори за апортиране на тези няколко хиляди декара в съвместно с държавата дружество, а после се говори за закупуването им, като се цитират 180 млн евро, предвидени за закупуването й от тези общо 200 млн? Каква е печалбата "за държавата" от този, както ти казваш, изцяло частен проект, някакви конкретни изчисления имаш ли? Нямаш. Нямаш, но това изобщо не ти пречи да твърдиш, че не бил съпоставим с пистата в Севлиево. :)))

А пък за вицът, дето така щял да имал препитание района около Доброславци, мани, мани :))
На гол тумбак, чифте формули :)))))

Между другото, теорията ти, че Мартин Димитров е против този смешен проект само защото Румен Петков бил политически противник, си е само твоя лична теория, в която според мен няма нищо вярно. Дори един-единствен аргумент в подкрепа на тази твоя теория нямаш, но това не ти пречи да оплюваш човека, и дори българите като цяло (с казана) приписвайки му (им) собствените си неаргументирани теории.
цитирай
10. dantonov - @gantree
06.09.2010 15:08
Съвсем открито заявявам, че нямам нищо общо с Румен Петков, нито с неговите начинания! :)))

Естествено ще занимават г-н Трайков, а не мен и теб. Все пак той е министър а не ние с теб! :)
Всичко е все още в сферата на предположенията. Нищо не е ясно, освен проявения интерес. Извинявай, ама от икономика и печалби май-разбирам малко повече от теб, след като работя и участвам в управлението на частна фирма вече почти 20 години. Не виждам нищо лошо в граждански инициативни комитети да има и политически лица. От целия политически спектър. И още повече ако се касае за добро начинание!
За параметрите на сделките няма какво да говоря, защото все още такава няма!
Твоя човек - бай Иван Костов пълни главата на Мартин с доста глупости и после го оставя той (Мартин) да ги ръси, а вашия човек си седи от страни и се хили доволно! :)))
цитирай
11. gantree - @ допълнение
06.09.2010 15:10
dantonov написа:

Като десен човек разбирам от бизнес. Защото това и правя. И не вярвам, че някой ще дойде да похарчи 200-300 милиона, ей така за милите ни очи. И за да даде комисионна на Р. Петков.
Смешно. И тъжно...

Добре, да кажем, че горецитираното е вярно, че разбираш от бизнес.
Защо тогава, според теб, беше нужно на Румен Петков да твърди, че арабската фирма била държавна и че собственикът й е "шейх", тоест, част от управляващата там тяхна кралска фамилия? Нали точно в такава лъжа го уличиха, та се вдигна целия този шум? Благодарение именно на тази шумотевица се разбра, че въпросният проект е частен, ако не си забелязал. А като какъв е бил представян досега този проект от Румен Петков, и защо, това го пропускаш. Защо му е било нужно на Румен Петков да представя този частен проект като междудържавен, вместо като изцяло частен? Най-общо казано, не допускаш ли дори и за момент, че бъркаш, а лидерът на партията ти по случайност може и да е прав?
цитирай
12. анонимен - № 3 и № 7
06.09.2010 15:18
Антонов, не е лошо да четеш до края - името ми е отдолу, понеже блогът ми не е на тази тук платформа.

Двамата с Ган зададохме основателни въпроси и изказахме основателни съображения. Няма да е лошо да се опиташ сам да им поразсъждаваш и отговориш, понеже ние отговорите ги знаем, като гледаме какво става и най-вече какво не става. :)
цитирай
13. gantree - @ dantonov
06.09.2010 15:25
dantonov написа:
Съвсем открито заявявам, че нямам нищо общо с Румен Петков, нито с неговите начинания! :)))

Никой не го твърди това, и няма нужда да пресоляваш манджата. :))

dantonov написа:
Естествено ще занимават г-н Трайков, а не мен и теб. Все пак той е министър а не ние с теб! :)

Какво общо може да има един министър с реализирането на изцяло частен проект?
Нали само за покупко-продажба на земята става дума според теб, Трайков да не е търговец?

dantonov написа:
Всичко е все още в сферата на предположенията. Нищо не е ясно, освен проявения интерес.

