Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2009 17:04 - Новите „братовчеди” във властта
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 13099 Коментари: 5 Гласове:
9



Току що попаднах на един много интересен коментар в DarikNews:

http://dariknews.bg/view_article_comments.php?article_id=375842#comment_form

Позволявам си да го копирам в блога си, защото информацията е твърде интересна и поучителна.

 

Let there be light - 18.07.2009 г. 14:08:35

 

Новите „братовчеди” във властта – част 1

ГЕРБ ще продължи традицията да се вкарват братовчедски кръгове във властта на Република България.

Данните, с които разполага нашето аналитично звено до този момент са следните:
1. Новият финансов министър Симеон Дянков е братовчед на бившия изпълнителен директор на „Икономедия” Бисер Боев, спряган все още за икономически министър.
2. Симеон Дянков е племенник на спряганата доскоро за първи вицепремиер на Борисов и вицепрезидент в момента на Световната банка Кристалина Георгиева
3. Избраната за председател на Народното събрание Цецка Цачева е роднина с бизнесмена Киро Киров и са родени в угърчинското село Драгана
4. Йонна Милчева Кирова – 4-та в листата на ГЕРБ в София 25 МИР е снаха на Киро Киров. Киров, който е собственик на "Киров Бош" и преди няколко месеца беше отвлечен и пуснат срещу 620 000 евро, е сред спонсорите на ГЕРБ. Киров и също е бил поканен от Борисов за участие в листата, но отказал като заявил, че снаха му е по-подходяща.
5. Водачът на листата на ГЕРБ в София област и вече депутат е Емил Делчев Димитров. Това е бизнесменът, който с фалшив подпис от Борисов се опита да присвои имот на стойност 14 милиона евро в престижния жк Стрелбище. Срещу този човек Софийска община официално води дело. ЕООД-то има едноличен собственик: друга фирма Симеон-2 ООД. 70% от нея държи Емил Димитров. Същият води листата на ГЕРБ в София-област.
Неговата компания Симеон – 2 взема Сида С от посредника по сделката в Стрелбище Петър Драшков. Той пък е брат на близкия до Бойко Борисов бивш заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков.
Забавно е, че съдружник на Димитров във фирмата Симеон – 2 е Славян Теофилов. Известният черноморски хотелиер е трети в листата на Яневата партия РЗС за Бургаска област.
6. В Кюстендил другите спорни имена на челни позиции в депутатските листи са две - Емил Гущеров и бившият шеф на кюстендилската митница Кирил Калфин. Дългогодишният шеф на митница "Кюстендил" Кирил Калфин пък бе уволнен от преди броени дни с мотив нередовни командировки. Самият Калфин обяви уволнението за политическо и заяви, че ще обжалва. Калфин е бил назначен през 1997 г. с политическата протекция на СДС, минал е през кръгове на НДСВ и БСП и "сега опитва да си купи бъдеще в ГЕРБ. Гущеров пък е близък и на шефа на автобусната фирма "Юнион Ивкони" Ивайло Костадинов, който бе замесен в скандала с разпределянето на линии в София, довел до оставката на зам.-кмета Велизар Стоилов. Регионален представител е на компанията, както и на Евроинс. Член на УС на волейболния тим на „Марек Юнион Ивкони". Бил е офицер. Емил Гущеров участва в митинг в подкрепа на Галеви, състоял се на централния площад. Голяма част от мероприятието бе предавано директно по бТВ, така че разгорещената защита, която Гущеров дадоха на братя Галеви и създадения от тях "европейски управленски модел", стана достояние на цяла България.

Новите „братовчеди” във властта – част 2

Информацията, с която разполага нашето аналитично звено за „братовчедите” от ГЕРБ се увеличава в прогресия.

