Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2009 11:55 - Защо това правителство е вредно за България
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 4535 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това правителство трябва час по скоро да си ходи! И поде 20 години да не види власт! За да може България най-сетне да се съвземе. За да стане България наистина независима! Имаме си ден на независимостта. Преди 100 години наистина сме били независими. Не сме зависили от никой. А нашите социалисти/комунисти не престават да ни впримчват в обятията на Русия. Представете си, настане момент в който искаме да скъсаме дипломатически отношения с Русия, или в Русия дойде правителство, което иска да налага волята си както в близкото минало. Русия решава и ни спира доставките на уран, нефт и газ. Питам – какво правим? Предаваме се без бой, защото просто без посочените суровини не можем да съществуваме! Тук не става въпрос за русофилство и рософобство. Става въпрос за българофилство! Просто нашите социалисти поставят на първо място Русия и може би на второ България (а може би на трето – защото и собствения им джоб е по-важен от националните интереси. За газта няма какво повече да говорим – всички видяхме и изпитахме на гърба си какво става. Лукавите социалисти казват дайте да диверсифицираме доставките – да направим Южен поток. Много по-изгоден и по-бързо ще стане от Набуко... Защо го искат – много просто – защото кранчето ще остане пак в Русия. Т.е. пак оставаме зависими от Русия. Докато ако се направи Набуко – тогава се получава нещо друго – изчезва монопола на Русия! По този начин можем да договаряме цени и на газ, и на пренос и на всички – вече можем да сме равностойни партньори! Не като сега! С атомната енергия е същото положението. Козлодуй работи с руски уран. Новата централа в Белене решиха да я правят със същите технологии. Защо? Защото така било по-евтино? Не се заблуждавайте, не защото е по-евтино, а защото по този начин се защитават интересите на Русия на Балканите. Защото ако се ползваха френски или канадски технологии и уран се доставяше за тази централа от другаде, тогава това щеше наистина да бъде крачка към независимостта на България. Същото е положението в Нефтохим. Доколкото съм чувал, той е разчетен да работи само с руски нефт. Ако социалистите се махнат от властта, всичко това ще се промени! България ще има шанса наистина да стане независима държава!


Тагове:   българия,


Гласувай:
0



1. анонимен - Така е
11.01.2009 12:55
Преди това правителство да дойде, България имаше свързани газопроводи през Турция с Иран и през Гърция с Алжир. Но след като дойде на власт прекъсна всички останали тръбопроводи и остави само този с Русия, колко жалко :).
Същото се отнася за урана и нефта, като дойдоха на власт и наложиха монопола на Русия.
цитирай
2. rummi - това правителство е вредно,
11.01.2009 13:31
защото е съставено от вредни хора и партии :-)
цитирай
3. evrazol - Преди това правителство да дойде
11.01.2009 13:38
беше 6-ти септември 1944г. Тогава е дошло. И от тогава до сега е дистрибутор на руски интереси. Търговията им вървеше известно време докато ЦУМ беше единствения магазин и крайна потребителска дестинация за такива като анонимен 1.
Че трябва и че ще си ходи е ясно. Ама какво ще правят русофилите. Те без тази зависимост и опора няма да струват две пари. Какво са без Русия Сергей, Доган, Първанов ... - Най-обикновени крадци. Връзката им с Русия ги издига в ранг - мафиоти.
цитирай
4. maistora - Всички знаят, че това правителство ...
11.01.2009 16:59
Всички знаят, че това правителство е пакостно.(Вероятно с изключение на пристрастните.) Знаем още, че най-късно до есента, то ще си отиде.
Аз обаче, се опасявам от реалната възможност след изборите да се възпроизведе подобна олигархична, безлична и нагла власт.
Политиката означава действие и бездействие.
В управлението има управлявани и управляващи.
