Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2009 15:51 - Quo vadis, СДС?
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 7666 Коментари: 22 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Утре предстои вземане на изключително важно решение на НС на СДС. За пореден път страстите са разгорещени. За пореден път ще има спорове. За пореден път, горещо се надявам, здравия разум да надделее.

През изминалата седмица станахме свидетели, как различни организации на СДС се обявиха за коалиране с ДСБ, както и за самостоятелно явяване на изборите. Присъствах на срещата във Варна, където варненската организация излезе с решение, същото като декларацията на София град. И двете организации де факто се обявяват против коалирането с Костов. Седях, слушах и немеех... Като слушах колегите от Варна, напълно разбрах защо СДС е на това дередже. Не че положението на ДСБ е по-различно! Но аз си гледам в своята, не в чуждата градина и ще коментирам това, което става при нас. На последните общински избори обединените ДСБ и СДС имат общо 3 (три), пак повтарям, ТРИ общински съветника. Как мислите, огромен брой, нали?!

В замяна на това самочувствието ни е като на партия спечелила изборите! Това което разбрах, е, че хората са били отлично манипулирани от няколко лица от ръководството, замаяни от собственото си величие... Говорейки за Варна, сигурен съм, в София е същото. След огромната маса от приказки не чух нищо за отговорността пред страната ни, не чух нищо за отговорност пред бъдещите ни избиратели! Важно беше кой ще води бащина дружина. Даже и Костов не беше толкова важен. Кой ще бъде водач на листата. Някой някого щял да прецака. Като гледам, освен сами себе си да прецакаме, няма какво друго да стане!

Не ми е ясно. Има простички факти. Които ги изнасят и по радио, и по телевизия и по вестници. И на улицата хората за това говорят – обединете се! Ние мижаме срещу това и викаме защо ТОЙ, защо не АЗ. И няма значение кой е кадърен, кой е способен... Та за това ще сме си все така... Защото има маса посредствени хора, които формират мнението. Вярно, критичен съм и то доста. Но момента е решаващ. На карта е поставено бъдещето на страната ни. И не може няколко самовлюбени „герои” да определят на къде да вървим!

За съжаление вината не е само в тях. Вината е в теб, бедни мой читателю, ако стоиш в страни от събитията! Защото истината е, че направихме поне това – демократичен избор. Решението на мнозинството е валидно. И така ще бъде! И ако в такава организация има повече мислещи и повече можещи хора, нещата щяха да изглеждат по различен начин...




Гласувай:
0



1. giorgiocbr - Подкрепям ви напълно,
09.03.2009 18:38
Макар и да съм вече БИВШ седесар и понастоящем член на ГЕРБ.

Шанса на СДС, ДСБ, респективно на бъдещото дясно управление, респективно на ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ, е само и единствено обединението.

Това се нарича НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС!
цитирай
2. haralanov - Здравейте!
09.03.2009 18:41
Ако ДСБ и СДС не се съюзят за предстоящите Парламентарни Избори,краят на България ще е предизвестен!В Руска Орбита и вън от ЕС!Не вярвате ли..?Почакайте тогава още четири години и ще се уверите!Изцяло подкрепям текста ви,за разлика от друг път.Поздрави!
цитирай
3. анонимен - утре
09.03.2009 22:31
утре ще се разбере ще ги има ли СДС и ДСБ или ще потанат в небитието.
цитирай
4. анонимен - Няма значение
10.03.2009 03:18
кой ще е на власт, важното е че ние не улражняваме демакрация.Човекът си е добиче и като няма контрол нагазва лука.Не от избори на избори, а всеки ден.....
цитирай
5. marystaneva - "И не може няколко самовлюбени „герои” да определят на къде да вървим!"
10.03.2009 03:27
Това са два мои коментара в http://veselaj.blog.bg/viewpost.php?id=296840
и мисля да ги споделя и тук, вярвайки, че в СДС и в ДСБ все още има свестни и разумни хора.