Основният извод от нейния анализ е, че сред тези типове съществува много широко преплитане по роднински /шуробаджанашки/ и бизнес линии. Нека изброяването продължи сега:
- Любен Петров Татарски – депутат ГЕРБ-Благоевград – доскоро седесарски кмет, сега врътнал резбата в посока ГЕРБ. Около Татарски се разшумя покрай учреденото съвместно дружество с "Балканстрой" "Пирин Голф Холидейз Клуб". Фирмата е в прословутия списък на заменители на гори и успя да получи 520 декара гора в Разлог срещу гори в Черни Осъм и Белоградчик. Тази година общинският съвет в Разлог взе решение за теглене на 10 млн. лв. кредит за изграждане на многофункционална спортна зала в съдружие с "Балканстрой". С капитали на СиБанк "Балканстрой" вдигна хотела "Катарино Спа", банката отпусна пари и за строежа на ВЕЦ "Кресна 1" с участието на фирмата.
- Атанас Камбитов, водач на листата на ГЕРБ в Благоевград – Фирмите на Камбитов и син" и "Лес Инвест" са работили по един от проектите на CSIF - "Перун Лондж" в Банско. Основен изпълнител по този проект е фирма "Строймакс" на Константин Хаджигаев, лидер на ГЕРБ в Благоевград. Атанас Камбитов има дял и във футболен клуб "Пирин", управляван от Петър Байкушев. Фирмите на Камбитов и Байкушев "Камбитов и син" и "Монолитстрой - Чорбаджийски, Байкушев", бяха замесени в скандал през 2004 г. покрай износ на дървен материал.
- Красимир Петров – депутат от ГЕРБ - Варна. Работил е като военен лекар в базата „Тихина” по времето, когато създателите на ТИМ са били спецназовци там.
- Свилен Крайчев – депутат ГЕРБ – Варна. Също много близък на трибуквената групировка. Крайчев не се ползва с кой знае каква популярност, свързан е с фирмата „Юнимастърс Лоджистикс Груп”, откъдето според достоверни източници е изваден елегантно заради извършени не съвсем скопосани сделки. Свилен Крайчев е роден 24 октомври 1959 г. в Нова Загора. Завършва Висшето военноморско училище “Никола Й. Вапцаров” във Варна със специалност корабоводене. Трудовата му кариера започва като помощник-капитан ІІІ степен, след това е организатор в отдел “Агентиране и пазари” на Параходство “Български морски флот” и едновременно – в ПГУ на ДС, директор на агенцията за изпращане на морски кадри под чужд флаг “Промар”, съосновател и член на УС на Регионалната асоциация на корабните агенти и брокери, включително и неин председател от 2004 до 2007 г.
- Димитър Атанасов – депутат ГЕРБ – Варна. Шеф е на Асоциацията на концесионерите на плажове, която е изцяло под контрола на групировката ТИМ-Четири плажа в курорта Св. св. Константин и Елена получи едноименното търговско дружество, контролирано от варненската икономическа група ТИМ в началото на 2009. Същите търговски дружества стопанисваха плажовете и през последните десет години, показва справка в Националния концесионен регистър. Димитър Атанасов се занимава с дейности, свързани с водния транспорт, развлеченията и туризма. Фирмата му "Вимпел" ЕООД притежава и 5% от Консорциум Марина-Балчик, в която 60% са на "Св.Св. Константин и Елена холдинг". Въз основа на подписан Договор за покупко-продажба на акции от 13 ноември 2007 година, Св.Св.Константин и Елена холдинг АД придоби всичките пет броя поименни акции с номинал от 500 лева всяка в капитала на Консорциум Марина-Балчик АД, от акционера вече „Вимпел” ООД. След покупката на акциите , участието на Св.Св.Константин и Елена холдинг АД в капитала на дъщерното дружество Консорциум Марина - Балчик АД се увеличи от 60 на 65 процента.
- Емил Радев – депутат ГЕРБ – Варна. Висше юридическо образование, Адвокат, Председател на групата общински съветници на ПП ГЕРБ-Варна в Общински съвет –Варна. Третият от групата депутати на ГЕРБ-Варна, който е много близък с ТИМ.