Напротив, вече е ясно, че проектът е частен, че арабската фирма не е държавна и че Румен Петков е лъгал като дърт циганин с неясно каква цел.

dantonov написа:
Извинявай, ама от икономика и печалби май-разбирам малко повече от теб, след като работя и участвам в управлението на частна фирма вече почти 20 години.

Извини ме и ти, забравих, че работиш и управляваш единствената частна фирма у нас, в България, дето други частни фирми няма, и всички ние, освен теб, сме държавни служители и нищо не разбираме от бизнес, особено и най-вече аз. :))))

dantonov написа:
Не виждам нищо лошо в граждански инициативни комитети да има и политически лица.

Така ли? А да взема да поразровя за някоя и друга алинея, касаеща разни лобизми и конфликти на интереси?
Колко време още му даваш на Румен Петков, преди официално да се е разграничил от този проект?

dantonov написа:
За параметрите на сделките няма какво да говоря, защото все още такава няма!

Параметрите на всяка сделка, на всеки инвестиционен проект, се залагат още в първоначалния бизнес-план, и тези параметри винаги са ясни ПРЕДИ, а не след края на сделката. В твоята фирма не е ли така? Не си ли определяте параметрите предварително, или винаги си ги изяснявате накрая, когато мандалото `лопне?
цитирай
14. veselaj - Първо, добре е да си пишеш и името. ...
06.09.2010 15:31
dantonov написа:
Първо, добре е да си пишеш и името.
Колкото до държавата земя - не е нужен много ум, за да се сетиш, че държавна земя ще бъде дадена само при услови на сключен договор. Както и никой нормален бизнесмен няма да хвърли няколко стотин милиона ако няма договор!
Не ми е ясно за какво плачете? Дошъл някой, казал, че иска да инвестира. Вместо да го оставим да видим какво ще направи и да му дадем възможност да го направи, първото което правим е да кажем колко е идиотска идеята...
Като десен човек разбирам от бизнес. Защото това и правя. И не вярвам, че някой ще дойде да похарчи 200-300 милиона, ей така за милите ни очи. И за да даде комисионна на Р. Петков.
Смешно. И тъжно...

Правилно не вярваш. Никой не е луд да инвестира не 200-300 млн., ами и 200-300 лв. Няма и да го направи. но е много удобно да се говори за чужди инвестициии да се харчат държавни пари. Точно както е в Севлиево. И там се говореше за едни инвестиции и едни печалби, ама се оказа, че не са компютри, а компоти и не ги изнасяме, ами ги внасяме. Колкото до имидж и пр. - това ми звучи като "гордея се, че съм българин". Прав е Ган - "на гол тумбак, чифте формули". Всъщност, слуша ли Р. Петков тази сутрин? В изказването му отвсякъде миришеше на гордост и р. петковщина. Какви араби, какви 5 лв. Пак си е измислил далаверата нашия човек, а Бойко и хората му от глупост ли, от друго ли се вързаха. Пък може и да не е точно връзване...
цитирай
15. gantree - :))))))
06.09.2010 15:35
dantonov написа:
Твоя човек - бай Иван Костов пълни главата на Мартин с доста глупости и после го оставя той (Мартин) да ги ръси, а вашия човек си седи от страни и се хили доволно! :)))

Това е - извинявай за квалификацията - това е крайно глупаво твърдение.
Звучи ми така, сякаш Румен Петков го е казал.
Добре, че е Костов, защото ако не беше той, Мартин Димитров отдавна щеше да е отнесен от калната вода, която тече вече години наред в партията ви.
цитирай
16. dantonov - @gan
06.09.2010 15:36
Въпросът е - доколко написаното от теб е вярно? Или това са измислици на вестници? Не знам. Но мога да предполагам.
Не ме поставяй в ролята на защитник на Румен Петков. Такъв няма да бъда.
Говоря за идеята за писта за Формула 1 в България. Смятам повечето приказки в пресата за обикновени измислици. Който иска да им се връзва - негов си проблем.

