Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2007 12:27 - Предизборни – за клиентелизма и догматизма.
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 5139 Коментари: 18 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Колкото повече приближават изборите, толкова повече ставаме свидетели на интересни случки в различните партии. Предполагам това ще продължи поне още седмица. Лъсва цинизма на част от така наречените демократи, лъсва и омразата на друга част от същата така наречена демократична общност у нас. И всичко това – след като лъсна и лакомията на Бойко – да бъде единствен в дясното пространство – е по това си приличат с Костов – и двамата искат да са единствените лидери на дясното... Приятели ми казват – това е сценарий, произтичащ пак от хората, свързани със старите служби, на което съм склонен и да повярвам, защото да вярвам в другото, че всички сме толкова тъпи, че не можем да стигнем до консенсус – не искам да го вярвам!

 И ако дотук сум бил абстрактен, то ще мина и към по-конкретни факти:

С появата си в общественото пространство Бойко Борисов получи огромен кредит на доверие от избирателите, което бе доказано и от последните избори. Но вместо да използва създалата се обстановка и да се опита да консолидира, да обедини десните партии като за местните избори предложи широки десни коалиции, в които да се включат всички желаещи, то той реши другото – да се себедоказва, по възможност да обезличи всички останали десни партии, надявайки се, разединени, те да получат минимален брой гласове, та с това и постепенно да си отмрат.

Радващ е факта, че от своя страна застрашените партии разбраха опасността и на най важните места – София, Пловдив, Варна изглежда ще бъде постигнато обединение, което е радващо, това са стъпки в правилната посока. Това естествено води и до друго – част от клиетелата се почуства застрашена, че ще бъде изхвърлена зад борда и ще загуби сладките общински места и като резултат се видя – Людмил Бешков и сие тръгнаха на индивидуални споразумения с Бойко Борисов, като по този начин се самоизключиха от СДС. Което е нещо много хубаво, защото тук съм съгласен с много от пишещите блогъри от ДСБ, че в СДС все още има много клиентела -  господа – както виждате тя сама си ходи – отива при Бойко J