- Николай Костадинов – депутат ГЕРБ – Варна. Висше юридическо образование.Директор Дирекция” Обществен ред и контрол” в р-н Владиславово, гр.Варна. Районен ръководил на ПП ГЕРБ „ Владиславово”-гр.Варна, Член на Обл.УС на ПП ГЕРБ-Варна.
Партийната структура на ТИМ “Нашият град” участва на изборите за районни кметове и с общата номинация заедно с ПД “Социалдемократи” на Добромир Джиков за районен кмет на “Владиславово”, където Костадинов досега е бил шеф на Дирекция.
- Христо Христов – по прякор Христо Пицата – депутат от ГЕРБ – Велико Търново.
Областният лидер на ГЕРБ и шеф на Общинския съвет във Велико Търново Христо Христов, който има и месопреработвателно предприятие в Горна Оряховица, успешно пласира продукцията си на общинарите в железничарския град. Чиновниците получават колбаси от фирмата на Христов по линия на фонд “Социално, битово и културно обезпечаване”. Цялото ръководство в общината е на хората на Бойко Борисов. Освен заради суджуците на местния шеф на ГЕРБ в Горна Оряховица има брожения и заради шуробаджанашки назначения в общината.
- Мирослав Петков – депутат – ГЕРБ – Горна Оряховица.
Главният кадровик на ГЕРБ в града е шефът на местния парламент Мирослав Петков (ГЕРБ). Недоволство предизвиквало и поведението на зам.-кмета Добромир Добрев. От 1 май 2008 за пиар на община Горна Оряховица бе назначена негова приятелка. В листата, без да е избран за депутат участва на пета позиция Аспарух Бочев Стаменов, неуспял кандидат за общински съветник в Свищов на ГЕРБ. Той участва в неуспешната приватизация на завода за стоманобетонни конструкции и изделия в Свищов през фирма "Мултибет". Съдружник в нея е Павел Павлов, шеф на купения впоследствие от "Нове Индъстри" на Васил Божков завод. Несъмнено той ще поддържа добри контакти с депутатите от района и ще търси реализация на свои проекти в бъдеще. Силно корумпиран тип, той ще бъде проводникът на криминалните интереси сред великотърновските депутати на ГЕРБ.

Новите „братовчеди” във властта – част 3

-Анатолий Великов Йорданов – депутат от ГЕРБ-Ловеч. Неговата сестра Йорданка е член на Висшия партиен съвет на БСП.

- Станка Лалева Шайлекова- депутат от ГЕР-Троян.Съпругът й е шеф на Пожарната в Троян и по ирония на съдбата е съвипускник на Бойко Борисов.

- Иван Димитров Иванов-депутат от ГЕРБ-Пазарджик. Водач на листата и мажоритарен кандидат на ПП ГЕРБ
Областен ръководител на ПП ГЕРБ – Пазарджик. Роден на 04.07.1948, в гр. Монтана. Завършва висше образование в Техническия Университет – гр. София, специалност Електроинженер. - Собственик на „Ирели” ООД. Собственик на две фабрики за дървени детски играчки в Пазарджик и Монтана. Доставчик на ИКЕА. Невероятен мошеник – подобие е на някогашния клоун Жорж Ганчев, в началото на 90-те години емигрира за известен период в САЩ, посещава Лас Вегас и засечен в престъпни действия там. Близък на бившия СДС депутат и кмет на Пазарджик Иван Колчаков.

Владислав Евгениев Димитров- Водач на листата на ПП ГЕРБ
Роден на 20.10.1978 г. Завършва висше образование – Икономика на предприятието и Публична администрация. Член на НИС на Предприемачи ГЕРБ. Син на собственика на „Колхид метал” АД Евгени Петров, който е много близък с досегашния областен управител на Перник от БСП Иван Димитров. Произхода на парите на фирма „Колхида метал”, която управлява са с кърваво червен произход от разграбването на СО „Металснаб”, иначе как ще си обясним дългогодишното присъствие на Александър Кашукеев във фирмата. Той е сред основните действащи лица в клуба на едрите частни предприемачи "Възраждане". Хората които са запознати с висшата комунистическа номенклатура и протежетата на Огнян Дойнов добре познават това име. Александър Кашукеев от 1972 година става заместник генерален директор на ДСО "Металснаб", а от 1985 година става и генерален директор на дружеството. През 1987 година е генерален директор на държавна фирма "Металснаб". През 1991 година става председател на управителния съвет на вече частното "Металснаб холдинг" АД и председател на съвета на директорите на "Рудметал" АД.

