Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2009 19:15 - Обединение СДС + ДСБ
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 4488 Коментари: 12 Гласове:
0



Според изследване на НЦИОМ от 12.02.2009 за СДС ще гласуват 4%, а за ДСБ 2.2% от избирателите, като при това положение и двете партии по всяка вероятност влизат в парламента. По нататък в изследването е написано, че ако двете партии се явят заедно на изборите, гласовете, които ще получат, са повече от механичния им сбор.

Оттук следва логичният извод – хайде заедно на избори!

А дали това е добре. Дали това е правилният ход?

Ако проследите моите разсъждения на тази тема и в миналото, ще видите, че аз винаги съм бил за едно такова обединение. И не само аз, цялото общество го иска! Също така сигурно е, че обществото иска не ПРОФОРМА, а ИСТИНСКО обединение. И от тук следва въпросът – възможно ли е това към днешна дата?

В мен се появяват известни резерви и искам да ги споделя и да ги подложа на дискусия. Какво раздели СДС на две и доведе до формирането на ДСБ –две бяха главните причини за това:

-клиентелизмът в СДС

- отношението към Иван Костов

Ако махнем тези две основни причини за разделението, смятам останалото за малък проблем. Какво направиха двете партии в тази насока? Смея да твърдя, че с последния избор за председател на СДС, партията ясно и убедително показа какво иска. Показа стремеж за обновление, показа че има сили да включи нови, млади хора в управлението, показа потенциал, който логично се отрази и на рейтинга и. В същото време в ДСБ се държат като съдници, без да си дават сметка, че и при тях има проблем, който трябва да бъде решен, т.е. не само не се решава, а не се стига и до същността на проблема. Наскоро говорих с един приятел, член на ДСБ, и го питах, добре ако трябва да избираш между България и Костов, кого би избрал. Отговорът бе:  Естествено Костов!

Е, това не мога да приема! Стига ми, че цялата си младост прекарах под „мъдрото” управление на Тодор Живков. От тогава имам алергия към култовете, били де леви, десни и всякакви останали! Не мога днес, в 21 век да се говори така в страна, членка на ЕС!

Templar писа в блога си, стига управление на ДПС! Да направим всичко възможно това да не се повтори! Отлично! Всички това искаме! Въпросът е НАЧИНА, по който го искаме! Ако някой влиза в ролята на светец и от това положение, дава заявка за съвместна работа, как може това на практика да стане???

Скъпи приятели, ако наистина радеете за тази страна, то тогава – върнете се в СДС!  Наистина да се обединим. Наистина ЗАЕДНО да управляваме. Защото зад заявката за сегашната форма на коалиране, аз виждам само едно – как да вкараме повече депутати в парламента.

А аз питам – а поле? Пак цепения, пак кавги, пак взаимни обвинения? Докога? Докато съвсем изчезнем от политическото пространство? Да напомня ли само от последния парламент – още в началото на мандата – не бяха ли готови хората на Мозер да тръгнат с БСП? Малко остана. И нататък – да изреждам ли Яне Янев, Любен Дилов, Димитър Абаджиев, Нено Димов ... Знайни и незнайни депутати, промениха конфигурацията в парламента! Дали нова подобна механична голяма коалиция няма да доведе до същото – бърз или постепенен разпад след влизането в парламента. Този филм го гледаме вече много години. А поуки няма! Име его. Лично его. За съжаление в големи дози...

Приятели от ДСБ поставете България преди Костов в приоритетите си. И това важи най-вече за Иван Костов. Защо Петър Стоянов успя да се оттегли? Защо Филип Димитров успя да се оттегли? Защо Иван Костов не го стори?