Българската Конституция, заедно с всички избирателни закони досега, се такива, че поставят народа само и единствено в ролята на управляван по волята на поредния партиен лидер.Истинският ни проблем е ,че не сме господари на съдбата си.Не сме се домогнали до демократично законодателство.Затова няма демокрация и ни управляват изкръшкали от военна служба тарикати русофилчета.
Трябва да се борим за да ни зачитат като народ.
цитирай
5. haralanov - Ще си отиде това правителство...
11.01.2009 17:29
и ще дойде ново правителство,ГЕРБ и БСП!Има разлика нали..?
цитирай
6. dantonov - harlanov, от нас зависи какво пр...
11.01.2009 18:06
harlanov, от нас зависи какво правителство ще дойде!
цитирай
7. evrazol - E точно за да се отреже възможността
11.01.2009 19:59
за ново правителство,ГЕРБ и БСП, това трябва да изхвръкне с трясък. Ако си искара мандата, ще може да манипулира доста хора. То комунист срам няма, ама поне да се ограничи наглостта им.
цитирай
8. анонимен - Правителството зависи от електората
13.01.2009 08:21
Гледах как Мавриков сурвакаше Корнезов, който се опасяваше че ще го бият.Значи те си знаят че правят за бой но като няма кучета в селото защо да не правят каквото си искат.Та ако електората дреме като добитък - ще го доят но ако се упражнява в демокрация и заявява че няма да търпи посегателството на този и онзи нещата ще стоят по съвсем друг начи.Опитват се политиците да се оправдават и да обвиняват избирателите че те са техен избор.Избирателната активност на последните избори беше около 30% и би трябвало това правителство да е нелигитимно но няма гражданско общество което да заяви това, а политиците се оправдават че нямало такъв закон - е, кой ги прави тези закони и защо няма такъв.
цитирай
9. dantonov - За мен проблемът е по-скоро в нег...
13.01.2009 08:29
За мен проблемът е по-скоро в негласуващите. Защото отказът от гласуване означава пасивна подкрепа на победилия. Означава съгласие с мизерията! Ето това трябва да разберат хората - че изборите са много важни, че от това донякъде зависи и как ще живееш!
цитирай
10. анонимен - Нищо подобно
13.01.2009 09:19
Негласуването означава че никой не заслужава доверието на избирателите.В другите държави електората разполага за целта с бяла бюлетина, а тук никой не ти дава шанс - трябва да избереш или Дочоолу - или Гочоолу.И това не е от вчера но малко се чете в тази държава и за това няма граждонско общество и никой не се интересува от това.

Избирателен закон
 
Алеко Константинов

I. Общи наредби
         Чл. 1. Народните представители както за Обикновеното, тъй и за Великото народно събрание се избират по реда, указан в настоящия закон.
         Чл. 2. Всяка административна околия съставя една избирателна единица и изборът става около централната кръчма; за улеснение на избирателните околии с население повече от 40 000 души жителите могат да не дохождат на избора. Бюрото ще се грижи да пусне вместо тях бюлетини.
         Чл. 3. Когато мястото на някой представител стане  вакантно поради насилствена смърт, изчезвание или неблагонадеждност, министърът на вътрешните дела назначава допълнителен избор, който трябва да се извърши през такъв месец, когато има най-много виелици, за да не се тревожат далечните избиратели.
         Чл. 4. Изборът не се повтаря и трае само един ден; но ако би в този ден да се избере по недоразумение някой порядочен човек, може чрез изгасвание на свещите при взимание списъците изборът да се счете за нестанал и да се повтори следующия неделен ден.
         Чл. 5. Три дена преди избора, както и в самия ден на избора, почва се морално влиние върху избирателите и арестуванието на разсуждающите. Ако избирателите са заети с отбивание на пътна повинност, полицията се грижи да пусне  вместо тях бюлетините в урните.
          II. Избиратели
          Чл. 6. Избиратели са тия български граждани, които не се плашат от отоманския наказателен закон и се ползуват със силни мускули и разнородно оръжие.