-Ивелин Николаев Николов-депутат от ГЕРБ-Плевен
Живее на семейни начала със съдия Бисерка Цанева. Бисерка Цанева е една от приближените на председателя на районния съд Любомир Кръстев, която издаде скандална присъда на полицаят Демир Асенов, който написа акт на председателя на районния съд в Плевен Любомир Кръстев на 5 август 2008. Униформеният бе осъден на две години и половина затвор условно с четири години изпитателен срок за хулиганство и уволнен. Полицаят бе изправен на подсъдимата скамейка скоропостижно. Изровено бе прекратено следствено дело, в което тийнейджър го сочи, че преди година му нанесъл побой. Съдия Любомир Кръстев се прослави в нощен екшън из плевенските улици, когато отказа да даде алкохолна проба и да покаже документите си за полицейска проверка. Той изостави служебната си кола на местопроизшествието. Полицаят от патрула Демир Асенов му състави акт, заради който лепнаха на съдията глоба 1 000 лева и му отнеха шофьорската книжка за година и половина. Допълваме материала с малка подробност. По време на нощният екшън, в колата със съдия Кръстев е бил Тихомир Николов - брат на Ивелин Николов, областен лидер на ГЕРБ Плевен. Връщали се от нощен запой във вилата на съдията в Кайлъка. Преди да откаже алкохолната проба, Кръстев се е опитал да избяга от полицията и последвала гонка с полицейски сирени из плевенските улици. По време на гонитбата Тихомир Николов звъни на брат си, който пристига с колата си и скрива Тихомир и съдията Кръстев. Междувременно областния лидер на ГЕРБ Ивелин Николов звъни на шефа на полицията и нагло настоява да се прикрие случая. Полицаят се поддава и го прави. Това обаче му коства поста, още на другия ден Бисер Иванов е уволнен, макар че от пресслужбата на ОДП – Плевен, твърдяха че е подал оставка. Съдията Кръстев, също бе наказан и изгонен от Плевенски окръжен съд. Така кариерите и имената на двама висши държавни служители, бяха сринати от видните герберисти братя Николови. Междувременно приключва финансовия одит на районния съд по заповед на министъра на правосъдието Миглена Тачева. Ревизията установила, че магистратът Кръстев е заплатил с държавни пари винетка на сина си, разчу се в кулоарите.
-Пламен Дулчев Нунев- депутат от ГЕРБ-Русе
Областен ръководител на ПП ГЕРБ – Русе. Областен координатор на сдружение „Граждани за европейско развитие” – Русе. Роден в гр. Бяла, на 52г. Завършва висше образование в Национална спортна академия. Разведен, две деца. Брат е на световноизвестната ни лекоатлетка Анелия Нунева. Има 27 г. стаж в МВР - от инспектор до началник на полицията.
Пламен Нунев е бивш полицай и консултант по сигурността на местния бизнесмен Красимир Даков, също от ГЕРБ. В началото на годината Даков бе замесен в скандал около неизгодна заменка, подкрепена от съветниците от ГЕРБ. Тогава бизнесменът получи 480 кв. м от общината в замяна на притежавани от него 270 кв. м. Преди дни административният съд в Русе гледа случая по искане на местната общинска комисия за конфликт на интереси. Прокуратурата обаче пледира, че членството в една и съща политическа партия не било достатъчно доказателство за такъв конфликт. Нунев се сочи от местните като човека, успял да измести ген. Ваньо Танев, основното лице на ГЕРБ в Русе на местните избори.
-Десислава Вълчева Атанасова – ГЕРБ-Русе, любовница ва Пламен Нунев
-Светлана Ангелова Найденова – ГЕРБ-Русе, приятелка на Десислава Атанасова

-Даниела Димитрова Миткова – ГЕРБ-Русе, възнаградена с депутатско място, защото е дала помещение за офис на ГЕРБ