@frog,
като чета редовете, не виждам никакви отговори да знаете.
Защото за да опонираш на нещо, то трябва първо да се е случило. А да опонираш на заявени намерения - това наричам българска работа!
Виж, ако се случи договора и там има параметри в ущърб на България, тогава е друго нещо. Може да се спори. Но на този етап? Несъстоятелно! И това е мека дума за да не ви обиждам.
цитирай
17. dantonov - @gantree :)))
06.09.2010 15:39
Радвам се, че доживях времето да се превърнеш в защитник на Мартин Димитров! :))))
цитирай
18. gantree - @ dantonov
06.09.2010 16:05
dantonov написа:
Въпросът е - доколко написаното от теб е вярно? Или това са измислици на вестници? Не знам. Но мога да предполагам.

Не, няма такъв въпрос. Ако има нещо "невярно" в написаното от мен, посочи ми го.
Готов съм да отговоря на всяко твое оспорване.

dantonov написа:
Не ме поставяй в ролята на защитник на Румен Петков. Такъв няма да бъда.
Говоря за идеята за писта за Формула 1 в България. Смятам повечето приказки в пресата за обикновени измислици. Който иска да им се връзва - негов си проблем.

Ти си знаеш на какво си защитник най-добре. Не съм те аз поставял в ролята да защитаваш частните интереси нито на Румен Петков, нито на измислената му арабска фирма.

Идеята за писта на F1 сигурно е прекрасна, сама по себе си. Само че има един проблем - преди да се стигне до такива прекрасни идеи като тази, трябва много други неща да се случат. Трябва много други неща у нас да се оправят, няма да ги цитирам, защото са наистина много, а и защото разговорът ще се разводни.

dantonov написа:
Радвам се, че доживях времето да се превърнеш в защитник на Мартин Димитров! :))))

Не го защитавам, ни най-малко. Вие така или иначе ще го съсипете и ще го унищожите, просто е въпрос на време да го направите. Няма да си мръдна пръста, аз лично, в защита на Мартин Димитров. Самият факт, че той намира някаква близост с вас, хората от СДС, говори достатъчно зле за него.
цитирай
19. dantonov - @gantree
06.09.2010 16:22
[quote=gantree]Защо веднъж се говори за апортиране на тези няколко хиляди декара в съвместно с държавата дружество, а после се говори за закупуването им, като се цитират 180 млн евро, предвидени за закупуването й от тези общо 200 млн?

Интересно, присъствал си на разговорите, или някой ти е представил проекта? Или приказваш от обща култура? За такива измислици говоря, някой някъде нещо написал... Доколко е истина? Е, да вярно, след като ти изнася, значи е истина! Няма как да не е! :)

[quote=gantree]Каква е печалбата "за държавата" от този, както ти казваш, изцяло частен проект, някакви конкретни изчисления имаш ли? Нямаш. Нямаш, но това изобщо не ти пречи да твърдиш, че не бил съпоставим с пистата в Севлиево
Да. Нямам изчисления и предполагам. А не е съпоставим с пистата в Севлиево, както не можеш да съпоставяш мотокроса и Формула 1. Нито като пари, нито като интерес.

[quote=gantree]Не го защитавам, ни най-малко. Вие така или иначе ще го съсипете и ще го унищожите, просто е въпрос на време да го направите. Няма да си мръдна пръста, аз лично, в защита на Мартин Димитров. Самият факт, че той намира някаква близост с вас, хората от СДС, говори достатъчно зле за него.
Тогава какво интересно намира и Иван Костов в нас, та все с нас иска да се коалира. Ако сме толкова лоши тръгнете сами! :)))
цитирай
20. gantree - @ dantonov
06.09.2010 16:28
Едно последно уточнение, за да не се халосваме повече в излишни спорове.