         Чл. 7. Военните на действителна служба могат вземат най-живо участие в избора. Бомбардирванието на градовете се допуща само в случая, когато и с угасванието на свещите не се достигне целта.
         Чл. 8. Не могат да бъдат избиратели:
           1. Лишени без съд от свобода.
           2. Лицата, които без разрешение от правителството напишат свои бюлетини.
           3. Разсъждающите.
           4. Телесно слабите и
           5. Бедните
           З а б е л е ж к а. Всичките съдилища се задължават да осъждат веднага лицата, които полицията, по споразумение с министъра на вътрешните дела, им укаже няколко дни преди избора.
          III. И з б и р а е м и
         Чл. 9. Избираими за народни представители са всички български граждани, които се ползуват с доверие на правителството и имат участие в някое държавно или общинско предприятие. Избираемостта на рогатия добитък подлежи на оспорвание.
          Чл. 10.Не могат да бъдат избрани за представители:
          1. Лицата, които според чл. 8 от настоящия закон нямат право да бъдат избиратели, освен осъдените за злодеяние.
          2. Лицата, които нямат условие с правителството за разни доставки на държавата или нямат предприятия по държавни работи.
          3. Военните лица, които се намират в запас или са разстреляни.
          4. Разсъждающите.
          5. Бедните.
          Чл. 11. Всеки избан за народен представител може да не бъде касиран, ако даде формална клетва, че ще мълчи през всичкото време на сесиите.
          IV. Б ю р о  и  и з б и р а н и е
         Чл. 12. Щом се подпише указът за свиквание избирателите, министърът на вътрешните дела почва да разтурва неблагонадеждните общински съвети и да оказва върху избирателите морално влияние чрез окръжните управления.
         Чл. 13. Председателят и членовете на бюрото се избират по жребие, тялото - от председателя на окръжния съд.
         Чл. 14. Председателят на окр. съд под страх на отчисление не тегли жребие, преди да отбележи някои знакове върху бюлетините.
          Чл. 15. Постоянната комисия своевременно разделя приготвените предварително в канцелариите бюлетини на толкова части, колкото секции има в бюрото. Моментът, когато тези бюлетини трябва да бъдат пуснати в урните, остава на вътрешното убеждение на бюрото.
         Чл.16. Гласуването се почнува в 8 часа заранта, а за пиенето по кръчмите полицията взема мерки от предидущия ден. Всякой от избраните от полицията избиратели може да пие за сметка на безотчетните до безпамятство.
         Чл. 17. В определения за провеждание на изборите ден и час съставеното по известния начин бюро се явява на определеното място и председателят дава на полицията сигнал да почне настъплението.
         Чл.18. На вратата на зданието се изпречват събраните от кръчмите избиратели и с помощта на разнородно оръжие възпрепятствуват да доближи някой до урните.
         Чл. 19. Гласуването става по следующия начин: един от членовете на бюрото привиква избирателите един от един. Повиканият избирател, ако е благонадежден, връчва бюлетина си, сгънат о четири, на председателствующия на секцията, който, като го скрепи с подписа си, спуща го в избирателната кутия; ако ли е неблагонадежден, бюлетинът му се скъсва, а самия избирател го изхвърлят навън, през прозореца или по стълбата, с главата надолу. Осмъртяването не е задължително. Ако всички избиратели се окажат неблагонадеждни, почва се последователното действие на пехотата, кавалерията и артилерията.
         Чл. 20. Гласоподаването е явно и бюлетините се пущат със снопове. Един избирател може да гласува под разни имена, догдето се умори. Пазачите на вратата  имат право да прегледват предварително всяка бюлетина.
         Чл. 21. Със съгласието на полицията може да гласува и този, който не е записан в избирателния списък.
         Чл. 22. Срещу името на всеки избирател, който не е гласувал, членът на бюрото отбелязва, че е гласувал, и пуща в урната приготвени бюлетини.