-Десислава Жекова Танева-ГЕРБ-Сливен
Чрез нея ТИМ ще вземат земеделското министерство. Десислава Танева е завършила икономика в УНСС и право в Бургаския свободен университет.
От 1997 г. става изпълнителен директор на „Мел инвест холдинг”.
Тази компания обаче чрез няколко различни дружества е свързана с „Конимо” АД, в управлението на която пък участват редица фирми, занимаващи се със зърнени култури, като „Агро мел”, „Агро мел БГ” . „Конимо” АД пък е една от фирмите, които управлява Мелница Варна, свързана с ТИМ. В броя на вестник „Капитал” от 01.12.2000 г. тема на броя е мощната варненска групировка ТИМ. Преди девет години седмичникът пише: „На мястото на Красимир Премянов стои прословутата групировка от фирми, обединени под името ТИМ. Създадена като регионална структура, работеща в района на Варна, Добрич и Шумен, ТИМ все повече се превръща в национална империя с интереси в почти всички сфери на бизнеса.” Неофициално вече се прави връзка между Десислава Танева и ТИМ, вероятно заради участието й в управлението на редица фирми в областта на зърнодобива и то точно във варненския и добричкия регион. Някои от фирмите, които Танева управлява според ДАКСИ са:
„Клас-София” АД, „Мел холдинг” АД, „Агро мел” АД, „Агро мел БГ” АД, „Авто линк - инвест” АД, която преди се е казвала „Мелничен комплекс-Варна” АД. Списъкът продължава още десетки фирми, докато достигне цифрата 65. Съграждани на Танева от Сливен твърдят, че тя притежава много земеделска земя и търновската фабрика за бира „Болярка”. Злите езици равняват собствеността на бъдещата министърка на 100 000 дка. Справка в системата на ДАКСИ сочи че, Десислава Танева е в борда на директорите на „Фонд за земеделска земя Мел инвест” АДСИЦ. Фирма „Алфа финанс холдинг” АД е управлявана от собственика на „Икономедия” Иво Прокопиев. Същата фирма има 26,11% дял собственост във „Фонд за земеделска земя Мел инвест”. Земевладелката Танева ще си прави министерство за лично ползване ли?! Съществуват предположения, че фирмите, с които Десислава Танева е обвързана имат топла връзка с БСП, което ще позволи червените кръгове от тези дружества да имат корпоративно лоби в кабинета на ГЕРБ. Първоначално Генералът гласеше за министър на земеделието д-р Мирослав Найденов - ветеринарят, който отвори темата за заменките. Той дори ръководеше земеделските експерти на герберите и изготвяше управленските им програми. Но прояви неблагоразумието да се преекспонира по медиите преди Бойко Борисов официално да е съобщил състава на кабинета и изхвръкна от списъците на ГЕРБ.

-Владислав Горанов – депутат от ГЕРБ-25 МИР София. Роден на 30.04.1977г в гр. Плевен. Завършил магистър по счетоводство и контрол в СА „Д.А.Ценов”. Работил в Министерство на земеделието и горите и от 2001г. до 2009 е началник отдел социални разходи в Министерство на Финансите. Женен с едно дете.
Владислав Горанов е племенник на несменяемия и силно червен заместник – министър на финансите Кирил Ананиев от 1998. Кирил Ананиев е сътрудник на бившата ДС – завършва УНСС през 1980 и веднага започва работа в МФ като специалист в Дирекция "Финанси и нормативи на социално-културната сфера". Кирил Ананиев (БСП) е бил зам. дори на Муравей Радев. Кум на Владислав Горанов е председателя на инициативния комитет за издигането на Бойко Борисов за кмет на София през 2005 Иван Саздов – бизнесмен, известен като личния масажист на Тодор Живков преди години.
- Красимир Георгиев Ципов-депутат ГЕРБ-София 25 МИР
Красимир Ципов, който бе избран за депутат от партията на Бойко Борисов в 25-и МИР в София, е писал включително законопроекти, внесени от кабинета "Станишев", по които титуляр е било вътрешното министерство. Той е участвал в представянето и обсъждането им в правната парламентарна комисия. От парламентарните стенограми става ясно, че юридическият консултант на ГЕРБ е работил върху законодателството на МВР още през 2006 година. Един от прясно изготвените и внесени от правителството на тройната коалиция законопроекти, които Ципов представя пред депутатите по онова време, е за влизането и пребиваването на гражданите на ЕС и членовете на техните семейства в Република България. През септември 2006 година в присъствието на зам.-министри и депутати настоящият гербер представя и текстовете в проекта на новия тогава Наказателнопроцесуален кодекс. Съвсем наскоро е представил пред правната комисия законопроекти, касаещи правосъдието. На 4 март тази година в присъствието на министър Тачева и представители на Главна прокуратура новоизбраният депутат участва в обсъждането на законопроекта за изпълнение на наказанията и задържане под стража. На 19 март бившият кандидат за общински съветник в София, който от средата на 2008 година е шеф на ГЕРБ за столичния район "Връбница", представя и закона за амнистията. Оказа се, че след ангажиментите си с МВР Ципов се е прехвърлил като сътрудник на шефа на правната комисия и депутат от сочената за враг от неговата партията БСП. Той помагал на Янаки Стоилов в изготвянето на нормативните актове, които минавали през неговата комисия, разясниха от пресцентъра на правосъдното министерство.