Ако съответната арабска фирма е частна, както твърди арабинът Бадуан, тогава всяка държавна намеса в подкрепа на нейните проекти у нас може да бъде тълкувана като "държавна помощ". Правилата на ЕС по принцип забраняват държавните помощи, освен ако те са оправдани при определени обстоятелства, свързани с общото икономическо развитие на страната. Такива обстоятелства при този проект за писта на F1 тотално отсъстват, и тази писта по никакъв начин не може да бъде свързвана с общото ни икономическо развитие - това мисля, че е безспорно. Следователно именно този момент е целял да скрие Румен Петков, твърдейки първоначално, че арабската фирма е държавна и че собственикът или президентът й е "шейх", част от управляващата кралска фамилия. Фирмата-инвеститор обаче се оказа частна, проектът й също е изцяло частен, не е свързан по никакъв начин с "общото икономическо развитие" на България и всяко държавно подпомагане на този частен проект ще бъде в нарушение на европейските правила за "държавна помощ". За повече информация относно "Правилата на Европейския съюз относно държавната помощ" виж тук:

http://ec.europa.eu/comm/competition/state_aid/overview/index_en.cfm
цитирай
21. dantonov - Едно последно уточнение, за да не се ...
06.09.2010 16:38
gantree написа:
Едно последно уточнение, за да не се халосваме повече в излишни спорове.

Ако съответната арабска фирма е частна, както твърди арабинът Бадуан, тогава всяка държавна намеса в подкрепа на нейните проекти у нас може да бъде тълкувана като "държавна помощ". Правилата на ЕС по принцип забраняват държавните помощи, освен ако те са оправдани при определени обстоятелства, свързани с общото икономическо развитие на страната. Такива обстоятелства при този проект за писта на F1 тотално отсъстват, и тази писта по никакъв начин не може да бъде свързвана с общото ни икономическо развитие - това мисля, че е безспорно. Следователно именно този момент е целял да скрие Румен Петков, твърдейки първоначално, че арабската фирма е държавна и че собственикът или президентът й е "шейх", част от управляващата кралска фамилия. Фирмата-инвеститор обаче се оказа частна, проектът й също е изцяло частен, не е свързан по никакъв начин с "общото икономическо развитие" на България и всяко държавно подпомагане на този частен проект ще бъде в нарушение на европейските правила за "държавна помощ". За повече информация относно "Правилата на Европейския съюз относно държавната помощ" виж тук:

http://ec.europa.eu/comm/competition/state_aid/overview/index_en.cfm


Ти лично си чул,някой да твърди, че държавата и шейха ще строят пистата??? Или го прочете в пресата, което ти дава повод да размишляваш на дълго и широко!!!
цитирай
22. gantree - @ dantonov
06.09.2010 16:40
dantonov написа:
Интересно, присъствал си на разговорите, или някой ти е представил проекта? Или приказваш от обща култура? За такива измислици говоря, някой някъде нещо написал... Доколко е истина?

Румен Петков цитира тези 180 млн от общо 200, които според него били предназначени за покупката на земята. Ако е излъгал, значи и аз те лъжа.

dantonov написа:
Да. Нямам изчисления и предполагам.

Виждам, че предполагаш, но не виждам на основание на какво?
Като нямаш никакви изчисления, откъде-накъде си мислиш, че от този проект би имало каквато и да е полза?

dantonov написа:
Тогава какво интересно намира и Иван Костов в нас, та все с нас иска да се коалира. Ако сме толкова лоши тръгнете сами! :)))

Не знам какво намира у вас Костов, и не го разбирам.
Сигурен съм, че греши, но по никакъв начин няма да мога да го убедя в това преди грешката да е станала публичен факт.
цитирай
23. dantonov - Интересно, присъствал си на раз...
06.09.2010 16:53
gantree написа:
dantonov написа:
Интересно, присъствал си на разговорите, или някой ти е представил проекта? Или приказваш от обща култура? За такива измислици говоря, някой някъде нещо написал... Доколко е истина?

Румен Петков цитира тези 180 млн от общо 200, които според него били предназначени за покупката на земята. Ако е излъгал, значи и аз те лъжа.

dantonov написа:
Да. Нямам изчисления и предполагам.