         Чл. 23. Лицата, които не са записани в избирателните списъци и са пили за сметка на полицията през цялата нощ, нахълтват в тъмни зори в изборното място и заграждат урните.
         Чл. 24. Зданието, гдето става изборът, и съседните с него здания се натъпкват с въоръжена сила. Артилерията може да се разположи и по-надалеч.
         Чл. 25. Запретено е на благонадеждните да отиват на изборите без оръжие или каквото и да било оръдие (тояги, бастони и пр.).
         Чл. 26. Председателят на бюрото бди и внимава: щом се покажат невъоръжени избиратели, дава сигнал на полицията и войската да стреля. Надлежните административни и военни власти са длъжни да го слушат.
         Чл. 27. Властта може да арестува всичките избиратели, ако има достатъчно помещения в града.
         Чл. 28. Избирателните събрания не могат да се занимават освен с избирание на лицата, които са посочени от министъра на вътрешните дела - в противен случай свещите се изгасяват и почват да действуват лицата, указани в чл. 24 от настоящия закон.
          Чл. 29. Щом се свърши гласоподаванието, председателят на бюрото, без да чете бюлетините, обявява за избрани посочените предварително лица и принуждава въоръжените избиратели да подпишат благодарствена телеграма за дадената свобода на изборите. Телеграмите се подават от името на всичките избиратели в околията.
          Б е л е ж к а . Бюлетините, освен действителните, се пазят в окръжната постоянна комисия до проверяванието на избора.
         Чл. 30. Ако във време на гласуванието не успеят да арестуват всички разсъждающи, арестуванието може да се продължи и след гласуванието. Рязанието на уши се предоставя на околийските началници, а за стреляние върху жените изпращат се най-храбрите офицери.
         Чл. 31. Правилността на изборите може да оспорва само министърът на вътрешните дела.
         Чл. 32. Народните представители получават, докле трае сесията, по 20 лева дневни, а нощни им се дават според заслугите и степента на муканието.
         Чл. 33. Начинът за изгасявание на свещите и за упражнение на моралното влияние се определя от министъра на вътрешните дела, който дава на подведомствените си административни органи подробни инструкции по телеграфа. Лентите на подобни телеграми веднага се унищожават.
          V. Н а к а з а н и я
         Чл. 34. Всеки административен, съдебен или други какъвто и да бил държавен или общински служител, който се откаже да изпълни обязаностите, които му се налагат по настоящия закон, наказва се с лишение от служба и опозорявание чрез печата.
         Чл. 35. Председателят и членовете на бюрото, които съзнателно допускат някой избирател да гласува свободно, лишават се от доверието на властта.
          Чл. 36. Председателят и членовете на бюрото, както и проверителите, които се откажат да подпишат продиктувания тям дневник за абсолютна свобода на изборите, изваждат се от служба.
         Чл. 37. Ония, които са назначени за изброявание на гласовете, ако не скрият или не променят неблагонадеждните бюлетини; ако не притурят достатъчно количество благонадеждни и ако не прочитат умишлено само имената на поръчаните кандидати - подвъргат се на екзекуция чрез изгасвание на свещите.
         Чл. 38. Ония от въоръжените избиратели, които окружават урните, ако на поканата от бюрото не се хвърлят върху невъоръжените и не ги разгонят с помощта на оръжието сиизгубват правото да искат служби и предприятия от държавата.
         Чл. 39. Ония, които влязат в избирателното място с оръжие, ако са влезли със съгласието на полицията, нареждат се около бюрото; ако са влезли без съгласието на полицията, наказват се със затвор от 1-3 месеца и глоба от 100-300 лева, а по желанието на министъра на вътрешните дела могат да бъдат предадени на съд и за бунт против държавата.
         Чл. 40. Ония, които окружават бюрото, ако не употребят заплашвание, насилие, бой и убиване, за да накарат неблагонадеждните избиратели да се въздържат от гласоподавание, наказват се със залп от войската.