Защо не харесвам Костов или късата памет на хората...
http://www.anticorruption.bg/bg/news/events.php?id=835&c_id=3&morefile=/bg/news/events.php&nachalo=50&max=10

Откъс от горния линк:

"Водещ:
Кажи ми за Макарона, не избяга ли от този въпрос? Финансирал ли е той кампанията на СДС?
К. Радев:
Да.
Водещ:
Сигурно ли е това?
К. Радев:
Абсолютно.
Водещ:
По-рано си го казвал, но след 3 години ще потвърдиш ли това? Къде отидоха парите, по какъв начин?
К. Радев:
Парите бяха прибрани лично от Костов.
Водещ:
Как лично от Костов?
К. Радев:
Ами така, просто той ги донесе в един куфар и Костов ги прибра в касата.
Водещ:
Колко пари бяха?
К. Радев:
Не знам, пълен куфар. "

Ген. Кирил Радев потвърди думите си и пред съда, но г-н Костов има депутатски имунитет и докато го има, не може да бъде разследван или съден.

И не е само това. Върнете се няколко години назад и си припомнете нещата. В момента, в който няма да има депутатски имунитет, всичко ще излезе наяве. Затова е готов на всичко, само и само отново да е в парламента. Не му пука за дясното обединение! Ако е чист, нека се оттегли в името на обединената десница, нека да могат да го разследват и ако е невинен, да изчисти името си. Тогава да се върне. А той е готов на всичко, за да остане в листите и да запази имунитета си. Жалко, че толкова много свестни хора се подлъгаха по убедителното му говорене. Жалко, че между думите и делата му няма нищо общо...

Не слушайте само Него /Костов/, чуйте и другите...
"На другия ден в кулоарите на парламента мрачен и суров, Иван Костов, с когото бяхме близки приятели, ми каза с категоричност, от която тръпки те побиват: „Аз ще стана по-богат от всички тях!" Май успя. Иван Костов много тежко преживя личната драма след падането на правителството на Филип Димитров. Аз бях заедно с него, когато отидохме от Министерския съвет в парламента в един късен следобед, за да депозира искането за вот на доверие. В стратегията му влизаше кабинетът да се провали при гласуването в пленарната зала, Филип Димитров да подаде оставка, да се завърти отново въртележката с мандата на СДС и той да бъде посочен за премиер."/ http://www.hotnews.bg/news.php?id=835 /

"А какво да кажем за фарса със списъка на "кредитните милионери"? Погледнете внимателно закона "Каракачанов"! Защо "икономистът -математик" Иван Костов допусна това недоносче? Защо специалистите от БНБ подхвърлиха нищо не означаващата цифра от около 2 трилиона лева невърнати кредити (приспадам 700 милиарда лева от публикуваната сума, за да отчета появилите се коментари, че някои числа са дублирани)? Или 2 милиарда германски марки по "бордовия" обменен курс. Няма да правим на въпрос за пропуснати длъжници като г-н Красимир Стойчев. Чували ли сте, колеги икономисти, за операцията осъвременяване на икономически величини? Нима могат да се сумират левове за периода от 1987 г. до 1996 г.? Направете това осъвременяване. Използвайте индекса на инфлацията или промяната на валутния курс долар/лев през този период. Ще попитате как ще стане това, като липсват данни за датата на отпускане на кредитите и за условията на отпускане на кредитите - лихви, наказателни клаузи. Случайно ли липсват тези данни? Питайте Костов! Но ако сте по-вещи в областта на математиката, можете да решите приблизително тази задача. Аз я реших и преди време публикувах резултата. Кредитната далавера струва на българина 100 милиарда германски марки. Ха сега кажете, има ли разлика между 2 милиарда и 100 милиарда? Ако си представите какво означава тази цифра при обявения БВП на България от 9,5 милиарда долара, ще стигнете до доста важен извод. Фалитът на България е дирижиран! Точно това прикрива законът "Каракачанов". Прикрива и главните виновници! А Костов е от тяхната компания!"
http://tsenov.bul.net/broshuri/k_lier/1.html