Виждам, че предполагаш, но не виждам на основание на какво?
Като нямаш никакви изчисления, откъде-накъде си мислиш, че от този проект би имало каквато и да е полза?

dantonov написа:
Тогава какво интересно намира и Иван Костов в нас, та все с нас иска да се коалира. Ако сме толкова лоши тръгнете сами! :)))

Не знам какво намира у вас Костов, и не го разбирам.
Сигурен съм, че греши, но по никакъв начин няма да мога да го убедя в това преди грешката да е станала публичен факт.


Чул си покупка? А за апортиране говори ли се? При покупка кой плаща - държавата ли? :)))

Колкото до Синята коалиция - ако я намаше, Иван Костов щеше да гледа парламента от жълтите павета. А ДСБ от партия щеше да стане пенсионерски клуб! :)
цитирай
24. gantree - @ dantonov
06.09.2010 17:01
dantonov написа:
Ти лично си чул,някой да твърди, че държавата и шейха ще строят пистата??? Или го прочете в пресата, което ти дава повод да размишляваш на дълго и широко!!!

Да, Румен Петков го твърдеше допреди три дни. Освен това, представянето на фирмата в официалните прессъобщения на МС и на Министерството на икономиката като държавна вместо частна, на собственика Мохамед Абдул Жалил ал Блюки като шейх не е дело на журналисти. Самата арабска фирма опроверга това негово, на Румен Петков, твърдение в свое специално писмо до медиите. Ако не е твърдял това Румен Петков, тогава за какво й е на арабската фирма да пише специално опровержение, и да праща по най-бързия начин съветника си в България?

Искаш ли да ти потърся линк? На първо време виж от сайта на Министерство на икономиката това:
http://www.mi.government.bg/news.html?id=7308

В него пише, че "първоначалната информация, разпространена от пресцентровете на МС и МИЕТ" е "резултат от подвеждащи данни за инвеститора и представяната от него компания, подадена от лица, придружавали г-н Мохамед Абдул Жалил ал Блюки на срещите му с премиера и министъра на икономиката." Кои са въпросните "лица", организирали тези срещи и придружавали този Мохамед Абдул ал Тралала, това също стана ясно - Румен Петков.
цитирай
25. gantree - @ dantonov
06.09.2010 17:08
dantonov написа:
Колкото до Синята коалиция - ако я намаше, Иван Костов щеше да гледа парламента от жълтите павета. А ДСБ от партия щеше да стане пенсионерски клуб! :)

Да, а вие в СДС щяхте да цъфнете и да вържете, без валидна регистрация за изборите. :)))))

Това ви е единствената цел, и последователно провежданата през годините политика - да оставите Костов извън парламента. Друго нищо няма у вас, освен това, и дори и тук, в тази малка дреболия, се проваляте постоянно.
цитирай
26. dantonov - @gantree
06.09.2010 17:24
И от линка ти не става ясно кой е подал подвеждащата информация. "лица, придружавали Абдул Тралала"... Нищо чудно това да е чиновник от същото министерство! Цялото съобщение е много витиевато.

Ако целта ни бе Костов да бъде извън парламента, то той сега щеше да бъде извън парламента. Но не е! И май с него повече можем да се разберем, отколкото със симпатизантите му! :)


И в същност целия този разговор само доказа тезата ми...
Сам каза "Идеята за писта на F1 сигурно е прекрасна, сама по себе си. Но..." Винаги има "но". Зад всяка идея. И в далечните година на същата дата. Пак е имало много "но". Но хората са били първо българи, и после леви или десни.
Видимо нашето поколение няма да го доживее. Ще си умре разединено... Дано тези след нас не са толкова ограничени...
цитирай
27. gantree - @ dantonov
06.09.2010 17:56
dantonov написа:
И от линка ти не става ясно кой е подал подвеждащата информация. "лица, придружавали Абдул Тралала"... Нищо чудно това да е чиновник от същото министерство! Цялото съобщение е много витиевато.