Тагове:   обединение,


Гласувай:
0



1. ddima - Защо,
13.02.2009 20:45
Надето Михайлова и Софиянски не се оттеглиха също?
цитирай
2. maistora - Предполагам,
13.02.2009 21:46
че Костов никога няма да се оттегли доброволно, защото не е родолюбив и не е демократ. Доказа го когато управляваше. Проваления му мандат докара симеончо и доган, които вече осма година ни резилят по света. Разочарованието от Командирското управление беше фактор при спечелването на президентските избори от Гоце Първанов.
Разбира се слаба десница е най-добра за БСП, но това не е по-важно от култа към Командира.Дали?
цитирай
3. todorpavlov - "Смея да твърдя, че с после...
14.02.2009 10:37
"Смея да твърдя, че с последния избор за председател на СДС, партията ясно и убедително показа какво иска." - ако можеше сега и от новия лидер да разберем какво иска (освен референдуми по всеки въпрос)....
"Скъпи приятели, ако наистина радеете за тази страна, то тогава – върнете се в СДС!" - да се върнем къде?; в кое?; нека просто обединим усилия, а кой къде ще се връща да го оставим за после.
"Приятели от ДСБ поставете България преди Костов в приоритетите си." - ПРЕДЛАГАМ РЕФЕРЕНДУМ ПО ТЕМАТА!
цитирай
4. dantonov - Въпросът е - възможно ли е наистина ...
14.02.2009 12:03
Въпросът е - възможно ли е наистина съвместно управление? На какви принципи? Няма ли да възникне конфликт от типа - ние сме повече, ние сме по-чисти, нис сме по-по-по...
Не сме ли го преживели вече и как да го избегнем?!
цитирай
5. анонимен - Господин Антонов
14.02.2009 18:33
Ролята на личността е решаваща за историята на една страна.Не е вярна марксистката постановка,че народите били творци на историята.Самата история опровергава това.Историята е низ от случайности.До голяма степен успеха или неуспеха на една страна в исторически план е зависело от качеството на управника,който в даден важен момент е бил начело на тази страна.
Ние българите имахме късмет,че начело на държавата за един мандат беше Иван Костов.Ако не сте разбрал какво направи Костов за България,няма нужда да се спори с вас.Очевидно Вие не сте оценили неговото управление,за да искате оттеглянето му от политиката.Дори не се усещате,че по този въпрос сте на едно мнение с неговите най-големи противници,управляващата в момента комунистическа мафия.Да се поставя въпроса кого избираш между България и Костов е доста глупаво,защото ние костовистите считаме,че най-компетентен,с най-голям опит да управлява България ,особено в този момент,това е Костов.Просто той ще бъде най-полезен за страната.Тук не става въпрос за някакъв култ(той може да се появява само в тоталитарни общества),а за трезва оценка,за прагматизъм.Точно това са разбрали и комунистите,които го считат за най-опасен за себе си и затова предприеха тази мащабна и нестихваща медийна кампания срещу него с цел да го дискридитират и маргинализират.За съжаление такива като Вас повярваха на тези манипулации и се включиха в общ клеветнически хор с комунистите срещу Костов.
цитирай
6. dantonov - Не оспорвам заслугите на Костов. ...
14.02.2009 20:35
Не оспорвам заслугите на Костов. Безспорно неговото управление си остава най-успешното в новата история на страната. Не случайно цялата олигархия обедини всички усилия и успя чрез пресата да го оплюе и да го дескридитира – като лично него, така и всички около него. Това никой демократично мислещ човек не го оспорва. Но злината вече е сторена. Мнението сред хората вече е създадено. И в случая не е от значение, какво мисля аз, какво мислиш ти и т.н., защото ние сме малцинство! И трябва да си даваме реална сметка за действителното положение на нещата. Бих дал пример с една друга голяма фигура – Хелмут Кол – обединителят на Германия. Опозицията успя да изкара компромат срещу него и вече нямаше значение, това истина ли е или не е. И той постъпи като истински политик – оттегли се за да намали щетите. И ето днес християн-демократите отново управляват! Без Хелмут Кол. Но са силни и всички им вярват. За това говоря.