Такива ми ти работи... Човек забравя, но Google - не. Лично аз съм ЗА обединението на десните сили, но без Костов. По понятни причини - чета, слушам и помня. И обичам България повече от който и да било партиен лидер.
цитирай
6. dantonov - marystaneva,
10.03.2009 08:17
Когато тръгнеш да се коалираш трябва да търсиш общите допирни точки, а не това което ни разделя. Какво мисля за Костов съм казал в други мои блогове, ако искаш върни се назад и прочети. Но в момента не това е същественото.
Съвсем в реда на нещата си е ДСБ да си уважават лидера и да не отстъпват от позицията си. Ако искаме да продължимн напред, трябва да го приемем. Ти как мислиш, те нямат ли претенции към наши лидери – и ти, предполагам, че знаеш – имат. Ако всеки постави на преден план претенциите си никъде няма да отидем! Или по точно – и двете партии ще отидат на политическото бунище.
И последния параграф, който съм написал е важен. Защото трябва да започнем като коалиция и да завършим като една партия! Защото дори коалирането ще е временна реанимация. За да се съживи пациента ще трябват и следващи тежки стъпки. И трябва ЗАЕДНО да ги направим в името на дясната идея!
цитирай
7. marystaneva - dantonov,
10.03.2009 09:32
Какво по-точно искате да обедините? Двете партии и хората, които ги подкрепят или върхушките на СДС и ДСБ? Вие може и да търсите общите допирни точки, но той търси нещо друго, например депутатски имунитет. И колкото по-скоро го разберете, толкова по-добре ще бъде за СДС, а и за десницата като цяло. Доверихте му се и на президентските и на местните избори и видяхте какъв беше резултатът. Независимо от завидните му ораторски умения, Костов се интересува единствено от себе си. И това го виждат и вашите хора - вижте интервютата с Цоньо Ботев и Евгений Бакърджиев, намерете време да гледате политическите предавания по ТВ Европа...
НДСВ направи компромис в името на властта и вече е нищо. Не искам това да се случи и със СДС.
Въпреки че самата аз съм член на друга дясна партия, ме боли, защото това е "синята идея". Хората няма да простят на човек, който вече ги е лъгал и ако им го наложите, може би няма да простят и на вас. А и Костов рано или късно ще ви предаде. Дано да не съм права...
цитирай
8. dantonov - marystaneva,
10.03.2009 09:53
Въпросът ти е риторичен.
Колкото до другото - ще ти дам пример който и друг път съм давал - Хелмут Кол в Германия бе уличен в корупция. Той се оттегли. Но не напусна партията. Съпартийците му не го хулят у плюят по медиите, а се отнасят с уважение към него! Да, и аз мисля, че най-достойно за него е да се оттегли, но видимо има много други наши приятели, които не мислят така. Кой е прав! Те или аз? Или ти? Кой може да бъде арбитър? Единствено избирателя!
А хората на улицата казват обединете се! Защо те не се интересуват от Костов, Сотиров, Радонов? Партиите са за това - да защитават интересите на избирателя. И Слави Трифонов в едно е прав – днес всички партии са се отдалечили от избирателя. Не чуват хората. А ТРЯБВА! Тезата, която защитаваш я разбирам и я уважавам. Но за мен не е важно дали в следващия парламент ще сме с Костов или без Костов. За мен е изключително важно, в следващия парламент освен ГЕРБ да има и друга силна дясна формация, която да влезе в управлението заедно с ГЕРБ. Другото граничи с безотговорност. Граничи с национално предателство! Защото в резултат на вътрешните крамоли съществува реална опасност и двете партии да останат извън борда. Анализите показват, че дори и само едната да влезе, няма да е достатъчно за самостоятелно дясно правителство. И ако говоря за някои от нашите лидери, това е защото те не могат да превъзмогнат личната си обида, и да погледнат по-мащабно на проблемите. Това се нарича тесногръдие. Не бива да се измества същността на въпроса. А тя е – ще има ли България дясно правителство след изборите?
цитирай
9. анонимен - Още чакам
10.03.2009 10:44
Нищо лично ! Само чакам доста години Костов да проумее, че никога няма да стане българския Хелмут Кол, ако не постъпи като него. Но в същото време се питам : какво ще остане от ДСБ без Костов на върха ? Дали вече не е отчайващо късно за някакво разумно решение ?
цитирай
10. marystaneva - Бъдете по-уверени в себе си!
10.03.2009 10:55
Днес ще стане ясно - СДС трябва да реши.
цитирай
11. veselaj - dantonov,
10.03.2009 14:07
Спомняш ли си спора в моя блог от 28.02. Още тогава ти писах, че хора като Радонов и сие трудно ще допуснат обединение между СДС и ДСБ. И проблемът не е дали Костов ще бъде в листите или не. Поставя се такова условие, за което се знае, че няма как да бъде изпълнено. Аз гласувам за ДСБ именно за да може Костов да влезе в управлението. И с всички хора в ДСБ (имам предвид привържениците) е така. Ако и сега новият лидер на СДС не вземе решение, ще стане ясно, че СДС отново няма лидер. Както през всичките последни години. Мисля, че поне хора като тебе не бива да се ръководят от носталгия, а да настояват за това обединение. Или да се махнат.
цитирай
12. dantonov - Хайде, честито!
10.03.2009 15:46
Както се надявах, здравия разум надделя! Коалиция ще има! Да се хеащаме да работим заедно и да бием тройната коалиция. Заедно можем да станем трета политическа сила!
цитирай
13. veselaj - dantonov
10.03.2009 15:55
Това истина ли е? Аз досега не съм виждала официално съобщение. Ще пуснеш ли линк?
цитирай
14. dantonov - http://dariknews. bg/view_ar...
10.03.2009 15:55
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=337053
цитирай
15. giorgiocbr - Честито
10.03.2009 16:24
На ИСТИНСКИТЕ седесари.