Е, на теб явно нищо няма да ти стане ясно, дори и с големи букви да ти го напишат :))
Предположението ти за чиновник от същото министерство сигурно е просто един от опитите ти да прикриеш онова, което всички знаят. Апропо, защо му е на такъв чиновник в работно време да придружава арабите и да обяснява какви са вместо шефа на инициативния комитет Румен Петков?

dantonov написа:
Ако целта ни бе Костов да бъде извън парламента, то той сега щеше да бъде извън парламента. Но не е! И май с него повече можем да се разберем, отколкото със симпатизантите му! :)

Добре, хайде да се разберем, нямам нищо против.
Само че как да се разберем, докато оплюваш собствения си лидер за една от малкото му правилни реакции, и защитаваш частните интереси на Румен Петков, не ми е ясно.

dantonov написа:
И в същност целия този разговор само доказа тезата ми...
Сам каза "Идеята за писта на F1 сигурно е прекрасна, сама по себе си. Но..." Винаги има "но". Зад всяка идея. И в далечните година на същата дата. Пак е имало много "но". Но хората са били първо българи, и после леви или десни.
Видимо нашето поколение няма да го доживее. Ще си умре разединено... Дано тези след нас не са толкова ограничени...

Какво значи "първо българи"? Ти да не би да си избирал да се родиш българин?
По твоята воля и с твоето съгласие ли си се родил там някъде, из Добруджа? Разбира се, че не.

За мен на първо място е всичко онова, което по Божия воля съм, и което по своя воля съм избрал да бъда. Във всичко това място за националности няма.
цитирай
28. dantonov - Предположението ти за чиновник от ...
06.09.2010 18:10
gantree написа:
Предположението ти за чиновник от същото министерство сигурно е просто един от опитите ти да прикриеш онова, което всички знаят. Апропо, защо му е на такъв чиновник в работно време да придружава арабите и да обяснява какви са вместо шефа на инициативния комитет Румен Петков?

Хайде, къде отиде – чак да прикривам? :)))
Просто ми е позната чиновническата тъпота. Един казал нещо, друг чул друго и накрая трети написал трето… Дай едно смислено обяснение защо му е на Румен Петков да лъже? Защото е тъп? Колкото и да не ми е симпатичен и противен, не мога да твърдя, че е тъп. :)))

gantree написа:
Само че как да се разберем, докато оплюваш собствения си лидер за една от малкото му правилни реакции, и защитаваш частните интереси на Румен Петков, не ми е ясно.

Първо ничии интереси не защитавам. Защитавам само интереса си към състезанията от Формула 1! :)))
С лидера си се разбирам прекрасно. Което не ми пречи и да му казвам какво мисля.

gantree написа:
За мен на първо място е всичко онова, което по Божия воля съм, и което по своя воля съм избрал да бъда. Във всичко това място за националности няма.

Хм, просто Личност? Може да звучи добре, но и за това можем да си поговорим. Това е цяла отделна тема. Все пак не забравяй и къде си се родил и къде живееш.

Вече трябва да ставам. Лека вечер. И по-оптимистично! :)
цитирай
29. gantree - @ dantonov
06.09.2010 18:33
dantonov написа:
Хайде, къде отиде – чак да прикривам? :)))
Просто ми е позната чиновническата тъпота. Един казал нещо, друг чул друго и накрая трети написал трето… Дай едно смислено обяснение защо му е на Румен Петков да лъже? Защото е тъп? Колкото и да не ми е симпатичен и противен, не мога да твърдя, че е тъп. :)))

Вече ти дадох обяснение, в коментар 20.
Ако арабската фирма е държавна, тогава съдействието на наши министри няма да е в нарушение на европейските правила. Само че тя е частна, и като такава влиза в привилегировано отношение, което е недопустима "държавна помощ".

dantonov написа:
Първо ничии интереси не защитавам. Защитавам само интереса си към състезанията от Формула 1! :)))
С лидера си се разбирам прекрасно. Което не ми пречи и да му казвам какво мисля.

Нямам нищо против това дали гледаш Eurosport или не.
Не разбирам обаче след всичките факти, които ти посочих, защо продължаваш да защитаваш интереса на Петков и неговите арабски приятели.