цитирай
7. анонимен - Антонов,признаваш,че Костов
14.02.2009 23:01
е несправедливо оплют.Защо тогава и ти се включваш в кампанията на оплюването?Защото с призива си да се оттегли, точно това правиш за радост на враговете му.Не се ли усещаш в ролята на "полезния идиот",който работи по този начин за комунистическата мафия.Злината била сторена и ние се примиряваме с нея?!Вместо да и се противопоставим,ние се съгласяваме с тази злина.Ако има политик с качествата на Костов,нека го замести,но за сега такъв не се вижда на хоризонта.Примерът с Кол не е подходящ,защото християтдемократите управляват,но са поделили властта с вечните си съперници социалдемократите.Освен това Меркел изобщо не може да се сравнява с Кол.Но Кол управляваше 16 години,по негово време и с негови заслуги Германия се обедини,той постигна целите си ,докато в България нещата стоят по съвсем различен начен.Реформите,които Костов започна ,няма кой да ги завърши.Това са фактите.А ние призоваваме да се оттегли.
цитирай
8. dantonov - Виж ни процентите. Наблягам на ф...
15.02.2009 08:39
Виж ни процентите. Наблягам на факта, че хората гласуват не само за идеи, а и за хора. А нали за да управляваш трябва да получиш подкрепа. Как да стане това? Говоря десните, такива като СДС + ДСБ да имат водещ процент в страната. При наличието на Костов в политическото пространство – възможно ли е това? Възможно ли е да получим над 20% Всеки разумно мислещ човек ще каже, че не е възможно! Реабилитация не се постига по този начин. Реабилитация не се постига като се капсулираш и отречеш заобикалящата те действителност!
Или може да не я отричаш, но да не се съобразяваш с това – да настояваш на своето. За мен е предателство другото – когато десните политици имат шанса да обърнат нещата, когато имат шанса да се опитат да променят страната, олигарсите наистина да бъдат заврени да не казвам къде, защото условията вече може би са налице. Вместо това искаме себедоказваме. Да доказваме кой бил крив и кой прав. Не е конструктивно. Не е от полза за страната ни!
Не мога да се съглася, че няма да има кой да довърши реформите. Незаменими хора няма. Това е стара истина. И в ДСБ и в СДС има много кадърни хора. Няма нужда да цитирам имена. Ако се обединят и се раберат от това ще спечелим всички. За това говоря за Костов, за това говоря за България.
Защото за всеки средно интелигентен човек схемата е ясна – и двете партии в момента са на ръба. И докато посочените проблеми не се решат, така ще бъде. Добре влязохме в следващия парламент – какво следва? Ситуацията ще е безкрайно сложна. Според посоченото изследване на НЦИОМ, дори да съберем процентите на Герб+СДС+ДСБ се получава по-малко от 50% Какво ще правим? Накъде отиваме? Къде е отговорността? Кой е виновен? Не виждаш ли, вече олигарсите подридиха нещатата така, че да не се занимават с Костов, а с цялата политическа система? Защо? Елементарно, Уотсън! При сегашната провалила се тройна коалиция, единствената възможност да се запази властта остава смяна начина на избор – смяната на системата. Целта е ясна – комунистите да ни управляват още, дълги, дълги години...
А вие продължавате да ми говорите за Костов! За това говоря – кое е по-важно България или Костов???
цитирай
9. анонимен - Г-н Антонов
15.02.2009 12:36
