Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2008 10:17 - Има ли етнически проблем в България?
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 4257 Коментари: 7 Гласове:
0



Много писания се изписаха за това да се признае ли Косово или да не се признае. За съжаление повечето аргументи за признаване или против изхождат от някакви глобални интереси, следваме интереса на Европа, на НАТО и т.н. А в случая дали техния интерес съвпада с нашия?

Румъния не призна Косово заради Трансилвания, Гърция заради проблемите в Кипър, Испания заради баските и т.н. В този ред на мисли искам да задам въпроса – къде сме ние? Има ли етнически проблем в България. Ако има доколко е сериозен и може ли да се разрасне. Да колкото виждам нито управляващите, нито за съжаление дясната опозиция е склонна да погледни сериозно на проблема, откъдето и съвсем логично се появяват политически образувания като Атака, или партията на Боян Расате и т.н.

Причина за повдигане на етническото напрежение в страната може да бъде по-дълготрайното отстраняване на партията на Доган от властта. Според мен, ако Доган изгуби политическата си власт в правителството, ако бъде премахнато политическото му влияние в общинските центрове като Кърджали, Разград и Търговище, как мислите дали няма да се появи етнически проблем в България? Аз определено смятам, че ще се появи, защото Доган винаги е залагал на етническата карта, защото над 90% от избирателите му са от етнически турци. Този който е гледал последната пресконференция след общинските избори, не може да не е чул посланието, отправено в прав текст, че той, Доган, е гарант на политическия мир в страната. И може би е прав! И защо нашите политици си затварят очите пред фактите. Защото потенциалната опасност, трябва да стане реална за да се замислим върху нашите действия. Защо в другите страни политиците могат ясно да дефинират проблемите в страната си и да имат единна, повтарям ЕДИННА позиция, свързана с националните интереси?

Това в цели министерства, в областни управи, в кметства да се назначават преди всичко етнически турци и да се говори официално само на турски език, това според вас е правилно и нормално?! И за това трябва да си затваряме очите??? И да говорим, че нямаме етнически проблеми??? Жалко... Искам да запитам същите тези, които твърдят, че това не може да се случи и при нас. Кажете господа, как това се случи в Кипър. Как след като Гърция е в НАТО, в ЕС от много, много години, Кипър бе разделен на две. Питам Ви - какво направиха САЩ, Англия и останалите. Защо не застанаха зад Гърция? Защо великите сили не натиснаха турците да спазват международните норми. Кой ще ви гарантира, господа, че утре ако Кърджали поиска да се отдели в Кърджалийска република, САЩ , Англия и останалите ще застанат зад нас? Напротив, историята говори нещо друго, а този, който не си взема поука от историята, винаги е страдал... Не случайно сме претърпели 3 национални катастрофи – заради „умните” ни политици. Заради тези които не гледат в собствения си двор, а искат да се равняват по великите сили, мислейки си, че по този начин и те ще станат велики. За съжаление те не стават по-велики, а по-глупави...

 

 



Тагове:   България,


Гласувай:
0



1. zemaria - така е
22.03.2008 12:22
напълно сте прав-достатъчно е да си припомним случая в Арачиново
цитирай
2. gantree - :))
22.03.2008 16:04
За Добрич, мисля, вече се разбрахме - ще Ви подкрепя веднага, като решите да обявите независимост :))

За Кърджали - какво е станало там? Аз, доколкото знам, няма дори и намек за автономия, камо ли пък за отделяне. Само за Добрич знам, че искат независимост. И в Русе, има там един русенски пезевенк, дето пише за независимост. Другаде - не, не съм чувал.
цитирай
3. dantonov - gantree
22.03.2008 18:49
Знам, че каквото и да ти напиша, то няма смисъл,защото не си човек, който е способен да разбере позиция, различна от неговата, но все пак има факти, които и ти не можеш да отречеш - това, че примерно се говори на турски в Министерство на земледелието - за теб без значение ли е???
цитирай
4. gantree - @ dantonov
22.03.2008 19:48
Да не искате да кажете, че Министерство на земеделието се кани да обяви независимост? Съмнявам се. Не ми се вярва.
цитирай
5. zemaria - да отговаряш на
22.03.2008 21:50
рАчко Пръдлето е се едно да спориш с бай Анго-Стражаря
цитирай
6. dantonov - @gantree
24.03.2008 08:09
Не знам дали ти се вярва или не, но това са факти. Жалко, че си от София. Вземи се поинтересувай - говори ли се в министерство на земледелието на турски или не се говори.
Защото това не са предположения, това са факти, а ако не ги знаеш, а коментираш, това е зле за теб.
цитирай
7. bns - :)
24.07.2008 18:30
Само незнам защо си мислите, че ако не признаем Косово ще гарантираме нашите граници? Или може би се надявате, че сърбите ще ни подкрепят при такъв случай? Е те и без Косово, отново не действаха в наша полза и поискаха легитимирането на партия, която иска отцепване на Български територии в югозапад...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 515567
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930