Не знам как така се разбираш "прекрасно" с лидера си, и в същото време "горещо" се надяваш да е някакъв друг, а не такъв, какъвто е.

dantonov написа:
Хм, просто Личност? Може да звучи добре, но и за това можем да си поговорим. Това е цяла отделна тема. Все пак не забравяй и къде си се родил и къде живееш.

Не забравям, разбира се. Колкото и да се опитвам, не става.
Приятна вечер и на теб.
цитирай
30. анонимен - http://www.clubs1.bg/tenchev.php
06.09.2010 20:12
http://www.clubs1.bg/tenchev.php
цитирай
31. анонимен - ot SerGei ta na Geineral! EF1 nikoga, F1 izobsto a 1 samo pred 2!
06.09.2010 20:27
abe ko se praite na po gluhi ot slepite?

da ne bi ako Boiko bese doshyl pri SerGei Stanishef predi 3 godini s proekt da se provede svetovanata olimpiada po Pajarnikarsko umenie- ce Sergo niamashe da pokapi4ne BorisGei?

cakt se prez tashulite i esen si briat kostilkite
цитирай
32. borsi - .... министърът на икономиката Трайчо Трайков каза, че не знае дали е преговарял с шейх за изграждането на писта на "Формула 1" край София
06.09.2010 22:27
.... министърът на икономиката Трайчо Трайков каза, че не знае дали е преговарял с шейх за изграждането на писта на "Формула 1" край София.
...Некоректната първоначална информация, разпространена от пресцентровете на МС и МИЕТ, е резултат от подвеждащи данни за инвеститора и представяната от него компания, подадена от лица, придружавали Мохамед Абдул Жалил ал Блюки на срещите му с премиера и министъра на икономиката.

Бойко не знае английски, ок, ама Трайчо Жицата нали знае? Министър ли е или лукова глава? Или не знае и той?
.... Нали само "експерти" работят в тази администрация? Щом струват на населението над 4.5 милиарда лева годишно, само за заплати, не е ли редно поне един чиновник в тоя министерски съвет да знае английски и да има поне малко ум и съобразителност да попита - "Абе байно, ти шейх ли си, или не?"
Към такива особи има обръщение и титла, има си етикеция и т.н. Не може да се обърнеш на "господин" еди кой си, още повече ако е бил принц (както го представиха от МС).

Уважаеми джентълмени, добре, че някой не е облякъл дядо си с карирано костюмче, не му е сложил едни очила и не го е представил пред тъпак номер 1 на републиката, Трайчо като Урън Бъфет, дошъл да инвестира в България
цитирай
33. raders - По принцип, щом някой е решил да и...
06.09.2010 23:40
По принцип, щом някой е решил да инвестира в България е крайно нелепо да му се пречи, независимо кои са замесени в далаверата. Това са пари, които ще влязат тук, а "парите не миришат" - е казал един мъдър римлянин, който май че между другото, е роден по нашенско.
цитирай
34. анонимен - ИЗВИНЕТЕ....
07.09.2010 17:57
ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ, РУМЕН ПЕТКОВ Е ДЕПУТАТ....А НЕ ,БИЗНЕСМЕН!!!
ИЗПРАТЕН Е В НС, ЗА ДА ПРАВИ ЗАКОНИ , А....НЕ БИЗНЕС!!!!

АКО НЕГОВАТА ПАРТИЯ, ВЪЗПРИЕМА ПОЛИТИКАТА ....КАТО ДОХОДЕН БИЗНЕС, НЕКА ВСИЧКИ ОТ ЛЕВИЦАТА ,ДА СИ КАЖАТ ЦЕНАТА .......ЗА БЪДЕЩИТЕ ИЗБОРИ!!!!!
АКО ПЛАТЯТ ДОБРЕ.....МОЖЕ ДА СЕ ИЗЛЪЖЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ!!
цитирай
35. анонимен - ЯВНО, В ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА НА РУМЕН ПЕТКОВ...
07.09.2010 18:03
РАЗБИРАТ И ОТ "ФИНАНСОВО ИНТЕРЕСНИ ЛИЦА"!!!!
РЕКЕТА НА БИЗНЕСМЕН .....Е ТЪНКА РАБОТА!!!
САМО НЕ РАЗБРАХМЕ ......ДАЛИ Р.ПЕТКОВ Е ТАМ, КАТО "НАБЛЮДАВАЩ ПО ЗАНЯТИЕТО"....ИЛИ САМО ,КАТО БИЗНЕСМЕН!