И на България, след изборите.
цитирай
16. marystaneva - Дано да е за добро...
10.03.2009 19:00
Въпреки че имам известни резерви, приемам решението на СДС. Да ви е честито!
цитирай
17. sparhawk - Честито и успех на изборите
10.03.2009 19:59
Г-н Антонов, според вас трябва ли да се търсят още десни партии към коалицията, или СДС и ДСБ стигат?
цитирай
18. dantonov - sparhawk
11.03.2009 08:12
По-скоро да, отколкото не. Според мен трябва да се действа внимателно. Недостатъци:
- Повечето от малките партии нямат никакви структури в страната и много трудно може да се прецени доколко ще помогнат за увеличаването на процентите ни при изборите
- Техните лидери са като „свободни електрони” – днес тук, утре там – пример – Дилов с Гергьовден влезе с ОДС, а сега е в „Напред”...
От друга страна – вкарването на малки партии е сигурно, че ще добави между 1% и 2% към общия ни резултат.
По този начин смятам, че имаме шансове да станем дори и трета политическа сила. Смятай, че от това обединение най-много страдат Герб и Атака, защото час от техните гласове могат евентуално да се прехвърлят към нас! Трябва добре да се мисли и внимателно да се действа. Други партии в коалицията да, но внимателно!

цитирай
19. анонимен - Както сте се размислили ...
11.03.2009 11:50
Човек ще си помисли че политиката ни е много сложна, а то все мошенници.Няма лъжа - всичко е измама.Ако упражнявате демокрацията от избори на избори - все ще е така.Всеки ден до парламента и да се иска информация и да се осъществява контрол.240 лапачи, а в залата 50 муцуняка гласуват с чужди карти и вие чакате някой да помисли за вас.Трайте си и ще ви доят и стрижат во веки веков.Не можеш да очакваш демокрация - тя се гради всеки ден.Като се ослушвате те си строят хотели, замъци, фирми и какво ли още не...
цитирай
20. marystaneva - Господи, пази ме от "приятелите", от враговете мога и сам да се пазя.
11.03.2009 15:35
Аз пък се надявам РЗС да дръпне част от гласовете на Атака. И СДС в никакъв случай да не се съюзява със Сидеров. По-добре да се привлекат граждански организации, будни, разумни и честни хора, дори безпартийни експерти, но да бъдат почтени и да са готови да работят за България. И в следизборния съюз с ГЕРБ да се работи за осъществяване на общите ни идеи, а не да се раздават постове на неподходящи хора. Да докажем, че сме отговорни партии! В момента СДС се възражда, независимо от компромиса, който направи вчера с Костов. Просто не му давайте много власт и го наглеждайте, за да не ви съсипе отново.
цитирай
21. анонимен - СДС да се освободи от обръча на фирми ...
16.03.2009 11:19
СДС да се освободи от обръча на фирми за които се говори една от тях е сигурно о.ф."Егида".Много трудно ще се изчисти името
цитирай
22. marystaneva - Контрол трябва, още повече контрол!
16.03.2009 14:01
И нещата ще си дойдат на мястото. Ако и прокуратурата и съдът вземат да се размърдат, ще стане по-бързо. Бойко Борисов сложи началото. Останалите от десницата да помагат - заедно сме по-силни!

http://www.focus-news.net/?id=s1705
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 513428
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031