Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2009 13:46 - Поредно люспене в СДС
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 4869 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 04.05.2009 14:02


 Днес от СДС бяха изхвърлени двамата Пламеновци – Юруков и Радонов. С тях бяха изключени и всички останали, които тръгнаха да работят открито срещу СДС. За първи път в историята си, лидер на партията, бе изключен с почти 100% мнозинство от НПС. Това е логично следствие на действията на бившия председател, който поведе една безмаслена война с новоизбраното ръководство.

Изнесените факти от Мартин Димитров за събраните подписи в Търговищко и Силистренско от хора на ДПС ясно показва до къде може да стигне падението на един самозабравил се човек.

Според мен става все по-ясно, че комунистите (няма да ги наричам бивши) са включили всички възможни средства за недопускане на синята коалиция на власт. Някои казват, че биейки по синята коалиция, БСП и ДПС целят Герб.

Ето доказателство за обратното:

http://www.boykostov.org/say/?gclid=CLnH0_GLoJoCFUqS3wod4Rk7-A

Какво ще кажете за лозунга „Ако подкрепиш Бойко, печели Костов”?

Просто на Доган и компания им е пределно ясно, че техния реален проблем не е Герб, а Синята коалиция. Защото без Синята коалиция, Герб може да бъде асимилиран, да бъде принуден да се включи в следваща схема за управление, включваща и БСП и ДПС. Ако Синята коалиция присъства в парламента това няма да е възможно. И кранчето от което изтичат парите ще бъде спряно. Ще бъде потърсена отговорност. И може би за пръв път ще видим включително и осъдени министри! И осъдени спонсори с нечисти пари!

СДС преживя много. И мравки, и люспи и цепене и т.н. Едни са си отивали разгневени, други обедини, трети несъгласни с политиката. Но никога никой не си е позволявал да пренебрегне вота на седесарите, никой не си е позволявал да вкара партията в някакви схеми, още по-малко в обръчите на Доган! Случилото се е логично следствие. Няма нищо по-логично от седесарския шут на предателите.

Да се готви и тройната коалиция. Там ритникът ще бъде още по-силен!




Гласувай:
0



1. karanikolov - При тази ниска раждаемост и това голямо Люспене
04.05.2009 13:52
Скоро партията ви ще изчезне окончателно.

Не Юруков е виновен - а комунистите,че ви внушиха това Сталинско поведение и въобще няма да мръднат пръста си за вас - сами ще се самоизбиете.
цитирай
2. dantonov - За числеността не се безпокой - виж ...
04.05.2009 14:01
За числеността не се безпокой - виж Мартин Димитров е на 31 г. И повечето около него са на тези години!
И кое е сталинско поведение - има решение на висшия орган на партията. Никой, включително и бившия лидер, не може да работи против решенията на Националния партиен съвет. И това няма нищо общо със Сталинизма. В нормалните европейски партии това може да се назове с една дума – абсурд!
Колкото до сталинисма – обърни се към БСП – там знаят как. Точно Станишев, след като взе властта разкара всичките си заместници от партията.
цитирай
3. karanikolov - Димитров тази сутрин се сваляше на Генерала
04.05.2009 14:11
Това видях аз по НОВА ТВ.
И нищо ясно не каза.
Като ви е дете Боса - трябва да имате мъж начело, като Борисов.
:)))

Бихте ли казали на обществеността - какви са смъртните грехове на ЮРУКОВ - но без да се криете зад незнайни за нас Решения?
Сериозно ви питам.
цитирай
4. dantonov - Юруков внесе регистрация на пар...
04.05.2009 14:15
Юруков внесе регистрация на партията СДС в централната избирателна комисия, с което иска да изключи СДС от Синята коалция. Т.е. СДС се явява самостоятелно на изборите със самостоятелна регистрация направена от бившия председател.
С това той подменя, решението на всички седесари, гласували за явяване на изборите в коалиция с ДСБ. Това е съвсем накратко казано.
цитирай
5. karanikolov - Да,
04.05.2009 14:25
но пък имаше почти 100% вероятност СЪДЪТ да не регистрира новото ръководство в срока за регистация.
И въобще щяхте да отпаднете от борбата.

От друга страна - сигурно ли е,че с ДСБ в официална коалиция щяхте да минете 8% - и с колко, за да имате представителност?

Всъщност ЮРУКОВ 2006г. бе избран с голямо болшинство - защо сега го разпъвате.
Може би трябва малко уважение да покажете и към бившия лидер, и към себе си.

