Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2010 14:42 - Време разделно
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 2052 Коментари: 1 Гласове:
1



 Настава време старата десница окончателно да се раздели с Бойко. Ако в сряда наистина вдигне ДДС, той ще стовари нов хомот както върху бизнеса, така и върху крайния потребител. Десните сме били  винаги за намаляване на данъците, не за тяхното увеличаване. Май Бойко е десен само във фантазиите си, не и на дела.

Единственото нещо което се опитва да прави е да вкара повече бандити в затвора. Начинание похвално! Но дали наистина ще успее или всичко това е една огромна пушилка? След всички действия на управляващите съм все по-скептичен! Да припомня, навремето без барабани и фанфари правителството на СДС успя да обезличи групировките – Мултигруп, ВИС, СИК, така че когато през 2001 г, сдаде властта те на практика бяха загубили своето влияние. След това се появи ТИМ, но ТИМ и Бойко не я пипа! Защо ли?!

Но да се върна на темата – вместо да се занимае с пенсионната реформа – да вдигне пенсионната възраст, да махне привилегиите, вместо да се занимае със здравната реформа – да закрие неефективните болници, Генерала реши да се разправи с кризата по генералски – като вдигне ДДС-то. Не напразно в едно интервю наскоро каза, че управлението на държавата било проста работа... Бих перефразирал – съсипването на държавата е проста работа! А управлението е сложно, толкова сложно, че май Бойко не може даже да схване сложността на проблема. Как ще се занимава с пенсионна реформа, та нали и полицаи и армия и всички, които се пенсионират на 40-50 години ще скочат срещу него?  Как да се занимае със здравна реформа, та нали доктори, медицински сестри, даже и санитарки ще скочат срещу него. Ще загуби ореола си, от имиджа Бате Бойко  нищо няма да остане. А Бате Бойко не си дава имиджа, държавата да затрие, ама имиджа не! Трудна му е връзката, че като затрие държавата от имиджа му няма да има и следа, ама и това си е сложно за осъзнаване. Къде по просто е – вдигаме ДДС-то и събираме парите. Като да си пуснеш кранчето с водата в банята – отваряш го тече, затваряш го – спира да тече. Ама да вземе да направи ДДС-то на 30%! Още повече ще тече. Ще тече докато не дойдат със сопите да го изхвърлят от банята, дето си играе с кранчетата. Щото това не е игра. И е много сериозно. Колко предприятия още трябва да фалират? Колко още трябва да избягат на запад?

Бойко, Бойко.... Хич те няма!


Тагове:   Бойко Борисов,   ДДС,


Гласувай:
1



1. liliyanaandreeva - НА КОЛКОТО ДС -та - НА ТОЛКОВА ПАРЧЕТА...
22.12.2010 10:01
...СЕГА ЗНАЯ ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ ПАДАТ ОТ РОБСТВО В РОБСТВО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 514025
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930