Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2009 16:25 - Мажоритарни избори, 8% бариера или как синята коалиция да не влезе в парламента
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 2748 Коментари: 4 Гласове:
0



Обединената десница – СДС + ДСБ стресна много хора. Така ги стресна, че тръгнаха да търсят всевъзможни начини да спрат случващото се обединение, защото прозират реалната заплаха – заплахата, че БСП и ДПС ще сдадат властта на десните!

И се започнаха люти битки на няколко фронта. -          Вътре в СДС – активира се всички „подводници” – хората на Христо Бисеров и Йордан Цонев тръгнаха на поход срещу обединението; -          Куклите на конци Яне Янев и Димитър Абаджиев внесоха предложение за вдигане на бариерата за парламентарни избори на 8% - и БСП и ДСП с огромен кеф заявяват, че предложението е излязло от десницата...; -          Гоце и предложението му за мажоритарни избори – как така се присети точно сега да поставя ултиматуми на парламента. И приятелите му от БСП и ДПС се стреснаха и веднага вкараха предложение за 31 депутата да бъдат избрани по мажоритарен път. Ха сетете се колко от тези депутати ще се окажат впоследствие в парламентарните групи на двете партии! Изглежда страхът е голям. Затова и безочието е безгранично! Но всички те забравят за ефекта на бумеранга – точно цялата тази помия може да доведе до друго – до мобилизация на заспалия десен избирател, който да натрие високо вдигнатите носове на самозабравилата се върхушка! Как да квалифицираме хора като Димитър Димитров и Димитър Йорданов които заявиха, че напускат парламентарната група, но не напускат партията. Не напускат партията, а в същото време гледали за други десни проекти, т.е. гледат къде все пак да се наместят! Защото тук май не става въпрос за принципи, а за топлото депутатско местенце, което скоропостижно изстива! Тъжна и жалка картинка... Как да квалифицираме хора като Яне Янев и Димитър Абаджиев които сега едва ли някой щеше да познава, ако не бяха Надежда Михайлова и Иван Костов, които ги вкараха в парламента. Както се казва – храни куче да те лае! Но в края на краищата в мен надделява оптимизма. Всичко случващо се ми говори само за едно. На правилен път сме! Ще успеем!


Тагове:   Синя коалиция,


Гласувай:
0



1. maistora - Ти, докато приемаш бариери
08.04.2009 22:59
пред народната изборна воля ще трябва да се съгласяваш да ги определят Доган, Сергей и Симиончо. Защото те са на власт! И ще си останат! Десните лидери или са много задръстени, ако не го разбират или просто са слуги на левите лидери.
ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО Е ДА СЕ "СЕКВЕСТИРА" ИЗБИРАТЕЛНАТА ВОЛЯ НА ДЕЙСТВИТЕЛНО ГЛАСУВАЛИ ГРАЖДАНИ!
ТУК НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО Е БАРИЕРАТА!
КОЙТО НЕ ГО РАЗБИРА, ДА ХОДИ ДА СЕ ОБРАЗОВА.
цитирай
2. veselaj - Браво на автора! Не са изчезнали ...
09.04.2009 09:55
Браво на автора! Не са изчезнали свестните хора в СДС. И се надявам, че всички тези машинации няма да имат ефект.
maistora, приемаме или не - няма никакво значение. Допуснали сме Доган и БСП да са на власт и в момента не можем да ги спрем. Това е даденост. Въпросът е какво ще правим на изборите. Ще ги допуснем ли да ни мачкат още. А след като ги махнем, можем да си се караме колкото искаш :))))
цитирай
3. анонимен - Добре е, че има оптимисти като теб!
12.04.2009 12:45
Радвам ти се на оптимизма Митко.
цитирай
4. boristodorov56 - Подкрепям автора, но
12.04.2009 16:37
и 1. maistora - е абсолютно прав!

Комунистите искат да спечелят служебно.

Гласът на кой да е циганин, купен от БСП за 5 лева,
не е три пъти по-скъп от моя.

Не само, че не е конституционно,
а е дискриминационно.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 515456
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930