За съжаление не мога да не отбележа и друг факт – в Добрич, след дълги преговори се стигна до коалиционно споразумение подписано от СДС и ДСБ, което бе анонсирано и в местната преса. Но вчера – ето ти случка – ДСБ едностранно излезе от сформираната коалиция, защото част от догматиците или фанатиците в местния клуб решиха, че е по-добре нито едно място в общината отколкото подобни „срамни” коалиции... Не искам да се конфронтирам, но ми е тъжно, тъжно, че глупостта няма край, и знам ли – може след време да се окаже, че и там, сред  най-силно викащите има хора с досиета...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree -
11.09.2007 13:29
съдейки по оценките Ви ми се струва, че разбирам защо ДСБ - Добрич са се отдръпнали от СДС - Добрич; по-скоро не разбирам защо ДСБ - Добрич изобщо са разговаряли с хора, които ги смятат за глупаци, догматици и фанатици;
и за хора "с досиета";
цитирай
2. viovioi - *
11.09.2007 13:48
и аз мисля, че кандидатурата на г-н М. Заимов е недарозумение, не компромис.А ББ получил огромен кредит на доверие? Да, но кредит. Сега здравомислещите хора могат да направят по реална оценка на приноса на личността ББ като градоначалник, а не шериф или някакъв екшън герой, какъвто сме свикнали да го виждаме.Да не говорим за визия, жаргон и арогантно поведение.Мерси.
цитирай
3. sparhawk - А причината не е ли
11.09.2007 14:05
Че СДС върти номера и на ГЕРБ, и на ДСБ. Вярно е, че е стара и традиционна партия, но беше мръсно да говори подкрепа "над 50%" за Борисов, сетне да отиде при Костов, както и беше мръсно миналата година да обещава подкрепа за Беронов, после пак да се отмята, под претекст, че чака подкрепата на Борисов и все пак накрая да подкрепя Беронов, а по места структури да работят за Първанов.
Прави впечатление, че все са виновни Борисов, Костов и кой ли още не. Замислете се дали няма проблем в самата СДС - питам от позицията на човек, който подкрепи коалиция ОДС на парламентарните избори през 2005.
цитирай
4. liliahristova - С цялото ми уважение към Вас,
11.09.2007 15:08
не мога да се съглася със сравнението между Костов и Борисов - че и двамата искат да са лидери в дясното. Бойко не само иска, но и си е лидер, обаче не в дясното, а сред хора с пагони, пенсионирани в млада възраст. Докато Костов стана естествен лидер на дясното през 1997 г., а след 2001 г. се опитва да запази позицията си.
цитирай
5. dantonov - До sparhawk СДС иска едно - обе...
11.09.2007 16:00
До sparhawk
СДС иска едно - обединение, а тези които са срещу това си е техен проблем.
gantree, говоря като човек участващ в управлението на частна фирма - мен ме интересува начело на държавата да има дясно правителство, което да създава подходящи условия за развитие на бизнеса. Десните партии се явяват точно представителство на хората от дребния и средния бизнес. Логично е точно тази обществена прослойка да се ориентира към подкрепата на десни партии.
Твоето държание и държанието на други като теб, няма да цитирам всички, не помага за това, страната ни да бъде управлявана от десни партии, напротив вашето държание е насочено точно в противоположната посока. Прикривайки се зад някакви идеи, били те и най-чистите вие ставате неволни (а може би не?) съучастници в схемата на бившата червената номенклатура за управление на страната. Вие действате досущ като старите комунисти които бяха готови да дадат и живота си в името на победата на комунизма. Това държание винаги е облагодетелствало определена прослойка, която извлича от това съвсем конкретни иконимически изгоди. И това, че със своето държане вие им помагате, само ме кара да мисля, че наистина може би някои от вас са и свързани със службите. Просто не виждам друго обяснение.
цитирай
6. gantree - @ dantonov
11.09.2007 19:55
как не те е срам, г-не Антонов - довчера пишеше славословия за Бойко Борисов и неговите милиционери, а днес си седнал да ми говориш на мен за "държание"; принципно нямам лоши впечатления от Добрич и хората там, но като те чета теб, се изумявам; такива като тебе са срам за съгражданите си, и за партията ти, в която сте се намъкнали неясно как
цитирай
7. nakom - Всяка една партия която залага на негативен подход
11.09.2007 20:41
рано или късно губи последователи и позиции.Пружината на СДС се развиваше в ранните 90 години когато бе модерно да си антикомунист, и в късните заради простотиите на правителството на Виденов.Само че негативната инерция бързо заглъхва при цивилизовано общество а нашето бе длъжно да покрие определено стандарти за да се присъедини към ЕС.Имам удоволствието да се движа сред млади хора - с до 10 години по-малки от мен, и забелязвам огромната разлика между тяхното поколение и моето.Но докато СДС блееше на стара слава, ДСБ отмъкна твърдия комуноборчески електорат с което просто удави досегашната платформа на по-светло сините, и продължи движението си по тяхната инерция.И сега СДС са си без ясна платформа, визия и програма.Просто няма какво да предложат освен изтърканата борба с комунизма за която Костов предлага по-добра алтернатива.Няма да се зарадвам особено на провала им на тези избори, защото всичко остава в ръцете на някакви новопръкнали се партии с една единствена ясна цел - докопване до държавната софра.Обединявайки се с Костов СДС прави две генерални крачки към ритуалното си погребение (защото самоубийството и е факт отдавна).Първо - призна безсилието си да поеме сама инициатива и се обърна към този който я напусна - политическа проституция от всякъде, второ - продължи да се числи към псевдо-дясното комуноборческо общество.Това ще и изяде главата окончателно.Много от тези които останаха привърженици на СДС ненавиждат Костов и ако техния вот не е наказателен ще се учудя.
цитирай
8. sparhawk - утре Райчев
11.09.2007 21:44
ще каже прогнози и ще видим до каква степен е прав Антонов. Ако Заимов е поне близо до Бойко и преди Бриго, значи е СДС и ДСБ вървят в правилна посока.
Ако обаче не е така, ще приличат наистина на сбирка, вдигнала се да прецака сегашния кмет - стара теза на Бойко, според който общинарите на ДСБ и БСП го блокират заедно. Личността на самия Заимов не помага...
цитирай
9. dantonov - gantree, по писането ми изглеждаш ...
12.09.2007 08:54
gantree, по писането ми изглеждаш на интелигентен човек, но по съдържанието на писмената не снам...
Можеш ли да ми кажеш към какво се стремиш? Защо си в политиката? Какви ти са целите? Как смяташ да ги постигнеш? Защото в постингите ти освен един тотален негативизъм нама нищо друго - в кой свят цивееш? Не виждаш ли подкрепата, която има ДСБ до какъв процент е стигнала? Каква е тенденцията? Накъде върви? Нагоре или надолу?
Има ли разлика в държането на теб и тво съмишленици като Иво Беров примерно от преди 2-3 години и сега. Как мислите - без да си преосмислите възгледите, без да направите преоценка на ценностите си, ще можете ли да обърнете вота към себе си? Чел съм писанията ти, включително на форумите на ДСБ. Анализите които правите са абсолютно погрешни. Декларираните причини за неуспеха - абсолютно неверни. И куриоза е, че въпреки продължаващите лоши резултати продължава да се дълбае не там където трябва, а където ви се иска. Бедата е, че това разделение на дясното пространство не е полза на никому. Вярно, че има поговорка "Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле", за съжаление тя се отнася за всички като теб!
Ако обичеш, отговори ми на въпроса - как мислиш всички млади хора под 30 години, да не говорим за тези, които сега са на 20 - те могат ли изобщо да те разберат? Техните проблеми са толкова различни от това за което приказвате! Толкова сте далеко от тях! За съжаление, знам, че това, което гооря едва ли ще rabere[. И това е жалкото. Защото както е тръгнало - да сме живи и здрави - след 5 години - от сега мога да ти кажа - може СДС и да изчезне и да се развие това не знам, но за ДСБ е ясно - Абривиатурата ДСБ ще бъде за хората същата като абривиатурата БКП - както и сега зад БКП има едни старчета които пищят плюят капитализма и възхваляват комунизма, подобен атипод ще бъде и ДСБ - ако това ви харесва - браво! Продължавайте по същия път!
цитирай
10. liliahristova - А-а, не сте прав
12.09.2007 09:17
От Вашата камбанария сигурно не можете да видите хоризонта на ДСБ.
БКП пък направо обиждате, като ги олицетворявате само със старчета. Я прочетете постингите на sladurana86, пък тогава премислете. С такъв комсомол друга партия не може да се похвали.
цитирай
11. miroslavavramov - Gospoda i Dami
12.09.2007 09:28
Не може така да се нахвърляте срещу човек който изказва различно мнение от вашето. Тук сте всички срещу господин Антонов. Не е честно! Аз мисля, че разсъжденията му за политическата обстановка в България са реални.
цитирай
12. miroslavavramov - г-н Антонов
12.09.2007 09:39
Г-н Антонов аз съм дясно мислещ човек. Всеки ден минавам покрай храм паметника Александър Невски и искам да ви уверя че единственита които протестиратсрещу правителството са пенсионерите. Те го правят всеки четвъртък от месеци насам. Там ходи и дядо ми който ме е възпитал да бъда дясно мислещ. За съжаление единствените организирани пенсионери са тези на Владимир Спасов. Десните пенсионери не са организирани. Какво стана със съюза на пенсионерита към СДС. И така се оказва се, че левите пеннсионери обединени от БКП на Владимир Спасов са Единствените протестиращи срещу правителството. А БКП е партията която води ефективни протести срещу правителството, пък макар и да изглеждат смешни.
цитирай
13. drona - Проблемът е ..
12.09.2007 10:28
че т.н. обединения не са породени от някакви визия за бъдещето, а от безсилие и липса на перспективи.