нима сериозно мислиш,че като го няма Костов,всичко ще се оправи,десницата ще цъфне и ще върже,хората масово ще започнат да гласуват за нея.Това просто е нелепо.Прекалено много вярваш на социологическите агенции.За мен те обслужват сегашната престъпна мафиотизирана власт и са могъщо средство за манипулация на населението.Но това е друга тема.Нека приемем,че са прави.На Костов дават 1,5-2%.Е добре,Костов е маргинализиран със своите 1,5-2%.Тогава той какво ви пречи.Не ти ли се струва подозрително,че толкова много внимание му се отделя при такова нищожно влияние.Ако цялата работа е за тези един два процента ,то не си струват усилията.Ако мислиш,че след оттеглянето на Костов,всички негови избиратели ще гласуват за СДС,много се лъжеш.Никой няма да гласува за клиентелисти като Сотиров,който сега го направиха главен секретар на СДС или такива като човека на Доган,Пламен Радонов и сие.
Продължавам да твърдя,че въпросът кое било по-важно, Костов или България е възможно най-тъпия.
цитирай
10. dantonov - Да, сериозно мисля това - ти какво, ...
15.02.2009 13:11
Да, сериозно мисля това - ти какво, не чуваш ли, че всички говорят за разделеното дясно. Не чуваш ли, че всички искат ОБЕДИНЕНО дясно.
Не вярвам на социологически агенции. Вярвам на такива като родителите си, коиито сега са разделени и техните приятели, които сега са разделени на Костовисти и Седесари, всички те го искат! Да не говорим, за останалите...
Колкото до Радонов, Сотиров - при едно евентуално обединение, тях просто предполагам няма да ги има!
цитирай
11. анонимен - Заплеснах се по блога на Силвия Стефанова
15.02.2009 17:00
та затова се забавих с отговора.
Г-н Антонов,
Коя е обединителната личност в дясно?За едни,тя е Костов,за други ,може би Мартин Димитров.Както костоваците няма да гласуват за Радонов ,Сотиров и сие,така сигурно много седесари (в т.ч. сигурно и твоя милост) ,повярвали на комунистическите внушения,че Костов е злодей,няма да гласуват за ДСБ.Тогава нека двете партии да съществуват без претенции една към друга.Защото ще се съгласиш,че е доста нагло да искаш лидера на една партия да се оттегли.При това рeдовно избран от членовете на същата партия.Защо не поискаш да се оттегли примерно лидера на ДПС или на БСП.Защото ще станеш за присмех.Би следвало да имаш поне малко уважение към симпатизантите на ДСБ.И да не забравяш,че не Костов е злодей.Злодеи са сегашните управляващи начело със Станишев,Доган и т.н.цар.На пишман демократи като теб трябва това непрекъснато да се напомня,защото имам чувството ,че губите ориентация.До такава степен ви е промила мозъците комунистическата антикостовска пропаганда.
Няма смисъл да се спори с теб.Излишно губене на време е.Ако всички седесари са като теб,много жалко.Би следвало към евентуални бъдещи коалиционни партньори да се отнасяте с по-голямо уважение.До тук съм.Жив и здрав да си!
цитирай
12. анонимен - Костов ще си отиде и светът нама да се срути!
28.02.2009 12:40
Вече никоя политическа фигура няма значение - нито за СДС, нито за ДСБ. Просто те не произвеждат политически идеи и истинска алтернатива, а някакви там сякаш случайнао попаднали индивиди като да са в училище за политически неудачници.
СДС СА ХОРАТА, КОИТО ИСКАХА И ДАДОХА ВЪЗМОЖНОСТ - И НА КОСТОВ, И НА ФИЛИП ДИМИТРОВ, И НА ПЕТЪР СТОЯНОВ - ДА НАПРАВЯТ
ПРОМЕНИТЕ В ЖЕЛАНАТА ОТ ВСИЧКИ - ПОСОКА.

Сега какво предлагат - да се смени правителството -то си е за смяна и и без коментари - но само това е прекалено малко за да накара хората отново да подкрепят с мерак разбитата команда на опозицията.

Бъдете реалисти.
Поставете се над политическият си егоизъм.

Ако ще ликвидираме шайката червени гестаповци
и промосковски еничари - ше трябва много повече само от мерак и махренски приказки.
Ще трябва да дадем повече!

Не бъдете наивници на почтена възраст - толкова години ни кроят едни и същи номера - все ни пробутват техните храненици да ни будалкат.

Вече не верваме и не скачаме - мислим.

Омръзна ми да издигам и увластявам абсолютни политически негодяи и неудачници.
А сега ще трябва да понасям и Бойко Рапона.
Благодаря!
Избирайте си го и после си го махайте - ако можете.

http://boristodorob56.blogspot.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 514004
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930