Чисто обективно едно такова действие на Ю. дори да е грешно или вредно - едва ли заслушава чак такава реакция.
цитирай
6. dantonov - Ако Юруков действаше в екип и в съ...
04.05.2009 14:37
Ако Юруков действаше в екип и в съгласие с новото ръковoдство, регистрацията на партията не би била абсолютно никакъв проблем. Проблемът се яви когато стана въпрос за коалиция с ДСБ. Всички в СДС по места се събрахме. Имаше дискусии. Имаше много „За” и „Против” съвместното явяване на изборите. В края на краищата всички общински организации излязоха с решения, които бяха представани на Национален партиен съвет. Там с 60% мнозинство бе взето решение за коалиране с ДСБ.
Ако си встрани от политиката, сигурно не знаеш. Примерно и настоящият заместник председател Иван Сотиров бе против коалирането с Иван Костов и докрай отстояваше своята кауза. Заедно с Юруков и всички останали. Но след гласуването, повечето като Иван Сотиров се съобразиха с решението на мнозинството и започнаха да работят и подготвят партията за явяване на изборите.
И тук е разликата – хора като Иван Сотиров, бих казал истински политици, отчетоха какво иска мнозинството, а хора като Юруков направиха обратното – след като каузата им не бе подкрепена, те тръгнаха на открита конфронтация с всичко останали. Като апогеят бе този – внасянето в ЦИК на документите за регистрация на СДС.
Защо никой не изхвърля Иван Сотиров? Защо винаги е до Мартин Димитров. Въпреки различните си позиции. Но всички заедно – в интерес на партията, и надявам се – на избирателите!
цитирай
7. karanikolov - Да,сгрешил е
04.05.2009 14:49
Но Америка на изхвърли Никсън,нито Клинтън.

Комунистите пращаха отхвърлените или посланици, или в глуха линия , но пак със заплати,облаги и т...

Ако имаше коалиция с ДСБ, и бяхте загубили изборите, то Димтров щеше да бъде изкл. а Юруков да се върне? Може би така- ново люспене.

Въобще не е сигурно,че с малка партия като Костовата ще влезете в парламента.

И не можете ли неофициална коалиция сега да направите - както при подкрепа на кметове, или подобно - нещо подобно?
цитирай
8. dantonov - Всеки може да сгреши. Ако това бе ...
04.05.2009 15:03
Всеки може да сгреши. Ако това бе грешка, тогава си напълно прав.
Но очевидно според Юруков и Радново това не е така. Защото няма да оттеглят внесеното предложение в ЦИК. Нито Никсън, нитто Клинтън, бих добавил и Хелмут Кол не биха тръгнали срещу хората, които са гласували за тях. А Юруков направи точно това.
И в допълнение – има доказателства, че подписите са събирани в села от Търговище и Силистра, където изобщо няма структури на СДС. Има структури на ДПС.
Как ти се струва това – членове на ДПС събират подписи за самостоятелно явяване на СДС на избори?
И защо изобщо ДПС се занимава с СДС?
цитирай
9. karanikolov - Досега съм гласувал няколко пъти
04.05.2009 15:12
Винаги за СДС, и винаги после се е оказвало,че съм гласувал за враг на демокрацията.

Няма повече да гласувам за такива хора,съответно за СДС.

Сподер мен в една такава хилядна "фирма" винаги има подобни проблеми.
Но фирмите пенсионират босовете,а не ги изоставят.

С това отлюспване вие сте инкубатор за кадри на другите партии. При вас те израстват,добиват опит изнания - и после меда "обират" другите.

цитирай
10. dantonov - Не знам дали мога да те убедя в про...
04.05.2009 15:28
Не знам дали мога да те убедя в противното, но СДС, респективно Синята коалиция може да бъде само гаранта за демократични промени.

Проблем с личностите име и ще има. И не само в СДС. Да ти припомня ли люспенето в НДС – как от там се отделиха и Новото време и сега БНД? А в БСП – от там се пръкнаха и Евролевица и Нова демокрация и много други. Същото го чака и Бойко Борисов. Просто още не е бил в парламента.

Това е България. Такива са ни политиците. Но има и принципи, които човек трябва да отстоява. И вярвай ми, не си бъркал, като си гласувал за СДС!
Поздрави!
цитирай
11. karanikolov - Демократични промени вече прави всяка партия
04.05.2009 15:43
ЕС ни го налага.
А БСП изхвърли евролевАците,не и генералите.
Новото време също си е нула.

НИКОЙ не изхвърли такива мощни фигури като Софиянски, ключови като Бисеров,емблематични като Костов.

Имам чувството,че при вас който се издигне - и след време е омаскарен,жигосан,изритан.

Както и да е - това са си ваши вътрешни работи.
цитирай
12. анонимен - не мисля, че е точно така
04.05.2009 20:53
a че обратното. това което е лошо за сдсдсб всъщност е добро за герб. и със сдсдсб в парламента те са на ръба на 121 депутати включая мажоритарните, тоест не е сигурно. но ако ги няма сдсдсб е по-сигурно че ще имат повече депутати.

освен това най-важното, което направи ще избоде очите. ако в следващия парламент има само бсп, дпс, атака и герб, кой ще е автентичното дясно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 513388
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031