цитирай
36. анонимен - Румен Петков или който и да било п...
07.09.2010 20:07
Румен Петков или който и да било политик изобщо няма значение. Важна е инвестицията. Ами, ако инвеститорът беше, примерно Даймлер Бенц или Дженерал мотърс пак ли така глупаво по български ще го прогоним, само защото някъде фигурира името на някой си?
цитирай
37. анонимен - КОЙ ЩЕ ИНВЕСТИРА ВЪВ ВАС ,БЕ ВЪШКАРИ ТАКИВА...
07.09.2010 20:14
ВИЕ И ЗА РАБОТА НЕ СТАВАТЕ!
ГЛЕДАТЕ ВСЕ ,НА РАБОТАТА -ЛЕКОТО...И НА БАНИЦАТА- МЕКОТО...!
ТОВА ВИ Е КУСУРА......ЩОТО СТЕ БЕДНИ ,КАТО ЦЪРКОВНИ МИШКИ!
...А БЕДНЯКА Е ПЪЛЕН С....ПОРОЦИ--КРАДЕ ЛЪЖЕ,ГРАБИ , УБИВА .....!!!!
АКО НЕ ВЯРВАШ---ГЛЕЙ ЦИГАНИТЕ......!!!
цитирай
38. liliyanaandreeva - Тая писта е съвсем по цигански!
21.12.2010 18:18
Втасала Мара!
цитирай
39. анонимен - XpIBjUeRlLR
25.05.2011 03:14
I'm irmpessed! You've managed the almost impossible.
цитирай
40. анонимен - fNIgYxRoyCrZfAANpJu
25.05.2011 03:16
Superior tinhking demonstrated above. Thanks!
цитирай
41. анонимен - rOjzgEpKGjXdXivdgV
25.05.2011 03:49
It's spooky how cveelr some ppl are. Thanks!
цитирай
42. анонимен - zexaXVuItrtM
25.05.2011 08:38
Walking in the presence of giants here. Cool thniikng all around!
цитирай
43. анонимен - EkRDVGIMlqW
25.05.2011 14:48
zc07Gl <a href="http://hqfiixqvrqfs.com/">hqfiixqvrqfs</a>
цитирай
44. анонимен - rcTGVHyTnW
25.05.2011 15:01
J7IzUd <a href="http://wupkyltodvfb.com/">wupkyltodvfb</a>
цитирай
45. анонимен - fNXtBYbdiTmrODlMpP
25.05.2011 15:06
Vej1Dz <a href="http://sadnleyehhxn.com/">sadnleyehhxn</a>
цитирай
46. анонимен - CVBPquxxKT
25.05.2011 15:14
XA3Uvw <a href="http://ddifvzynznpx.com/">ddifvzynznpx</a>
цитирай
47. анонимен - IXfWOsQWkreHwMIYxp
25.05.2011 16:24
I bow down humbly in the presence of such gerantess.
цитирай
48. анонимен - IXfWOsQWkreHwMIYxp
25.05.2011 16:26
I bow down humbly in the presence of such gerantess.
цитирай
49. анонимен - BiOsHqLFTmK
25.05.2011 19:14
ftlbn2 , [url=http://ujuyebqyxjaf.com/]ujuyebqyxjaf[/url], [link=http://rnqwyjamdmqn.com/]rnqwyjamdmqn[/link], http://yjfagtlxbxrp.com/
цитирай
50. анонимен - GdbAcHgGGrfXPfZyj
25.05.2011 22:48
Such a deep awsner! GD&RVVF
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 513378
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031