Едва ли е от случайните и конюнктурни коалиции така характерни за местните избори да се правят някакви кардинални изводи за бъдещия облик на десницата.
цитирай
14. анонимен - zig-zag
12.09.2007 10:59
koi e desen-dali tova e bsp,koiato ot desetiletia vodi antisocialna politika v interes na 4ervenata oligarhia.ili tova e dps-koiato ot samoto si sazdavane vodi antibulgarska i antisocialna politika.ili tova e sds-breviaturata po podhojda za saiuz na darjavna sigurnost-kostov vinagi e saglasuval i poddarjal politikata si s interesite na bsp/dps.dali mije da se smiata 4e tova e ndsv-ni6to nalice ne e pokazano ot tazi partia ,osven otstoiavane na tehnite partiini interesi.a sega da nadz1rnem v levoto prostranstvo.partii jelae6ti da se predstaviat kato levi nema,osven bkp,bsp -no levi li sa te ne.e....sega kakvo ni ostava da vikame nevoliata na pomo6t.ve4e go napravihme i tj doide.lo6oto e 4e ne iska da si hodi.
цитирай
15. sparhawk - Не, че искам да се заяждам
12.09.2007 12:52
но при такъв пробългарски пост, не е лошо да пишете на кирилица!
цитирай
16. gantree - @ dantonov
12.09.2007 13:42
Какви са моите лични цели едва ли е нещо, което наистина те интересува - както теб, така и всички непознати, с които ми се случва да дебатирам по един или друг въпрос из мрежата. Аз самият изобщо не се интересувам от личните цели на когото и да било; интересуват ме само неговите позиции, гледната му точка към един или друг актуален въпрос, и аргументите, с които е подкрепена. Всъщност, това е една най-обикновена размяна на мнения, която лично на мен ми помага в немалка степен.

Разлика в "държането" - много ми е неприятно да го кажа, но изключително неприятни са ми били винаги онези зализани боклуци, чието основно занимание е на всеки няколко седмици да си преосмислят възгледите, да си преоценяват ценностите и междувременно да следят и да порицават "държането" на другите.

Иво Беров пък дори не го споменавай. Доколкото те познавам от постингите ти тук, ти изобщо не си достоен да коментираш политическите му възгледи и ценности.
цитирай
17. dantonov - Е на това му викам комунист - идеа...
12.09.2007 14:13
Е на това му викам комунист - идеалист. :)
цитирай
18. gantree - @ dantonov
12.09.2007 15:05
е, това, че преценката ти по въпроса комунизъм-антикомунизъм е тотално неадекватна за мен не е новина; желанието ти да ме засегнеш по какъвто и да било начин - също; напълно ги разбирам хората от ДСБ - Добрич - от такива като теб трябва да се бяга далече
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 513375
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031