         Чл. 41. Предвиденото в горните два членове наказание се налага и върху лицата, които са дали средство или по какъв и да е начин са способствували да се извърши един неблагонадежден избор.
         Чл. 42. Ония, които чрез лъжовни известия или други подобни средства не измамят избирателите и не заблудят обществото, опозоряват се чрез правителствените печатни органи.
         Чл. 43. Който без знанието на председателя на бюрото се въздържи от разстрелванието на избирателите, зачислява се в списъка на предателите.
          Чл. 44. Който след изгасявание на свещите се въздържи от разтрошаванието на урните и разкъсвание на бюлетините - губи правото на служба или предприятие от държавата.
           Същото наказание се налага и на ония, които с вик, заплашвание, бой и стреляние не успеят да развалят неблагонадеждния избор.
          Чл. 45. Който умишлено пише точно и вярно преброителните листове или дневника за избора, или пък не прибави или измени нещо в тях, ако така е заповядано - губи доверието на властта и написванието  на дневника се възлага другиму.
          Чл. 46. Когато виновните в делата, показани в чл. 43 от настоящия закон, са държавни или общински чиновници, наказанието се усилва.
          Чл. 47. Непредвидените по настоящия закон престъпни деяния, извършени в избирателното място, не се наказват.
          Чл. 48. Делата за престъпления по изборите се възбуждат направо от министъра на вътрешните дела.
           Чл. 49. Изложените в настоящия закон престъпления, освен по ал. II на чл. 39, не се съдят в общите съдилища.
            VI. О т м е н е н и е
            Чл. 50. Избирателният закон от 8 януарий 1890 год., заедно с измененията и допълненията му, се отменява.

цитирай
11. dantonov - По тази логика излиза, че който и да ...
13.01.2009 09:40
По тази логика излиза, че който и да те управлява разлика няма да има. А това е категорично грешно становище! Управляващите социалисти точно това целят. Нормалните граждани да разсъждават точно като теб. Защото под мотото “Всички са маскари” се крие нещо много прозаично – да се запази статуквото, да се запази сегашното положение – комбината БСП + ДПС да продължи безнаказано да краде.
Да, тук е мястото да се позова на управлението на СДС. БСП със своята преса успя да изкара черното бяло и да убеди хората, че и те са крали като останалите. Но нека сега от дистанцията на времето да видим това така ли е?
- Мита за неправилно проведената приватизацията – националното богатство било раздадено на „свои” хора – единствено вярно в твърдението е, че наистина имаше раздадени предприятия. Наистина по неправилен начин. Но от другата страна това трябваше да се случи. Виденов остави страната в пълен батак. Всички приватизирани предприятия генерираха огромни загуби, които държавата трябваше да покрива, а пари за това нямаше! Единствения изход бе приватизацията. Че бе неправилно извършена спор няма! Но, че и тези, които взеха предприятията не станаха милионери! Милионерите са сред бившата номенклатура от БСП – до един! И новите от ТИМ. Това са реалните факти.
- За Александър Божков се говореше като за Мистър 10% - искам да запитам – къде са му милионите – къде живее сега, какви коли кара?
- За БГА Балкан и Гад Зееви – нали се направи нова компания България Еър – питам печеливша ли е? Или генерира загуби, които държавата покрива? Защо за това никой нищо не казва?
Нека спра дотук. Още много може да се говори за изкуствено създадените митове. Въпросът е да не се връзвате. Слави Трифонов застана под същия лозунг – за смяна на системата. Но мислещия човек трябва да си зададе простичкия въпрос – кои са приятели на Слави. Той сам афишира като свои приятели и покойният шеф на Мултигруп Илия Павлов и шефът на Овъргаз Сашо Дончев, който наскоро бе в шоуто му. Как мислиш – при тези приятели, каква кауза , какви интереси ще защитава Слави? И после СДС и Иван Костов били виновни... Имате глави на раменете – мислете! Не се оставяйте да бъдете манипулирани!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 515428
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930