-Даниел Георгиев Георгиев-депутат от ГЕРБ-София област
Син на скандално известния кмет на Ботевград Георги Георгиев, който управлява първо от БСП, после се сближи с Олимпи Кътев от НДСВ, а сега срещу сумата от 340 00 лева е купил депутатско място на сина си. Даниел Георгиев има фалшива диплома от Колеж по мениджмънт, в управата на който е майка му, а иначе е завършил СПТУ със среден 3,60.


Нека всеки сам си прави изводите...




Гласувай:
9



1. анонимен - edin-lud.blogspot.com
23.07.2009 12:06
Наистина добра инициатива. Само 2 критики към автора, който и да е той:
1) би било чудесно ако се направи същото и за предишното правителство (например какво прави лицето Емел Етем в преднишното правителство);
2) не е възможно в министерският съвет да влязат Сульо и Пульо, които никой не ги е чувал и които да са честни и почтени (и успели) хора... Един успял честен бизнесмен няма да си зареже бизнеса, за да работи в името на отечеството. Преди 100 години може би, но не и днес. Всеки политик малко или много е свързан с някого, за да се издигне... И в тази връзка прави чест на Десислава Танева, че отказа да е министър. Дори феновете на ГЕРБ разбраха, че не й е чиста работата и кариерата.
Искрено се надявам, че народът в България ще спре да вярва в чудеса, в "месии" и в илюзията, че може да дойде някой, който да няма гаф в живота си. И ще започнем да се стремим да си оправим живота сами, а не да се надяваме на магия от горе.
цитирай
2. ivoimv - войводата каза
26.07.2009 08:17
Най добрата и добре замаскирана коалиция е на ГЕРБ с БСП това е видно и от материала, да оставим на страна фишека Божидар Димитров !!!!!!!!
Той е за пред зяпачате и слюнкоотделящите.
цитирай
3. haralanov - Здравейте!
08.08.2009 13:48
А твърдяхте,че ГЕРБ и Синята Коалиция ще имат 131 гласа и ще управляват заедно!Признавам си,че някои от нещата,които си мислех-не се случиха!
цитирай
4. dantonov - Здравейте!
10.08.2009 08:37
ГЕРБ и синята коалиция наистина имат 131 гласа!
:)

Вярно, не се случи. Но ББ не отиде и при комунистите. Опитва да играе сам. Засега успява. А нататък? Ще видим...
цитирай
5. анонимен - русский интернет магазин китайской одежды
17.10.2012 14:11
Доброго времени суток!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://www.ghalib.edu.af/user/spibeephems/>виктория сикрет распродажа </a> юбка <a href=http://sinemamusic.ru/user/NimesPame/>распродажа сандали </a> каталог одежды для женщин <a href=http://elegaloze.narod2.ru/>обувь мужская интернет магазин </a> интернет магазин сумок ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Kamagra tablets acne </a> - next day delivery Online Kamagra c.o.d. pharmacy Kamagra information Kamagra Oral Jelly gel : low cost Kamagra without a prescription : <a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>Kamagra Online prescriptions pharmacy </a> - Cheap Kamagra medicine
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 513960
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930