Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2009 15:23 - Доколко са десни управляващите от ГЕРБ?
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 4751 Коментари: 10 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бойко Борисов взе властта с ясното послание, че ГЕРБ е дясна партия и ще води дясна икономическа политика. Скоро ще отминат стоте дни на правителството.

Какво видяхме за изминалия период? Постоянни оплаквания, колко корумпирано било предното правителство. Но зад тази фасада има ли реален резултат – едно –две започнали производства, които най-вероятно ще бъдат обречени на неуспех. Някой да чу нещо за далаверите на Доган? В края на краищата цялата пушилка ще излезе един кьор фишек – няма да има реално осъдени министри. Какво стана за 3 месеца с дела като Лиана, Галерия? Нищо и половина. Приказки, приказки и толкоз!

В замяна на това финансовия министър реши да вдига акцизите – ще прави България страна на непушачи. Ех каква дясна мярка! Възможно най-дясната!  По-дясна няма накъде! Вдигаме акциза на цигарите и с това решаваме проблемите в здравеопазването. Страхотна логика, нали?

Поне май се отказаха да вдигат пенсионната възраст – друга отлична идея за дясна мярка. Бих им предложил – да направят пенсионната възраст 80 навършени години за мъже и жени и си решаваме изцяло проблема с пенсионерите. Който не умре до 80 години ще получава по 1000 лв. пенсия. Ето как ще вдигнем пенсиите няколко пъти!!!

Също така една хубава дясна мярка е да се увеличат максималните граници на общинските данъци и такси. Та да могат после общините да ги вдигнат. Е данък сгради няма да бъде вдигнат от Бойко, а от кметовете и общинските съвети. Вдигането на данък сгради и такса смет е една типично дясна мярка.

Идеята за диференцияция на данъчните ставки е напълно чужда на господин Дянков. Ако някой му предложи примерно увеличаване на процента ДДС примерно с 2 процента, сигурно ще го приеме. Щото и това сигурно е дясна мярка, според критериите и разбиранията на финансовия ни министър...

Изобщо новото правителство няма и идея как да изкара страната от икономическата криза. Няма нито една мярка в подкрепа на бизнеса. За създаване на нови работни места. За подобряване на бизнес климата.

В този аспект, куриозно ще се окаже, че правителството на БСП може да се окаже, че е провеждало по-дясна политика от политиката на ГЕРБ... Не знам това некадърие ли е или нещо друго?

И най-чудното е, че Бойко намери у Волен една безрезервна и безкористна подкрепа?! А дали е безкористна???



