Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2008 15:38 - Заплашва ли ни световната финансова криза?
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 1353 Коментари: 0 Гласове:
0



Като слушаш управляващите се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли. Такова безхаберие ги е налегнало, че нямам думи... Според икономическия корифей Петър Димитров, видите ли, в условията на световна финансова  криза, всички инвеститори щели да се юрнат към България, защото нашата банкова система била стабилна. Изглежда инвеститорите се интересуват единствено къде да си държат парите (може би и как да ги дават на съпартийците на г-н Димитров). А същия господин чудно защо не се сеща да обясни, защо си заминаха такива големи инвеститори като Юниливър (Калиакра, Добрич), Хейделбергер цимент (Златна Панега) и редица други да не ги изреждам - изглежда не ги интересува прекрасната ни финансова стабилност.

Мерки – като намаляване на корпоративния данък, освобождаване от данък на средствата за закупуване на нови дълготрайни активи, намаляването на осигурителната тежест – изглежда, това са неща, стоящи твърде далеч от социалистическия мироглед на управляващите. Защо да се пълнят джобовете на капиталистите! Дайте да си спретнем хубави данъци, да формираме големи излишъци, та да има и за пенсии и за почивки на пенсионерите – те това е социална политика, това е социализъм в действие!

Утре като фалира Кремиковци – кой ще е виновен? Най вероятно правителството на СДС начело с Костов!

Очакваните фалити на строителни компании, агенции за недвижими имоти – за тях кой ще е виновен – световния капитализъм???

А да не забравяме, че за да работят строителните компании – те се нуждаят от суровини, които се изготвят пак от едва кретащата ни икономика. Сигурно, това ще се случи след Юни месец, да му мисли Бойко. Това и ще направи Станишев – ще надроби кашата и ще остави следващите след него да я сърбат. Типично по български, напълно социалистически!

И не на последно място страни като Унгария, Исландия, Беларус искат помощ от МВФ за справяне с кризата, а нашите "юнаци" начело със Станишев смятат, че това не ни касае. Изглежда, нашата икономика е много по-добра от тяхната...



Тагове:   криза,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 515501
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930