Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2006 09:57 - А сега накъде - след Неделчо Беронов
Автор: dantonov Категория: Политика   
Прочетен: 2126 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След тежката загуба на президентските избори всички десни избиратели трябва да се замислим – а сега накъде? И не само трябва да мислим, а ясно да изкажем и своето мнение – това е наше задължения, а задължението на нашите политици е да се съобразят със становището на мнозинството дясно мислещи хора.

От сайта на СДС разбрах, че следващата седмица ще бъде свикан Националния съвет на СДС за обсъждане на позорната изборна загуба. Естествено, взетите решения ще бъдат сведени да членовете на общинските организации. Господа, искам да запитам – това ли би трябвало да бъде начина за обсъждане? Или това е начина отново да не се търси отговорност, отново да бъдат заобиколени реалните проблеми съществуващи в дясното пространство. Няма да забравя и начина по който СДС подкрепи Неделчо Беронов – предния ден имаше заседание на общинския съвет в Добрич, където присъстваха и представители на централата – целта на заседанието беше да се вземе мнението на местната организация относно издигането на кандидатура за предстоящите избори. След събранието си излязох доволен и спокоен за бъдещето – ето партията ни се реформира и започва да събира мнението на хората и на тази база евентуално да се вземе окончателно решение. Но не би! Още на следващия ден бе обявена подкрепата за Неделчо Беронов! Т.е. всичко това което си приказвахме излезе, че е една местна седянка, липсвали са само салатка и ракийка! Предполагам, че така са се чувствали и всички останали организации – пренебрегнати и излъгани. Защото не само на нашето събрания, а и на много други (доколкото съм осведомен) всички са се изказали против „сляпото” коалирани с Костов, само заради идеята за общ десен фронт. И сега историята се повтаря – от сега предвиждам – ще бъде начертана новата цел – изборите за евродепутати, ще се направи нещастен опит за консолидация, а след изборите – отново ще отчитаме следващите тежки загуби!

Лошото е, че това което трябва да се направи изглежда толкова просто от една страна, а от друга е тежък проблем за нашето ръководство. Първо начело на партията трябва да застане трябва да застане млад човек – до 35 години! Само така ще имаме ръководител, необременен от миналото, способен да гледа напред, а не назад в миналото. Първата задача на този човек ще бъде първо действително да се пребори с клиентелизма в партията – защото най-тежките проблеми – в София и Пловдив продължават да не бъдат решени! Все още има много ръководители, назначени от квотите на СДС, за които се знае, че са корумпирани. Визирам примерно предаването на Нова телевизия – свързано с община Витоша и кмета на същата община – какво направи СДС в отговор – ни глас, ни стон! Нито в защита на кмета, нито против кмета! Е, господа, как искате хората да гласуват за нас??? Толкова малко ръководни длъжности ни останаха!!! И пак там няма точните хора! Докога????



Тагове:   накъде,   Неделчо,


Гласувай:
0



1. thehobbit - Съгласен съм г-н Антонов
30.10.2006 19:12
... от обратната страна. Аз съм "костовист" и също не виждам смисъл от прибързани механични коалиции.

Явно трябва да си кОпаме нивите и да търсим разширение поотделно, макар да уважавам мнозина в СДС (мнозинството от седесарите).
цитирай
2. анонимен - И пак аз...
16.05.2007 17:57
Отново аз - анонимния! :)) Обмислям да си направя и аз блог,да разбуня малко духовете! Нека спомена,че не прочетох целия ви постинг - доста е дълъг,а и какво ли толкова сте писали за тази бита синя кауза?... Неделчо Беронов нито съм го слушал много (той нямаше много медийни изяви покрай изборите),нито го знам от преди това. Ама действително ми се видя свестен човек. На друго място вече казах,че и Петър Стоянов не е толкова лош. Ама нямат воля тези хора,мама му стара! Сляп ли сте или заблуден,а може би и двете? Вижте каква съдба - говоря за ВОЛЯ,а кой се казва Волен?... :))) Значи държавата е затънала до ушите в корупция,депесарски своеволия,престъпност и цензура ( последната е почти както е било при партията майка) - как се излиза от това положение. Ясно е,че нито бързо,нито лесно. Трябва да има ясна позиция и твърда ръка,а последното не значи диктатура! Просто трябва да има правила и закони,които да се спазват,а проблема е,че на нас българите явно правилата не ни се харесват и всеки иска да прави каквото си знае! За твърда ръка при сините е безполезно да говорим,но и при идеите и позициите май е същото мъртвило. На мен ми се вижда,че имаме нужда рязко да сменим посоката,но след това да поддържаме курса,разбира се. Както сме я подкарали добро не се вижда! А Стоянов няма силата,волята,а кой знае-може би и желанието да завърти руля! Сините повече ми приличат на импотентен старец,който знае,че трябва да свърши работа с младото момиче,ама как и защо не е наясно...
цитирай
3. nait - Така е...
17.05.2007 22:24
От тези окопавания сега няма за кого да гласувам. Срам - десните евентуално с едно място и то кой? П.Стоянов - девалвирал политик
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dantonov
Категория: Политика
Прочетен: 513989
Постинги: 96
Коментари: 528
Гласове: 1255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930