Гласувай:
2



1. rat - "Няма нито една мярка в под...
15.10.2009 16:19
"Няма нито една мярка в подкрепа на бизнеса. За създаване на нови работни места. За подобряване на бизнес климата" - Е това клише като го чуя и се изприщвам.
Дълбоко се съмнявам, че в страна като България може да се прави лява или дясна политика. В България не се провежда никаква политика.
Не, сбърках, в България се провежда политика тип "Валутен борд". Г-не, вие кой акциз предлагате да се вдигне, откъде предлагате да се понапълни бъджета. Ако зависеше от мен бих вдигнал акциза и на алкохола.
цитирай
2. анонимен - ха наляво,ха надясно,цоп!-и във лай... прясно!!!
15.10.2009 16:35
На 80 год. да се дава пенсия е ДОБРА ИДЕЯ!С уточнение:Ако пенсионера се придружава от родителите си!!!:)
цитирай
3. dantonov - rat, изхода не е във вдигането на ...
15.10.2009 16:55
rat, изхода не е във вдигането на акцизите, а в обратното - намаляване на данъчната тежест.
Примерно, ако се направи това, за което говореха и ГЕРБ и Синята коалиция - намаляване на осигурителната тежест с 5% - това ще има пряк ефект върху бизнеса - както в нови работни места, така и в "просветляване" на "сивите" фирми. Т.е.. намаляването на данъка води до УВЕЛИЧАВАНЕ на прихода в бюджета, а не на намаляване. Естествено всичко трябва да се прави в разумни граници.
Колкото до акциза на цигарите. Не случайно от Европа са въведени минимални ставки. Защото примерно 64 цента ставка за цигарите за германеца означава едно, а за българина съвсем друго. Да не забравяме, че тези минимални ставки по принцип са свръх високи за бедна страна като нашата!
цитирай
4. rat - Да си призная честно цигарите на...
15.10.2009 17:48
Да си призная честно цигарите наистина не ме интересуват грам. Даже бих предложил да спрат да ги произвеждат. Сега сериозно.
Признавам си, че данъчната политика ми е слаба страна. Но все ми се струва, че намаляване на осигурителната тежест няма да повиши приходите в бюджета. Колко трябва да се намали, за да падне под осигуряването на минимална заплата, което сега е масова практика. А за 10 % плосък данък, накъде повече да се намалява, бизнес бизнес, ама здравеопазване и социални разходи с подобряване на бизнес среда не се плащат.
На ляво и дясно могат да си играят по развитите и по богати държави. Ние си играем на "направо и накриво", освен ако не смятаме лявото за криво.........хахахахаха, но това е друга тема.
цитирай
5. haralanov - Здрасти!
17.10.2009 00:15
Увеличаването на данъците и таксите изобщо не е дясна мярка!Това трябва да се знае!Както и,че Герб са Лъжедесни!
цитирай
6. pontis - Много верни констатации, за съжаление
17.10.2009 09:34
...
цитирай
7. анонимен - България е гладна просякиня.
18.10.2009 13:30
Момчета, знам, че вече ви дотегна
и хлябът сух, и голата ракия,
и тежкото небе на тази бедна
страна, в която няма прокопсия....
Великите й царски идеали
днес вече са митичен архаизъм.
България търгува със парцали
от раклата на своя комунизъм.
България е гладна просякиня.
С душа поциганена, необута,
тя проси чуждоземна милостиня
по пътя между Лондон и Калкута.
Честта е болна, съвеста пияна,
а ореолите - алъш-вериши
и луд е, който плаче с Дебелянов
по някакави си белоцветни вишни.
Със страшна сила днес от небесата
виси един въпрос полуобесен:
Кажете ми къде е свободата
от синята ни ноемврийска есен?
Защо пирува с разни богаташи
и хитреци, дошли на власт и мода,
с дрогясали бандюги и апаши...
Защо е с тях? Защо не е с народа?
момчета, знам, че е на халос туй, че
скърбим за свобода и бели вишни.
В земята на Васил Иванов Кунчев
днес всички романтици са излишни.
Но да запеем, дявол да го вземе,
със мъжки глас във тази нощ безродна
и нека екне - като в турско време,
"Къде си, вярна ти, любов народна?"
цитирай
8. universalnite000 - :) Вместо да се чудите за един или ...
22.10.2009 17:27
:) Вместо да се чудите за един или друг политик, прочетете следното ( Извадка от книгата "Тихи оръжия за безшумни войни" - отразява виждания на световния елит ) :
Народът избира политици, за да могат хората

1. да получат безопасност без да се грижат за нея;

2. други да мислят и действат вместо тях;

3. да крадат, да нанасят вреда и да убиват други, без да мислят за смъртта и без да поемат морална отговорност;

4. да избягват отговорността за собствените си действия;

5. да се радват на даровете на природата и постиженията на цивилизацията и науката, без да полагат сериозни усилия за да ги заслужат.

Хората дават на политиците властта да създават и управляват военна машина с цел:

1. обезпечаване оцеляването на нацията-утроба;

2. предотвратяване на всякакви посегателства и заплахи срещу нацията-утроба;

3. унищожаване на външните врагове, които заплашват нацията-утроба;

4. унищожаване на вътрешните врагове — онези граждани на собствената им страна, които заплашват сигурността на нацията-утроба;

Политиците поддържат различни полувоенни служби. На най-ниското равнище е полицията, като полицаите са редови войници; адвокати и прокурори; шпиони и диверсанти (на държавна служба) и съдии, които крещят заповеди и управляват войниците. Генерали са индустриалците. Президентът, като главнокомандващ, изпълнява заповедите на международните банкови магнати. Хората знаят, че самите те са създали целия този фарс, и че те самите го финансират със своите данъци (признак на съгласие със системата), но предпочитат да търпят, вместо да се признаят за виновни и да го прекратят.

По този начин нацията се разделя на две ясно разграничени части — послушно стадо и политическа върхушка. Политическата част от нацията е тясно свързана с послушната част, търпи я и я изсмуква малко по малко. Това ще продължи дотогава, докато политиците станат достатъчно силни, за да бъдат независими от народа, и тогава те ще разкъсат и изядат своите създатели.

цитирай
9. veselaj - rat
25.10.2009 06:58
автора не говори за "цигарите и акциза им, а за икономическата неграмотност на това правителство
цитирай
10. dantonov - Права си, за това става въпрос
25.10.2009 08:05
Права си, за това става въпрос
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 513397
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031